Betrek uw klas bij de les met de eerste interactieve Epson projector met finger-touch bediening

De EB-5-reeks biedt fantastische nieuwe functies, in combinatie met de vertrouwde helderheid en betrouwbaarheid van Epson

Betrek uw klas bij de les met de eerste interactieve Epson projector met finger-touch bediening

Zaventem, 22 januari 2014 – Epson heeft vandaag tijdens BETT UK een nieuwe reeks projectoren met ultrakorte projectieafstand voor het onderwijs aangekondigd, waaronder een nieuw interactief product met mogelijkheden voor finger-touch bediening. Met de EB-595Wi kunnen gebruikers interactief aan de slag gaan met het geprojecteerde beeld met behulp van hun vingers. Hierdoor kunnen docenten, studenten en leerlingen volledige controle nemen en worden lessen en colleges nóg interessanter. Dit is precies wat u mag verwachten van 's werelds grootste fabrikant van projectoren[1]. De EB-5-reeks is verkrijgbaar vanaf mei 2014, voor een adviesprijs tussen € 1.285 en € 2.165 (excl. BTW).

Met de EB-595Wi kunnen leraren, docenten, leerlingen en studenten tot maximaal zes vingertoppen of één van de twee interactieve pennen gebruiken om direct op het geprojecteerde beeld aantekeningen te maken. Hierdoor is het eenvoudiger dan ooit om notities toe te voegen, diagrammen te maken of aantekeningen op video's te maken. De bediening op het scherm is gemakkelijk te gebruiken voor het wisselen van dia's, het kiezen van een ingang en zelfs het opslaan van een illustratie, en dat allemaal met behulp van uw vingertoppen. Dankzij het ontwerp met ultrakorte projectieafstand kunnen gebruikers rechtstreeks interactief aan het werk gaan met hun presentaties, terwijl schaduwen en verblindend licht tot een minimum beperkt blijven.

Trevor Holt, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Bij finger-touch bediening staat directe interactiviteit via natuurlijke gebaren en handelingen centraal; gebruikers hoeven helemaal niets te leren. Docenten zullen finger-touch bediening heel handig vinden om snel een bepaald punt te benadrukken of om tijdens lessen aanvullende aantekeningen te bieden. Ze hoeven niet eerst naar de interactieve pen te zoeken. En leerlingen en studenten kunnen direct op het geprojecteerde beeld een bijdrage leveren. Het mooie van dit product is dat gebruikers die dat willen, ook gewoon de twee interactieve pennen kunnen gebruiken.”

De twee nieuwe interactieve pennen reageren nu nog beter en zijn nog gebruiksvriendelijker, dankzij het verbeterde, lichtgewicht ontwerp. Hiermee kunnen docenten en leerlingen gelijktijdig op het scherm schrijven, met een afzonderlijke pen, wat de samenwerking verbetert. Dankzij het unieke ontwerp van de EB-595Wi kunnen gebruikers tot in de hoeken van het scherm schrijven, tekenen of aantekeningen makenen dankzij de installatie zonder stuurprogramma's en met automatische kalibratie kan iedereen snel aan de slag. Met de whiteboard-modus voor het maken van aantekeningen zonder pc, hoeven docenten hun computer niet eens aan te zetten.

Onderdeel van een nieuwe reeks

De EB-595Wi is onderdeel van de nieuwe EB-5-reeks projectoren met ultrakorte projectieafstand, met zowel interactieve als niet-interactieve modellen, WXGA- en XGA-resolutie en een verbeterd lichtrendement van maximaal 3.300 lumen vergeleken met de vorige reeks. Alle modellen in de reeks maken gebruik van de 3LCD-technologie van Epson, die garant staat voor hoogwaardige beelden met een gelijke White en Colour Light Output voor levendige kleuren en heldere beelden, zelfs bij daglicht, en kleuren die drie keer helderder zijn dan die van projectoren van de concurrentie[2].Deze modellen bieden een lange levensduur van de lamp dankzij een instelling voor de eco-modus, dynamische besturing en automatische aanpassing van de helderheid. Dubbele VGA- en HDMI-ingangen zorgen voor zeer uitgebreide aansluitmogelijkheden.

Alle projectoren uit de EB-5-reeks hebben draadloze aansluitmogelijkheden, zodat het eenvoudig is om content te delen vanaf een groot aantal smart devices met behulp van de iProjection-app[3]. Dankzij de moderator-functie kunnen docenten en leerlingen en studenten op makkelijke wijze gelijktijdig content delen. Docenten behouden volledige controle, want ze kunnen kiezen wanneer een leerling of student content mag weergegeven. Ideaal voor interactie in een omgeving waarin wordt samengewerkt tussen docenten en leerlingen of cursisten.

Belangrijkste kenmerken:

EB-595WiEB-585WiEB-575WiEB-585WEB-575WEB-580EB-570
Gelijke White en Colour Light Output (lumen)3300330027003300270032002700
ResolutieWXGAWXGAWXGAWXGAWXGA●GA●GA
Levensduur van lamp (ecomodus)6000 uur6000 uur10000 uur6000 uur10000 uur6000 uur10000 uur
Ultrakorte projectieafstand Projectieverhouding0,27:10,27:10,27:10,27:10,27:10,31:10,31:1
Twee interactieve pennen----
Interactie via finger-touch------
2 HDMI-ingangen voor HD video- en audiocontent
3-in-1 USB-display
Whiteboardmodus voor aantekeningen zonder pc----
Bedieningselementen op het scherm----
Easy Interactive Tools 3.0----
Wandbevestiging meegeleverd
Wi-Fi-mogelijkheden

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten zowel thuis als in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge meerwaarde op basis van compacte, energiezuinige en ultraprecisietechnologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.540 miljoen euro voor het boekjaar 2012. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com


[1] Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2] Vergeleken met toonaangevende DLP-projectoren met één chip voor het bedrijfsleven en onderwijs op basis van NPD-gegevens voor juli 2011 tot en met juni 2012. Kleurhelderheid (Colour Light Output) gemeten in overeenstemming met IDMS 15.4. Kleurhelderheid (CLO) kan variëren, al naar gelang gebruik door de klant. Ga voor meer informatie naar www.epson.be/clo

[3] iProjection-app is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten