BEKENDMAKING JURY VOOR DE EERSTE ‘WIN EEN ROBOT'-WEDSTRIJD VAN EPSON IN EUROPA, HET MIDDEN-OOSTEN EN RUSLAND

Robotica-experts uit de industrie, het onderwijs en de politiek bekendgemaakt nu de wedstrijd zijn laatste maand in gaat

BEKENDMAKING JURY VOOR DE EERSTE ‘WIN EEN ROBOT'-WEDSTRIJD VAN EPSON IN EUROPA, HET MIDDEN-OOSTEN EN RUSLAND

Epson kondigt met trots de jury aan van de ‘Win een robot’-wedstrijd voor 2018. Deze vijf Europese experts vertegenwoordigen de industrie, het onderwijs en de politiek en beoordelen alle inzendingen van deze eerste wedstrijd met deelnemers uit Europa, het Midden-Oosten en Rusland, die kans maken op Epson T-serie robots. Deze wedstrijd legt de nieuwste technologie in handen van de toekomst: universiteiten, hogescholen, beroepsopleidingen en onderzoeksinstellingen zijn druk met het ontwikkelen van ideeën die de groei, ontwikkeling en concurrentie van de robotica-industrie en automatisering vergroten.

De jury begint in januari met haar beoordeling nadat ze een shortlist heeft gemaakt uit de ontvangen inzendingen. Deelnemers op de shortlist worden uitgenodigd om hun toepassing live te presenteren aan de jury. Inzendingen kunnen tot 15 december 2018 worden ingestuurd.

De vijf juryleden zijn:

  • Eva Kaili, Lid van het Europese parlement, Hoofd van de Griekse SD-delegatie (Pasok/Elia), Voorzitter van de Science and Technology Options Assessment commissie (STOA) van het Europese parlement
  • Patrick Schwarzkopf, Managing Director van VDMA Robotics + Automation
  • Professor Darwin Caldwell, Onderzoeksdirecteur, Italiaans Instituut voor Technologie in Genua en gastprofessor voor de afdeling Automatic Control and Systems Engineering aan de universiteit van Sheffield, VK.
  • Dr Imre Paniti, MTA-SZTAKI, Instituut voor Computerwetenschappen en Controle, Hongaarse Wetenschapsacademie
  • Dhr. Yoshifumi Yoshida, Epson Executive Officer, voormalig COO, Robotics Solutions Operations Division

 

Volker Spanier, Hoofd Robotics Solutions van Epson Europe, maakte vandaag de juryleden bekend en zei hierover: “Het is fantastisch dat de juryleden van de eerste 'Win een robot'-wedstrijd van Epson zo'n uiteenlopende ervaring, expertise en geografische herkomst hebben. De jury kijkt naar de toegevoegde waarde van de gekozen projecten met het oog op alle aspecten van automatiseringsontwikkeling. Het project dat een echte innovatie op het gebied van robotica laat zien, wordt gekroond tot winnaar”.

Hij voegt toe: “De interesse die we hebben gezien in deze wedstrijd vanuit heel EMEAR is heel inspirerend en laat een reële en urgente wens zien van de volgende generatie om robotica- en automatiseringsoplossingen beter te begrijpen en te ontwikkelen. Epson is er als bedrijf vanuit de basis aan toegewijd om praktische ervaring te ondersteunen van zowel studenten als onderzoeksinstellingen om digitale vaardigheden en begrip te ontwikkelen.”

Epson is een vooraanstaande roboticaproducent en streeft ernaar robotica toegankelijker te maken in verschillende industrieën, voor zowel grote als kleine bedrijven, met een schaalbare en flexibele roboticalijn die alles omvat; van de nieuwste WorkSense W-01 met dubbele armtechnologie tot de meer betaalbare T3, T6 en VT6-modellen die ‘net genoeg robot’ bieden.

Meer informatie over de wedstrijd, inclusief deelnamevoorwaarden, is hier beschikbaar: https://www.epson.eu/robots-contest. Epson publiceert in de komende weken ook interviews met de juryleden op de website van de wedstrijd.