Beperk de impact op het milieu met de nieuwe zakelijke A4-kleureninkjetprinters

De Epson WorkForce Pro-printers bieden voordelig afdrukken met weinig interventie voor kantoren die de productiviteit willen verhogen

Beperk de impact op het milieu met de nieuwe zakelijke A4-kleureninkjetprinters

Zaventem, 8 oktober 2015Epson heeft twee nieuwe WorkForce Pro-inkjetprinters aangekondigd, die speciaal zijn ontworpen om de milieubelasting te verminderen, gebruikersinterventie terug te dringen en de workflow te versnellen. De WF-6590DWF en WF-6090DW bieden uitmuntende prestaties op dit gebied, terwijl bedrijven tegelijkertijd ook tijd en kosten besparen. Ze maken deel uit van dezelfde serie WorkForce Pro-printers die BLI zeer hoog heeft aanbevolen in onafhankelijke tests[1].

Met een indrukwekkend energieverbruik dat tot 80% lager is dan kleurenlaserprinters van de concurrentie[2], zijn de WF-6590DWF en WF-6090DW gebaseerd op schone technologie, waardoor ze geen hitte of ozongas produceren en er geen ventilatorgeluid is tijdens of na het afdrukken. Naast het verlagen van de energierekening, helpt dit ook uw milieudoelstellingen te behalen. Dankzij 50% lagere kosten per pagina en lagere totale eigendomskosten vergeleken met kleurenlaserprinters van de concurrentie2, kunnen bedrijven met beide printers geld besparen.

Ian Legg, productmanager, Epson Europe, zegt: “De lagere gebruikersinterventie is bereikt dankzij een maximale papiercapaciteit van 1581 vellen, waardoor de gebruiker minder tijd hoeft te besteden aan het bijvullen. De hogere betrouwbaarheid wordt gegarandeerd door de Epson PrecisionCore permanente printkop en het geringer aantal onderdelen dat moet worden vervangen in vergelijking met een kleurenlaserprinter. Naast de nog grotere kostenbesparing dankzij de XXL-inktpatronen van Epson waarmee gebruikers tot 10.000 pagina´s in zwart-wit en 7.000 pagina´s in kleur kunnen afdrukken, zorgt dit ook voor nog minder gebruikersinterventie[3].”

De WF-6590DWF en de WF-6090DW zijn volledig gericht op het besparen van geld, tijd en energie voor bedrijven die behoefte hebben aan afdrukken in hoge volumes in kleur. Bovendien kan de zakelijke productiviteit enorm worden verhoogd dankzij automatisch dubbelzijdig afdrukken, en de mogelijkheid om verschillende media in afzonderlijke invoerladen te gebruiken zorgt voor optimale veelzijdigheid.”

De zakelijke productiviteit van beide printers wordt verder benadrukt vanwege het feit dat gebruikers draadloos kunnen afdrukken (en scannen met de WF-6590DWF) vanaf smart devices met behulp van Wi-Fi Direct en NFC-technologie[4]. Dankzij NFC is het eenvoudig verbinding te maken, af te drukken en te scannen met één druk op de knop. Het is eveneens mogelijk om documenten per e-mail te versturen vanaf externe locaties om deze direct af te drukken, geheel beveiligd via PIN-code en een beveiligde afdrukmodus voor de gemoedsrust van de gebruiker[5]. De WF-6590DWF biedt bovendien een groot LCD-kleurenaanraakscherm, waarmee de printer eenvoudig te bedienen is en het scannen of afdrukken rechtstreeks vanaf een USB probleemloos kan worden uitgevoerd.

De Document Capture Suite van Epson bespaart u tijd door de handmatige stappen van het traditionele documentbeheerproces te automatiseren. Geoptimaliseerde werkstromen met vooraf gedefinieerde taken zorgen ervoor dat documenten eenvoudig in het bedrijfsproces kunnen worden geïntegreerd. Er is ook een serverversie beschikbaar van Document Capture Pro, voor een beter beheer van taakprofielen en apparaten. Daarnaast zorgt de nieuwe Epson Device Admin-oplossing voor eenvoudig beheer van alle externe apparaten en voor een grotere productiviteit.

De WF-6590DWF en WF-6090DW zijn vanaf november 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 950 euro en € 655 euro (inclusief BTW).

Belangrijkste kenmerken:

  • Snel afdrukken in kleur met snelheden tot maximaal 34 ppm (24 ppm ISO)[6]
  • Geen opwarmtijd zorgt voor een tijd tot eerste afdruk van 7 seconden[7]
  • Afdrukken, kopiëren, scannen en faxen (alleen WF-6590DWF)
  • Draadloos afdrukken en scannen (alleen WF-6590DWF) vanaf smart devices, en eenvoudig verbinding maken met apparaten dankzij NFC-connectiviteit
  • Maximum papiercapaciteit van 1581 vellen, met optionele papiercassette
  • Compatibiliteit met Document CapturePro- en ProServer-software voor scan-to-cloud en DMS[8]
  • Gebruiksvriendelijke schermen (kleurenaanraakscherm van 10,9 cm op de WF-6590DWF en mono-LCD-scherm van 5,6 cm op de WF-6090DW)
  • Voldoet aan ENERGY STAR-normen

[1]Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015

[2] Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving.

[3]Geschat paginarendement is gebaseerd op ISO/IEC 24711 en is gemeten in de standaardmodus, met enkelzijdige continue afdrukmethode, met het zwartwit testpatroon van ISO/IEC 19752. Het daadwerkelijke rendement is afhankelijk van de afgedrukte afbeeldingen en de gebruiksomstandigheden. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/pageyield

[4]Voor Near Field Communication is de Epson iPrint-app vereist, beschikbaar voor Android-apparaten op de Epson-website.

[5] Hiervoor is Email Print for Enterprise-software vereist.

[6]Vastgesteld in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4 enkelzijdig en dubbelzijdig weer. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing

[7]Vastgesteld in overeenstemming met ISO/IEC 17629. Geeft het gemiddelde van FPOT (sec.) voor Office Category Test voor standaard A4 enkelzijdig en dubbelzijdig weer. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing

[8]Hiervoor is een download vanaf de Epson-website vereist

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/