Epson kondigt nieuwe dye-sublimatie textielprinter voor hoge volumes aan

SureColor SC-F9300 zorgt voor nog betere kwaliteit en betrouwbaarheid met de vertrouwde afdruktechnologie van Epson

Epson kondigt nieuwe dye-sublimatie textielprinter voor hoge volumes aan

21 september 2017– Epson kondigt de nieuwe SureColor SC-F9300 dye-sublimatie textielprinter aan. Deze printer is ontworpen voor snel afdrukken van hoge volumes kleding, textiel, textielbanners en andere gedrukte merchandise. Dit nieuwe toonaangevende model vervangt de bestaande SC-F9200 en beschikt over de doorontwikkelde vertrouwde afdruktechnologie van Epson die nog betere kwaliteit en betrouwbaarheid biedt.

De splinternieuwe Precision Dot-technologie van Epson voor dye-sublimatie met een Half Tone Module, opzoektabellen en Micro Weave zorgen voor een opvallend verschil in afdrukkwaliteit en maken het eenvoudig om meteen hoogwaardige resultaten te behalen. Ondertussen werkt het uitgebreide CMYK-profiel van Epson samen met UltraChrome DS-inkten voor een optimaal kleurenscala en nauwkeurige reproductie van zelfs de meest complexe ontwerpen.

De SC-F9300 biedt een complete Epson-oplossing met afdruksnelheden van maximaal 108,6 m2/u. De oplossing bestaat uit printer, inkten, sublimatiepapier en -software, maximaliseert uptime, is voorzien van verbeterde inname en andere betrouwbare functies om problemen zoals kreukelen en contact maken van de printkop te voorkomen.

De SureColor SC-F9300 wordt geleverd met Oeko-Tex Eco Passport-certificering¹ en heeft de Japanse AZO-test voor huishoudelijke producten doorstaan. Dit betekent dat kleding en textiel dat door de printer wordt geproduceerd met UltraChrome DS-inkten, veilig gedragen kunnen worden door volwassenen, kinderen en baby's.

Richard Barrow, senior product manager, Epson Europe, zegt: “Het is een uitdaging om een product te verbeteren dat al ontzettend betrouwbaar en snel is en hoogwaardige kwaliteit levert, maar dat is precies wat we hebben gedaan met de SC-F9300. Deze printer is sneller, biedt betere verwerking van zelfs zeer dunne substraten en is beter in het voorkomen van kreukelen en andere veelvoorkomende invoerproblemen. Epson levert een complete oplossing (printer, inkten, substraten, software en ondersteuning). Alles is dus ontworpen om perfect samen te werken. Wanneer we dit combineren met eenvoudige instelling en bediening, hebben we de ideale oplossing voor printbedrijven die meer verf-sublimatie willen gebruiken of voor bedrijven die een eerder model willen updaten.”

De SureColor SC-F9300 is verkrijgbaar vanaf oktober 2017.

Belangrijkste kenmerken:

 • Verbeterde afdruksnelheden tot 108,6 m²/u
 • Alle componenten, software en verbruiksartikelen zijn gemaakt door Epson
 • Nieuwe Epson Precision Dot-technologie voor dye-sublimatie, waaronder Half Tone Module, LUT en Micro Weave om korreligheid en streepvorming te voorkomen
 • Verbeterde rolnauwkeurigheid, zelfs met dun papier (40 g/m²)
 • Met de nieuwe Epson Edge Print RIP-software en Epson Edge Control Dashboard kunt u meteen afdrukken, terwijl de LFP Accounting Tool uw bedrijfskosten bijhoudt.
 • Oeko-Tex Eco Passport-certificering¹ en AZO-test doorstaan
 • Epson UltraChrome DS-inkt produceert levendige kleuren, scherpe contouren en vloeiende gradaties met uitstekende licht- en wasbestendigheid en bestendigheid tegen slijtage en transpireren
 • Geoptimaliseerde rolvorm om kreukelen te voorkomen
 • Nieuwe printkopbescherming om te beschermen tegen contact maken van de printkop
 • Stofvanger en veegsysteem om onderhoud te verminderen
 • SMAP-rol met grote diameter voor zeer nauwkeurige invoer
 • Breed kleurenscala dankzij het uitgebreide CMYK-profiel van Epson
 • Uitgebreide ondersteuning voor RIP-software van derden
 • Led-verlichting en hefhendel zorgen voor eenvoudiger instellen een eenvoudige afdrukverificatie
 • Robuuste printerstructuur voor uitstekende stabiliteit
 • Automatisch eerste skew-correctie
 • Hoge beeldkwaliteit en resolutie tot 720 x 1440 dpi
 • Snel drogen met de post-platen heater met die temperaturen levert van 30 tot 55 °C

1. ECO PASSPORT van OEKO-TEX® is een systeem waarmee leveranciers van textielchemicaliën kunnen aantonen dat hun product geschikt is voor gebruik in duurzame textielproductie. Epson UltraChrome DG-inkt en -voorbehandelingsvloeistof zijn gecertificeerd door Eco Passport. Dit is een internationale veiligheidsnorm in de textielindustrie. De veiligheidscertificering geldt voor volwassenen en kinderen, inclusief baby’s.