Bespaar tot 95% op energie1, 99% op afval1, en druk tot maximaal 84.000 pagina's af2 zonder verbruiksmaterialen te vervangen met Epson's nieuwe WF-C869RDTWF

Epson's nieuwe WorkForce Pro WF-C869RDTWF kan bedrijven een besparing opleveren van maximaal 95% op hun energieverbruik

Bespaar tot 95% op energie1, 99% op afval1, en druk tot maximaal 84.000 pagina's af2 zonder verbruiksmaterialen te vervangen met Epson's nieuwe WF-C869RDTWF

Amsterdam, 25 januari 2017 – Epson's nieuwe WorkForce Pro WF-C869RDTWF kan bedrijven een besparing opleveren van maximaal 95% op hun energieverbruik , 99% op afvalproductie1, en hun uitvaltijd verminderen door maximaal 84.000 pagina's af te drukken  zonder verbruiksmaterialen te hoeven vervangen. Onder tijdsdruk werkende bedrijven die genoeg hebben van het beheren van verbruiksmaterialen en afdrukonderbrekingen kunnen nu de uitvaltijd vanwege gebruikersinterventie tot 94% verminderen1, dankzij de WF-C869RDTWF. Dit wordt mogelijk gemaakt door Epson's Replaceable Ink Pack System (RIPS) met zeer hoog rendement, waardoor de inkt nog maar zelden vervangen hoeft te worden.

Deze multifunctionele A3-kleurenprinter (MFP) is ontworpen om bedrijven te helpen hun productiviteit te verhogen. De printer is bijzonder snel met een tijd tot eerste afdruk (FPOT) die drie keer sneller is dan concurrerende producten1, aangezien het apparaat niet hoeft op te warmen. Het door de smartphone geïnspireerde aanraakscherm en gebruikersinterface zijn ook direct intuïtief in gebruik. Verder is dit model bedoeld om te worden gebruikt als werkgroepprinter, waardoor u de loopafstand van gebruikers naar de printer voor het ophalen van afdruktaken tot een minimum kunt beperken.

De milieuvoordelen die dit systeem biedt zijn indrukwekkend en helpen bedrijven te voldoen aan hun MVO-verwachtingen. Deze inkjet-MFP verbruikt tot 95% minder energie dan kleurenlaserprinters van de concurrentie.1Dit is te danken aan de warmte-vrije technologie. Deze opvallende besparing wordt mogelijk gemaakt door PrecisionCore: Epson's meest geavanceerde printkop, ontworpen voor zakelijk gebruik. Naast energie besparen staat deze printkop bekend vanwege zijn snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie, en levert deze de gewenste kwaliteit voor zakelijk gebruik. Met een vermindering van afval tot 99% worden concurrerende laserprinters en kopieerapparaten bovendien overtroffen1. Dit leidt tevens tot een aanzienlijke beperking van verpakkingsmateriaal en logistiek. Afdrukken op een breed scala aan media is mogelijk, waaronder gerecycleerd papier, glanzende media, enveloppen en etiketten.

De WF-C869RDTWF is ontwikkeld voor zakelijk gebruik en biedt software en features die voldoen aan de behoeften van diverse gebruikers, van managing directors en bestuurders tot managers van IT-afdelingen. Privacy wordt voor veel bedrijven een steeds belangrijker vraagstuk en daarom leveren we Email Print for Enterprise, dat tal van opties voor beveiligd afdrukken biedt. IT-managers zullen blij zijn met Epson Device Admin, aangezien het hen mogelijkheid biedt om apparaten op afstand te configureren en beheren, waardoor zij effectiever kunnen omgaan met hun tijd. Document Capture Pro biedt nog een geweldige gratis software-optie voor de gebruiker, met een reeks efficiënte scanning-tools. Daarnaast bieden NFC en Wi-Fi DirectTM ondersteuning voor het afdrukken vanaf mobiele apparaten, waarmee gebruikers de flexibiliteit krijgen om vanuit het hele kantoor af te drukken. Dankzij Epson Open Platform en onze samenwerking met ISV's kunnen we nog meer oplossingen bieden, zoals PaperCut print management software.

Robert Robinson, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Bij Epson zijn we ons terdege bewust van de vele diverse vraagstukken waar bedrijven tegenwoordig mee te maken hebben, zoals het verhogen van de productiviteit, het nakomen van de milieudoelstellingen of het effectief runnen van hun bedrijf. Het ontwerp van de WF-C869RDTWF is erop gericht om bedrijven te helpen deze uitdagingen aan te pakken, door tot 95% te besparen op energie1, 99% op afval1, en door uitvaltijd tot een minimum te beperken - dankzij de mogelijkheid tot maximaal 84.000 pagina's af te drukken2 zonder verbruiksmaterialen te vervangen.”

De WF-C869RDTWF is verkrijgbaar vanaf maart 2017.

Belangrijkste kenmerken:
• Extra hoge inktcapaciteit1 van 86.000 pagina's in zwart-wit en 84.000 pagina´s in kleur
• Afdruksnelheid tot 34 ppm in zwart-wit en kleur (24 ppm ISO)
• Automatisch dubbelzijdig afdrukken
• Maximale papiercapaciteit (pagina's) van 1831 vellen
• Epson Connect  (mobiele printapps)
• Gigabit Ethernet / Wi-Fi DirectTM / NFC
• Scannen naar e-mail, FTP en netwerkmappen zonder pc
• PDL, inclusief geavanceerde PCL 5- en 6-instellingen (offset, blanco pagina overslaan, lettertype) en PostScript 3
• Webconfiguratie
• Ondersteuning voor LDAP-adresboeken
• Direct afdrukken en scannen vanaf USB
• Stand-alone omgekeerde volgorde vanuit mainframe – rangschikt de afdruktaken die via verouderde mainframes zijn verzonden opnieuw en correct
• PrecisionCore-technologie
• Automatische dubbelzijdige documentinvoer (ADF)
• 1-pass dubbelzijdig scannen met ADF
• Gebruiksvriendelijk aanraakscherm
• Voldoet aan ENERGY STAR-normen

-Einde-

Opmerkingen voor de redacteur

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 73.000 werknemers in 91 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.
http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1,577 miljard euro. http://www.epson.nl/

Ecologische Visie 2050  
http://eco.epson.com/