Betaalbare 3D-projecties ideaal voor een groot publiek

Epson’s eerste passieve 3D-projectorsysteem voor commercieel gebruik

Betaalbare 3D-projecties ideaal voor een groot publiek

Zaventem, december 2012 – Epson, al 11 jaar marktleider op het gebied van projectoren [1], kondigt zijn eerste gestapelde passieve 3D-projectorsysteem aan. Het model biedt een heldere, betaalbare 3D-ervaring aan een breed publiek, en is daarmee ideaal voor onderwijsinstellingen, musea, exposities en in de horeca. De Epson EB-W16SK heeft een lage TCO (Total Cost of Ownership), ondersteunt alle huidige HDMI-compatibele 3D-signaalformaten en verzekert het gehele publiek van heldere, levendige 3D-projecties.

Het Epson EB-W16SK-projectorsysteem bestaat uit twee afzonderlijke projectoren, die op elkaar geplaatst zijn in een speciaal ontworpen montagebeugel. De projectoren zijn aangesloten via USB in een commando- en controleomgeving, waarbij de polariserende filters op iedere lens zijn bevestigd. Doordat beide projecties elkaar overlappen worden de beelden elektronisch uitgelijnd door de automatische instelling voor projectoruitlijning. Dit verkort de insteltijd aanzienlijk.

U bent van hoge beeldkwaliteit verzekerd dankzij de 3LCD-technologie van Epson. Deze reproduceert namelijk een uitgebreid kleurengamma waarmee natuurlijke, levendige beelden worden gecreëerd en is dus uitermate geschikt voor gebruik bij bijvoorbeeld biologielessen en kunstexposities. Beide projectoren zijn uitgerust met een hoge White en Colour Light Output (CLO) van 3000 lumens voor heldere 3D-beelden in uiteenlopende lichtomstandigheden.  

Dankzij ondersteuning voor alle HDMI-compatibele 3D-signaalformaten, kan de Epson EB-W16SK alle indelingen projecteren: side-by-side, top-and-bottom en frame packing. Dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben het meest uitgebreide scala aan beschikbare 3D-content te tonen.

Dit projectorsysteem wordt geleverd met één gepolariseerde 3D-bril voor heldere driedimensionale weergave, die, dankzij de lage kosten, een betaalbare 3D-ervaring biedt met een lage TCO.

Gareth Day, Product Manager van Epson Europe, zegt: “Dit is onze eerste gestapelde passieve 3D-projectorsysteem en we hebben ervoor gezorgd dat zowel een groot als klein publiek kan genieten van heldere, levendige 3D-weergave. Dankzij de combinatie van passieve 3D-technologie en betaalbare brillen heeft de Epson EB-W16SK een lage TCO, en is dus ideaal in situaties waar grote groepen willen genieten van 3D-weergave.”

De EB-W16SK is vanaf 1 januari 2013 beschikbaar voor een prijs van €1.582. De gepolariseerde 3D-brillen kosten €25 per stuk.

Eigenschappen:

De eerste gestapelde passieve 3D-projectorsysteem van Epson

Heldere projecties op groot scherm

Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson

Even hoge lichtopbrengst voor gekleurd en wit licht (gelijke White and Colour Light Output)

Ondersteunt alle huidige HDMI-compatibele 3D-signaalformaten (side-by-side, top-and-bottom en frame packing).

Twee gestapelde projectoren van 3000 lumens

Bijgeleverde polariserende filters voor elke projectorlens

Gepolariseerde 3D-bril – één stuks bijgeleverd

3D-beeld is eenvoudig uit te lijnen dankzij de automatische instelling voor projectoruitlijning

Verticale en horizontale keystone-correctie

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie, en biedt een uitgebreid productgamma, variërend van inkjetprinters en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere microapparatuur.  die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op zijn voortdurende bijdrage aan het wereldwijde milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Informatie over Epson Europe Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de groep voor Europa,

het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1,546 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische visie 2050   http://eco.epson.com/


[1] Bron: Futuresource Consulting Limited