DE KRACHT VAN INSPIRATIE

U kunt elk publiek boeien met onze baanbrekende laserinstallatieprojectoren. Ervaar de beelden in superieure kwaliteit en profiteer van minimaal onderhoud, maximale flexibiliteit en grotere betrouwbaarheid.

Een nieuw tijdperk van presenteren in breedbeeld

Til beeldkwaliteit naar een nieuw niveau met onze nieuwste reeks installatieprojectoren voor grote ruimten, uitgerust met baanbrekende laserprojectietechnologie en 's werelds eerste1 WUXGA 3LCD-laserprojector van 12.000 lumen. Boei elk publiek met beelden in Full HD-resolutie en de 4K-beeldverbeteringstechnologie, en laat gebruikers het nieuwste 4K-effect beleven.

Visuele perfectie

Creëer prachtige projecties in auditoria, collegezalen, galerieën, winkelcentra en meer. Met onze veelgeprezen 3LCD- en laserlichtbrontechnologie kunt u uw boodschap zelfs in helder verlichte ruimten overbrengen, met beelden in kleuren die drie keer helderder2 zijn dan die van de concurrentie.

Een nieuwe wereld van presenteren

Maak een grootse indruk met innovatieve functies en presentatietools, variërend van flexibele 360º-installatie, gemotoriseerde verwisselbare lenzen en splitscreen-presentaties, tot een tijdbesparende lensgeheugenfunctie en ingebouwde camera voor consistente beeldkalibratie.

Uitstekende betrouwbaarheid

Maak kennis met de geavanceerde installatieprojectoren voor het grote scherm waar u echt van op aan kunt. Installatie en instelling verlopen moeiteloos, terwijl de levensduur van de laser (tot 56.000 uur) en de onderhoudscyclus van het filter (tot 30.000 uur3) het onderhoud tot een minimum beperken.

De precisie van laserlicht

Ervaar ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid met onze nieuwe laserlichtbron en de geavanceerde filter. Combineer veelzijdige presentatiefuncties met 30.000 uur3 onderhoudsvrij gebruik en consistente prestaties, voor volledige gemoedsrust tijdens belangrijke presentaties. Dankzij dit soort innovaties in projectortechnologie zijn we, al sinds 2001, wereldleider4 op het gebied van projectoren.

Indrukwekkende cijfers

Zelfs het meest veeleisende publiek zal onder de indruk zijn van het grote aantal high-tech functies dat presentaties weer een niveau hoger tilt, ongeacht de omgeving.

Vrijwel overal

Creëer pakkende beelden in ongebruikelijke settings, zonder vervorming of verlies van helderheid, zelfs niet op een hoek of gekromd oppervlak. De projector kan met maximaal 360º in elke gewenste richting worden gedraaid, zodat ook vloeren en plafonds een mogelijkheid worden.

Uren aan briljante laserscherpte

Als u op zoek bent naar een projector waarop u kunt vertrouwen, bent u bij de EB-L1000-reeks aan het goede adres. De laserlichtbron gaat tot 56.000 uur mee, afhankelijk van de weergavemodus, en de optische engine gaat normaal gesproken tussen 20.000 en 56.000 uur3 mee, zodat u altijd probleemloos presentaties kunt verzorgen.

Prestaties op de lange termijn

Elke projector wordt geleverd met een garantie van 20.000 uur3 of vijf jaar (wat het eerst het geval is), zodat u beschikt over betrouwbare langetermijnprestaties en gemoedsrust. En u zich kunt richten op uw presentaties.

Compacte kracht

Klein, maar krachtig: de baanbrekende WUXGA EB-L1500U/1505U van 12.000 lumen voegt kracht toe aan uw presentaties en is ook nog eens tot 18% kleiner en 8% lichter dan apparaten van 12.000 lumen van de concurrentie5.

Perfectie in multiprojectie

Creëer geweldige grootformaat beelden met aanvullende projectoren, met naadloze tiling en blending, een geoptimaliseerde witbalans en een betere zwarte kleurafstemming tussen apparaten. Breng nauwkeurige aanpassingen aan in de beginpositie, de randbreedte en het gebied van het zwartgehalte in de blend en bespaar tijd doordat overlappende gebieden minder vaak voorkomen.

Standaard contrastverhouding

Projecteer beelden met helder contrast, zelfs bij daglicht of met de verlichting aan. Een hoge helderheid van maximaal 12.000 lumen en een standaard contrastverhouding van 2000:1, zorgen voor zeer donkere zwarttinten en zeer heldere wittinten. En een ingebouwde sensor past de intensiteit van blauw en geel licht aan om de wittinten nog aantrekkelijker te maken.

