Druk levensechte professionele foto's af met de diepste zwarttinten op de markt

Druk levensechte professionele foto's af met de diepste zwarttinten op de markt

Zaventem, 23 april 2015 – Epson kondigt de nieuwste toevoeging aan zijn assortiment professionele fotoprinters aan, de SureColor SC-P800. Deze printer, die ideaal is voor professionele fotografen en kunstenaars, produceert levensechte foto's van superieure kwaliteit met vloeiende gradaties en kleurtinten. Dit A2-model wordt tevens geleverd met een optionele papierroleenheid, zodat fotografen en kunstenaars nu op eenvoudige wijze fantastische prints kunnen maken op grotere formaten, zoals banners.

Deze professionele printer drukt kwalitatief hoogwaardige foto’s af die lang meegaan. Ideaal voor verkoop, tentoonstelling of opname in portfolio's. De SC-P800 kan ook worden gebruikt voor het produceren van een reeks van andere kwalitatief hoogwaardige documenten, zoals belangrijke overzichtsdocumenten en presentaties.

De printer maakt gebruik van Ultrachrome HD-inkt, een nieuwe inktset van negen kleuren, die voor het eerst werd toegepast in de SC-P600 A3+-fotoprinter. De inktset produceert een breed kleurenspectrum en de diepste zwarttinten op de markt1, zodat gebruikers foto's kunnen afdrukken met een verbijsterende reeks van nauwkeurige kleuren en diepzwarte tinten. Bovendien is de lichtechtheid van de inktset verbeterd2, waardoor prints duurzamer zijn en nog langer meegaan.

De SC-P800 is opvolger van de buitengewoon succesvolle Stylus Pro 38xx serie fotoprinters. Dit nieuwe model is de eerste en enige A2-desktopprinter op de markt met een papierroloptie3. Hierdoor is de printer ideaal voor fotografen en kunstenaars die gemakkelijk grote panoramafoto's willen printen op niet-standaard formaten zoals banners en wikkelcanvas voor galerijen.

De SC-P800 is zeer gemakkelijk te gebruiken dankzij een reeks aan extra functies. Het is het enige product op de markt dat is uitgerust met een 2,7" kleurenaanraakscherm3 om gebruikers te helpen op eenvoudige wijze over te schakelen tussen afdrukken op verschillende media en het bekijken van de status van belangrijke printtaken.

Drie papiertrajecten, met inbegrip van een nieuw papiertraject voor fine art media aan de voorzijde, maken het laden van papier tot een probleemloze klus en vergemakkelijken het overschakelen tussen verschillende mediaformaten. De printer maakt tevens gebruik van grote inktpatronen van 80 ml, waardoor dit apparaat bij uitstek geschikt is voor fotoprints in grote oplages en er minder vaak inkt hoeft te worden vervangen.

Een nieuw modern design verleent de SC-P800 een hoogwaardig uiterlijk. Het is tevens de meest compacte A2-printer op de markt2, waardoor dit apparaat uitstekend past op plekken waar weinig ruimte beschikbaar is, thuis of in de studio.

Geavanceerde aansluitmogelijkheden zorgen ervoor dat de SC-P800 extra flexibiliteit biedt. Het is de eerste 17" A2-printer met Wi-Fi2 voor eenvoudig draadloos afdrukken thuis en in de studio. De SC-P800 ondersteunt bovendien Epson Connect voor eenvoudig mobiel afdrukken vanaf een reeks van verschillende apparaten, zoals tablets, pc's en smartphones. Dankzij de Wi-Fi Direct-mogelijkheden kunt u zelfs foto’s rechtstreeks afdrukken vanaf het apparaat naar keuze, zonder een draadloze verbinding.

De SureColor SC-P800 is verkrijgbaar vanaf 1 juni voor een prijs van € 1.203.95 (incl. BTW).

------------------------------------------------

1 2,86 Dmax op Premium Glossy Photo Paper. Vergeleken met A2-fotoprinters van de concurrentie met een inktset van 6 kleuren of meer, beschikbaar vanaf januari 2015

2 Vergeleken met Epson UltraChrome K3-inkt. Lichtechtheid van Ultrachrome HD-inkt vastgesteld op circa 60 jaar bij tests onder omstandigheden op basis van de JEITA CP‐3901A-norm (A4-glanspapier, temperatuur 23°C en luchtvochtigheid 50%).

3 Vergeleken met A2-fotoprinters van de concurrentie met een inktset van 6 kleuren of meer, beschikbaar vanaf januari 2015

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com