easyJet gebruikt de kracht van augmented reality om onderhoud te verbeteren en vertragingen voor passagiers tot een minimum te beperken

De grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk test de smart glasses van Epson om technische procedures te stroomlijnen en doelmatigheid van onderhoud te verhogen

easyJet gebruikt de kracht van augmented reality om onderhoud te verbeteren en vertragingen voor passagiers tot een minimum te beperken

Amsterdam, 3 juni 2014 – Als onderdeel van een breed programma om innovatieve technologie te implementeren ter verbetering van zijn luchtvloot, beoordeelt easyJet het gebruik van AR-devices (Augmented Reality) om piloten en technici te helpen bij het vereenvoudigen van technische en onderhoudsprocedures. Het uiteindelijke doel is de vertragingen voor passagiers tot een minimum te beperken en de in de branche toonaangevende veiligheidsstatus te verbeteren. easyJet heeft gekozen voor een test van de Epson Moverio BT-200-bril, waarmee de technische teams exact kunnen zien wat een piloot of technicus ziet met behulp van de AR-technologie. Het bedrijf verwacht dat de Moverio BT-200 met name nuttig zal zijn voor bepaalde verafgelegen luchthavens in het netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Momenteel moeten technici en piloten foto's e-mailen naar het OCC (Operations Control Centre) van easyJet en er vervolgens achteraan bellen om het probleem handmatig op te lossen. Met de Moverio BT-200 kan het easyJet OCC piloten en technici in real-time live-informatie bieden, evenals technische hulp via de geïntegreerde handsfree koptelefoon.

“De technologie voor 3D augmented reality is voor easyJet een van de belangrijkste factoren bij het terugdringen van vertragingen wanneer een vliegtuig zich niet op de thuishaven bevindt“, zegt Ian Davies, hoofd Engineering and Maintenance bij easyJet. “Hiermee kunnen we veel meer duidelijkheid verkrijgen over technische problemen die honderden kilometers verderop plaatsvinden. Door een Moverio BT-200 te dragen kunnen piloten en technici die op een andere locatie zijn, live beelden en gegevens verzenden tussen het easyJet OCC in Luton en een van onze 138 bestemmingen in Europa en elders. We krijgen dan directe toegang tot gedeelde visuele informatie en zo wordt het eenvoudiger om technische problemen op te lossen.”

De nieuwe Moverio zit vol met functies en mogelijkheden voor AR, voor een digitaal verbeterde blik op de echte wereld. Met de waarnemingstechnologie, inclusief een front-facing camera, gyroscoop, gps-systeem, kompas en accelerometer, kan het systeem de bewegingen van een gebruiker en de wereld om hem heen nauwkeurig bepalen.

Valerie Riffaud-Cangelosi, productmanager voor Visual Imaging, Epson Europe zegt: “Onze samenwerking met easyJet is een prachtige mogelijkheid om het bedrijf bij te staan bij het implementeren van innovatie in de luchtvaartsector. Er bestaat een enorme vraag naar draagbare technologie. De markt heeft volgens voorspellingen binnen drie jaar een waarde van $19 miljard. En met dit project worden de tastbare voordelen van de AR-technologie voor bedrijven in allerlei branches duidelijk aangetoond.”

Over easyJet

easyJet beschikt over het grootste luchttransportnetwerk in Europa met een toonaangevende aanwezigheid op de 100 populairste routes in Europa en op de 50 grootste Europese luchthavens. easyJet vervoert jaarlijks meer dan 61 miljoen passagiers, van wie 11 miljoen zakelijke reizigers.

easyJet gebruikt meer dan 200 vliegtuigen voor de meer dan 600 routes tussen 130 luchthavens in 30 landen. Meer dan 300 miljoen Europeanen wonen binnen een uur reizen per auto van een van de easyJet-luchthavens, meer dan welke andere maatschappij dan ook.

De luchtvaartmaatschappij neemt duurzaamheid zeer serieus. easyJet investeert in de nieuwste technologie, heeft doelmatigheid hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat de meeste stoelen bezet zijn, wat betekent dat de CO2-uitstoot per passagier 22% lager ligt dan die van een passagier van een traditionele maatschappij die hetzelfde vliegtuig op dezelfde route neemt.

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 

http://eco.epson.com/