De SurePress L-6534VW van Epson biedt hoge afdruksnelheden, kwalitatief hoogwaardige uitvoer en verbeterd gebruiksgemak

Tijdens Label Expo 2019, van 24-27 september in Brussel, zal Epson in hal 9, stand A50 zijn digitale inkjetlabelpers presenteren

De SurePress L-6534VW van Epson biedt hoge afdruksnelheden, kwalitatief hoogwaardige uitvoer en verbeterd gebruiksgemak

24 september 2019- Epson heeft aangekondigd dat de nieuwste digitale inkjetlabelpers met UV van het bedrijf, de SurePress L-6534VW, dit jaar tijdens de Label Expo op de stand aanwezig zijn. Deze pers is ideaal voor labelconverters die hun activiteiten willen uitbreiden door klanten zelfklevende etiketten van hoge kwaliteit te bieden met een breed scala aan substraten in sectoren als voedingsmiddelen, dranken, industrieel, cosmetica, toiletartikelen en farmaceutische stoffen.

De SurePress L-6534VW is ontworpen om de productiviteit te optimaliseren en de uitvaltijd tot een minimum te beperken. De aanvullende afdrukmodi van 30 m/min en 50 m/min bieden bedrijven grotere flexibiliteit bij het leveren van afdrukopdrachten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Marc Tinkler, hoofd voor productmarketing, commercieel en industrieel bij Epson Europe, merkte op: "Epson biedt zijn klanten een complete, hoogwaardige oplossing voor het afdrukken van etiketten, met alle kerntechnologieën die door ons zijn ontworpen, met inbegrip van printkoppen, hardware, software en inkten. Onze nieuwe SurePress L-6534VW is ook zinvol in economisch opzicht. De lage totale eigendomskosten worden gerealiseerd door meer etiketten in minder tijd af te drukken, de verspilling wordt teruggedrongen via een kort substraatpad en de functie voor omgekeerde invoer, en met de NVT-technologie (Nozzle Verification Technology) worden geblokkeerde spuitkoppen gedetecteerd en vindt automatische reiniging van de printerkop plaats. Simpel gezegd: meer uptime en minder downtime."

Andere kenmerken zijn onder andere:

  • Veelzijdig: ondersteunt film en veel papieren etiketsubstraten
  • Uitvoer van hoge kwaliteit: PrecisionCore TFP linehead-technologie
  • Hoge dekking van witte inkt: gebruikt witte inkt van Epson op metallic en doorzichtige substraten
  • UV LED-koppeling: wordt gebruikt tussen kleuren om het uitlopen van een punt tot een minimum te beperken, waardoor scherpere tekst en vloeiendere vignetten mogelijk worden.
  • Inline digitale vernis: kan worden afgedrukt om een glanzend of mat effect te geven, in het algemeen of als patroon of plaatselijke vernis
  • Afdrukbewaking: met het Epson Remote Monitoring System (ERMS) kunnen technici op afstand diagnoses maken van de afdrukprestaties

 

SurePress-inkten voldoen aan het Europese verordeningskader (EG) nr. 1935/2004) voor materialen die in contact komen met voedingsmiddelen (Food Contact Materials, oftewel FCM) 1. Wij bieden tevens passende duurzaamheidsniveaus voor buiten- en industriële omgevingen (gecertificeerd voor BS56092 2en 3UL9693).

 

Ga voor meer informatie over Epson tijdens de Label Expo 2019 naar www.epson.eu/labelexpo

De SurePress L-6534VW is verkrijgbaar vanaf oktober 2019.

1. Verordening (EG) nr. 1935/2004 van de Commissie is de kaderwetgeving voor FCM's. Het doel van de verordening is het waarborgen van de doeltreffende werking van de interne markt voor materialen en artikelen die bedoeld zijn om direct of indirect met levensmiddelen in aanraking te komen en het garanderen van een hoog beschermingsniveau van de menselijke gezondheid en de belangen van de consument.

2. Goedgekeurd conform BS5609. Internationaal erkende specificatie voor het printen van labels, met name voor maritiem gebruik. Het is een vereiste voor drumlabels die een certificering volgens de Internationale Code voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over zee nodig hebben. Lichtechtheid staat gelijk aan Blue Wool-schaal 6.

3. Gecertificeerd voor UL 969 en CSA. De standaard voor markerings- en labelsystemen.
De standaard heeft betrekking op zelfklevende labels die worden gebruikt voor permanente productidentificatie; doorgaans betreft het naamplaatjes voor apparatuur, met ratinginformatie, instructies of schematische afbeeldingen.