Twee schermen in een

Vergelijk en contrasteer verschillende onderwerpen en verbeter presentaties met de splitscreen-functie, waarmee beelden vanuit twee verschillende bronnen tegelijkertijd kunnen worden geprojecteerd.

Resolutie in 4K-kwaliteit

Verzorg de presentaties van de toekomst met de 4K-beeldverbeteringstechnologie, waarmee de resolutie feitelijk wordt verdubbeld voor een nog mooier beeld. Hiermee biedt u de kijker een 4K-ervaring, met verbeterde textuur, uitzonderlijke scherpte, helderheid en detail. Dit wordt bereikt doordat de pixels van 1080p-content in Full HD met 0,5 pixel worden verschoven.

4K
Full HD
Epson 3LCD-technologie – drie keer helderder dan de technologie van de concurrentie
Conventionele projector met DLP-technologie met één chip

3LCD - de perfecte combinatie

Onze 3LCD-technologieën bieden een combinatie van hoge resolutie, helderheid en rijke kleuren voor de productie van levendige, boeiende afbeeldingen, zelfs in helder verlichte ruimten. Onze optische halfgeleiderengines met 3 chips zorgen voor geoptimaliseerde witbalans en zwarte kleurafstemming voor naadloze blending. Een gelijke witte en gekleurde lichtopbrengst maakt beelden consistent en drie keer helderder2 dan de beelden van DLP-projectoren met 1 chip, zonder dat een regenboogeffect optreedt.

Meer dan levensgroot

U ziet het volledige beeld in elke hoek, met alle details van Full HD-inhoud in breedbeeld, met de standaard WUXGA-resolutie. Beleef de ultieme kijkervaring met 's werelds eerste1 WUXGA-lasermodel met 12.000 lumen: de EB-L1500U/1505U.

Breder kleurenspectrum

Geniet van levendigere kleuren en nog nauwkeurigere kleurenreproductie met de technologie van Epson. Hiermee bereikt u een indrukwekkend kleurenspectrum dat drie keer2 zo hoog is als dat van DLP-projectoren met één chip, dankzij de HTPS-panelen van Epson. U kunt ook de tint, saturatie en helderheid van elke kleur in het RGB- en CMY-kleurmodel aanpassen.

Organisch vs. anorganisch
Anorganisch
(glas, ijzer, aluminium, enz.)
Organisch
(papier, hout, plastic, enz.)
  Lichtbestendig JA NEE
  Hittebestendig JA NEE

In tegenstelling tot organische stoffen, bevatten anorganische stoffen geen koolstof, wat betekent dat ze langer meegaan

Anorganische LCD-schermen en fosforwiel voor uitmuntende betrouwbaarheid

Profiteer langer van een beter beeld met het nieuwe, door Epson ontwikkelde fosforwiel. Dit is gemaakt van anorganisch materiaal met een superieure licht- en hittebestendigheid, wat een hoge betrouwbaarheid oplevert. We hebben eveneens anorganische LCD-panelen ontwikkeld. De combinatie van een anorganisch fosforwiel met anorganische LCD-panelen in een laserprojector leidt tot heldere, levendige beelden voor zeer lange tijd.

Onderhoudsperiode van laser en lamp

Laser

Lamp

0 uur (nieuw)

30.000 uur

30.000 uur aan onderhoudsvrij gebruik3

Minimaliseer uw taakbelasting: profiteer van 30.0003 uur aan onderhoudsvrij gebruik met onze nieuw ontworpen laserlichtbron, die een anorganisch fosforwiel en LCD-panelen bevat. Dankzij deze technologie zijn de laserprojectoren uit de EB-L1000-reeks uitermate betrouwbaar en duurzaam, zodat u minder tijd en inzet kwijt bent aan onderhoud. Bovendien gaat het geavanceerde elektrostatische filter tot 30.000 uur mee.

De kracht van presentaties

Met deze projectoren kunt u uw presentatiedoelstellingen overtreffen. U kunt er zoveel meer mee doen, dankzij de veelzijdige tools en functies die zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende en hogere verwachtingen van het publiek.

