BruggeFoto13 : Het Fotohuis en 44 Galery focussen op straatfotografie

Epson drukt “Streetfotography Now” foto’s af van Jimmy Kets en Artur Eranosian.

BruggeFoto13 : Het Fotohuis en 44 Galery focussen op straatfotografie

Zaventem, 9 december 2013– Verschillende culturele partners uit Brugge slaan in december de handen in elkaar voor de gratis fototentoonstelling, BruggeFoto13. Dit event brengt een hommage aan de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld. Het Fotohuis, het atelier fotografie van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge, en de Brugse 44 Gallery organiseren samen met Epson België een fototentoonstelling waar de liefhebber van artistieke straatfotografie terecht kan om het werk gerenomeerde internationale en Belgische topfotografen te bewonderen. Er is ook plaats voor minder gekend talent. Vanaf 15 december kunnen liefhebbers van artistieke straatfotografie terecht in de Poortersloge in de Brugse binnenstad.

De straatfotografietentoonstelling maakt deel uit van een grote Brugse fototentoonstelling. Verspreid over de Brugse binnenstad kunnen fotografieliefhebbers in december op maar liefst zeven prachtige locaties terecht voor kunstzinnige fotografie in diverse domeinen waaronder fine art, portret, straat- en landschapsfotografie. Epson België ondersteunt het Fotohuis en 44Gallery met een Epson 11880 en Epson 4900 printer en bijhorend Epson Traditional fotopapier om de tentoongestelde foto’s af te drukken.

“Fotografie blijkt steeds opnieuw één van de hoofdredenen om printers te blijven gebruiken”, zegt Inge Bruffaerts, Channel Marketing Manager bij Epson België. “Waar printers vroeger hoofdzakelijk gebruikt werden voor het afdrukken van documenten en rapporten wordt op dit ogenblik de printer vooral gebruikt voor het afdrukken van kwaliteitsvolle foto’s. We zijn dan ook trots dat Het Fotohuis en 44 Gallery voor FotoBrugge13 van onze expertise gebruik maakt voor dit event voor het afdrukken van internationaal erkende fotografen zoals Jimmy Kets en Artur Eranosian.”

Het volledige programma, data, tentoonstellingslocaties en meer informatie over BruggeFoto13 is beschibaar op de website van Het Fotohuis: http://www.fotohuis.be/ of op de Facebookpagina van het event.


‘Street Photography Now’
POORTERSLOGE, Academiestraat 18  - Brugge
De expo bekijkt de straatfotografie met een open blik, geeft ruimte aan diverse interpretaties en brengt de raakvlakken met andere genres onder de aandacht.
Christophe Agou, Bruce Gilden, George Georgiou, Richard Kalvar, Jeff Mermelstein, Joel Meyerowitz, Trent Parke, Matt Stuart, Nick Turpin, Alex Webb, Michael Wolf en nog 35 andere internationale fotografen.
‘Belgian Street photography’
Jimmy Kets, Artur Eranosian, Wouter Van Vaerenbergh, Serge Maes, Jef Beirinckx, Luc Rabaey, Brecht Van Maele, Karina Brys, Patrick Bardyn, Peter Kool, Thomas Switn Sweertvaegher, Franky De Schampheleer en Olivier Bekaert.
15.12.2013 - 05.01.2014 - dagelijks van 13.00 tot 18.00 uur - gesloten op dinsdag en op 25.12.2013 en 01.01.2014 - organ. Fotohuis Academie DKO & 44 Gallery

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com/