Een scala aan lenzen

Deze projectoren zijn zeer flexibel en kunnen worden aangepast aan een groot aantal ruimten van elk formaat en indeling, dankzij het uitgebreide aanbod aan gemotoriseerde lenzen. De collectie bevat een lens met ultrakorte projectieafstand (UST) zonder offset6, waarmee u een beeld van 100 inch kunt projecteren van een afstand van slechts 76 cm. De brede keuze aan lenzen maakt het ook eenvoudiger om een bestaande plafond- of wandmontage te gebruiken.

Veelzijdige installatie

Projecteer volkomen uniforme beelden met de gemotoriseerde lens met nieuwe stappenmotor, voor zeer nauwkeurige beeldaanpassing tot +/- 67% verticaal en +/-30% horizontaal. U kunt dit handmatig of per afstandsbediening doen, wat zeer handig is voor edge blending en stapelen. U kunt maximaal tien lensinstellingen opslaan en via een nieuw OSD-bedieningspaneel kunt u alles bedienen via het web of vanaf een smart device.

Diverse aansluitmogelijkheden

Instellen en integratie zijn eenvoudig dankzij een groot aantal ingangen. Ondersteuning voor HD-SDI/HDBase-T biedt Full HD-video en -audio via Ethernet, terwijl de 3G-SDI-ingang op de EB-L1500U/EB-L1505U/EB-L1405U projectie van volledig niet-gecomprimeerde beelden mogelijk maakt.

Ingebouwde camera

Met de ingebouwde camera houdt u projecties consistent en kunt u onderhoud tot een minimum beperken. Deze detecteert schermen die met de jaren enigszins verkleurd zijn, detecteert subtiele verschillen tussen meerdere projectoren en maakt automatische kleurencorrectie mogelijk. U kunt kiezen of u dit handmatig wilt controleren of automatisch controleren op regelmatige intervallen wilt instellen.

Productreeks

Specificaties

Specificaties voor optionele lenzen

Lenstype Ultrakorte projectieafstand6 Korte projectieafstand Korte projectieafstand Groothoekprojectie Groothoekprojectie Middellange projectieafstand Middellange projectieafstand Middellange projectieafstand Middellange projectieafstand Lange projectieafstand
Referentie ELPLX018 ELPU03 ELPU04 ELPLW05 ELPLW069 ELPLM08 ELPLM09 ELPLM10 ELPLM11 ELPLL08
Bestelnummer V12H004X01 V12H004U03 V12H004U04 V12H004W05 V12H004W06 V12H004M08 V12H004M09 V12H004M0A V12H004M0B V12H004L08
Lensoptie
Type focus/zoom Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd Gemotoriseerd
Zoomverhouding (optisch) N.v.t. 1.2x 1.2x 1.4x 1.37x 1.6x 1.6x 1.5x 1.5x 1.39x
Projectieverhouding 0.35:1 0.65 – 0.78:1 0.87 – 1.06:1 1.04 – 1.46:1   1.45 – 2.32:1 2.15 – 3.49:1 3.31 – 5.07:1 4.84 – 7.39:1 7.2 – 10.12:1
EB-L1500U/1505U-modellen   0.48 – 0.57:1 0.64 – 0.78:1 0.76 – 1.07:1 1.19 – 1.63:1   1.58 – 2.56:1 2.43 – 3.71:1 3.54 – 5.41:1 5.28 – 7.72:1
Beeldverhouding 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10 16:10
F-getal   2.0 – 2.26 2.0 – 2.1 2.0 – 2.23 1.8 – 2.26 1.65 – 2.27 1.8 – 2.51 1.81 – 2.4 1.81 – 2.34 1.8 – 2.45
Brandpuntsafstand (mm) 5.8 11.1 – 13.1 14.8 – 17.7 17.6 – 24.3 27.3 – 37.0 24.0 – 38.2 36 – 57.4 55.4 – 83.3 80.6 – 121.1 119 – 165.4
Schermformaten (in inch) 100 – 400 80 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300 50 – 300
Lens-shift V: ±17%
H: ±10%
V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
  V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
V: ±67%
H: ±30%
EB-L1500U/1505U-modellen   V: ±24%
H: ±10%
V: ±60%
H: ±18%
V: ±24%
H: ±10%
V: ±60%
H: ±18%
  V: ±60%
H: ±18%
V: ±60%
H: ±18%
V: ±60%
H: ±18%
V: ±60%
H: ±18%
Gewicht 3.5 1.8 3.1 1.45 2.95 1.2 1.9 2.2 2.2 2.2

Technische specificaties

EB-L1100U EB-L1200U EB-L1300U EB-L1405U EB-L1500U/1505U-modellen
Technologie Epson 3LCD-lasertechnologie
Resolutie/beeldverhouding WUXGA/16:10
4K-beeldverbetering Ja
Contrastverhouding (dynamisch/standaard) >2,000,000:1 / 2,000:1 >2,000,000:1 / 2,000:1 >2,000,000:1 / 2,000:1 >2,000,000:1 / 2,000:1 >2,000,000:1 / 2,000:1
Gekleurde en witte lichtopbrengst (lumen) (standaard/economy) 6,000 7,000 8,000 12,000
Levensduur laser (uur) (standaard/economy) 20,000 / 56,000
Beeldformaat (inch) 50 - 300
Projectieverhouding 1.45 - 2.31 : 1 1.58 - 2.56 : 1
F-nummer lens (F) brandpuntsafstand (f) (mm) 1.7 - 2.3 1.8 – 2.51
Zoomverhouding 1.6x
KKeystone-correctie (horizontaal/verticaal) ± 30 ° / ± 45 °
Lens-shift (horizontaal/verticaal) ± 67 ° / ± 30 °
Luidsprekers 10w x 1 N.v.t. N.v.t.
Geluid (standaard/economy) (dB) 35 / 29 37 / 31
Stroomverbruik (W) (aan/economy/stand-by) 545 / 353 / 0.5 566 / 384 / 0.5 625 / 417 / 0.5 908 / 597 / 0.5
Gewicht (kg) 21 22
Afmetingen B×D×H (mm) 586 × 492 ×211 586 × 492 × 211
Connectiviteit HDMI (W/HDCP2.2) x1, DVI-D x1,HDBaseT (W/HDCP2.2) x1
Video Ingang: PC (D-sub 15), Component (5BNC) Uitgang: Monitor uit (D-sub 15) Ingang: 3G-SDI, PC (D-sub 15), Component (5BNC)Uitgang: Monitor uit (D-sub 15)
Bediening LAN (RJ45), RS232 (IN) DMX Art-Net (RJ45), LAN (RJ45), RS232 (IN)
USB USB type A (optionele Wi-Fi, firmware-update via USB-flashdrive), USB type B (service)
Audio Ingang: Stereo mini x3 Uitgang: Stereo mini x1
Meegeleverde accessoires Stroomkabel, computerkabel, kabelhoes, HDMI-kabelklem, lenskap, afstandsbediening, gebruikershandleiding.
Garantie op projector7 Vijf jaar of 20.000 uur, hetgeen het eerst het geval is
Alle specificaties zijn voorlopig. Productinformatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

CONTACT OPNEMEN

Vult u hieronder uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal dan contact met u opnemen.

Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen

Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplichte velden.

  1. De EB-L1505U/EB-L1500U is de eerste en enige WUXGA 3LCD-laserprojector van 12.000 lumen op de markt per november 2015.
  2. Kleurhelderheid (Colour Light Output) gemeten conform IDMS 15.4. Kleurhelderheid kan variëren, al naar gelang de gebruiksomstandigheden. Toonaangevende Epson 3LCD-projectoren voor bedrijven en het onderwijs vergeleken met toonaangevende DLP-projectoren met één chip, op basis van NPD-gegevens voor juni 2013 tot en met mei 2014 en gegevens van PMA Research voor het 1e t/m 3e kwartaal van 2013. Ga voor meer informatie naar of www.epson.be/clo
  3. De laserlichtbron levert een duurzame beeldkwaliteit en hoge betrouwbaarheid met een typische levensduur tussen 20.000 en 56.000 uur, afhankelijk van de gekozen modus
  4. Grootste marktaandeel in verkochte eenheden voor projectoren van 500 lumen en hoger. (Enquête uitgevoerd door Futuresource Consulting Limited over de periode van 2001 tot 2015.)
  5. Afmetingen van EB-L1505U/EB-L1500U (B 586 x D 467 x H 185) en gewicht (22 kg), vergeleken met Panasonic PT-DZ13K (B 530 x D 548,5 x H 200) en gewicht (24 kg), maken dit de kleinste en lichtste projector van 12.000 lumen op de markt per december 2015.
  6. Beschikbaar vanaf het najaar 2016.
  7. Niet alle garanties zijn beschikbaar in alle landen. Neem contact op met een Epson-vertegenwoordiger in uw regio.
  8. ELPLX01/ELPLM08-lens is niet beschikbaar voor de EB-L1500U en EB-L1505U.
  9. ELPLW06-lens is alleen beschikbaar voor de EB-L1500U en EB-L1505U.