Een niveautje hoger met Epson

Ideale projector voor grotere, helderdere en betere gaming

Een niveautje hoger met Epson

Amsterdam, 1 september 2013 –'s Werelds grootste projectorfabrikant[1] kondigt de nieuwe EH-TW5200 aan, een speciaal voor videogames ontworpen projector met een nieuwe 'fast mode' ten behoeve van een minimale vertraging. De projector beschikt daarnaast over een hoge contrastverhouding en nieuwe MHL-aansluitmogelijkheden voor het afspelen van content vanaf smartphones en tablets.

De EH-TW5200 is ideaal voorgamers die op zoek zijn naar een groot scherm voor gebruik met hun videogamesconsole en biedt heldere Full HD 2D- en 3D-game-beelden.

Gebruikers die overschakelen op de 'fast mode' kunnen volledigopgaan in supersnelle videogames zonder enige vertraging, wat belangrijk is voor multiplayer-toernooien of schutters die razendsnel moeten kunnen reageren. De hoge contrastverhouding van 15.000:1 betekent dat donkere, schaduwrijke scènes en game-beelden scherp en helder zijn, en nooit vaag lijken. Bovendien zorgen de gelijke White en Colour Light Output van 2.000 lumen en Epson’s 3LCD-technologie ervoor dat gebruikers hun content altijd probleemloos kunnen bekijkenzonder in het donker te moeten zitten.

De EH-TW5200 is tevens één van Epson's eerste gamingprojectoren waarmee gebruikers content, zoals foto's, video en muziek, direct van hun smartphone of tablet kunnen afspelen door middel van de MHL-poort.

Madlyne Colson, productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: 'We hebben deze projector ontwikkeldals ideale upgrade voor traditionele platte tv-schermen, voor betere gaming met grotere en helderdere beelden. Gamers krijgen niet alleen Full HD 2D- en 3D-projecties en een scala aan andere functies voor een betere game-ervaring, maar de projector is ook volledig aanpasbaar aan een groot aantal omgevingen. Met een schermgrootte die kan variëren van 30 tot 300 inch en keystone-correctie voor een uitgelijnd beeld onafhankelijk van de hoek van de projector, is een grote open ruimte niet meer nodig of hoeft er geen ruimte te worden vrijgemaakt voor het projecteren van HD-content.'

De EH-TW5200 is compatibel met de oplaadbare actieve USB shutter-bril voor 3D-beeldweergave[2], die afzonderlijk wordt verkocht. Dankzij de RF-connectiviteit (Radio Frequency) kan deze lichtgewicht bril tot op 10 m van de projector worden gebruikt.

De EH-TW5200 is vanaf september beschikbaar voor een prijs van € 906.

Eigenschappen:

1080p, Full HD breedbeeldervaring

Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson

Gelijke White en Colour Light Output van 2.000 lumen

Groot schermformaat, van 30 tot maximaal 300 inch

Contrastverhouding van 15.000:1 voor diepe zwarttinten

Lamp met lange levensduur van 4.000 uur

'Fast mode' voor vrijwel zonder beeldvertraging, ideaal voor gaming

MHL-HDMI-connectiviteit voor weergave van content vanaf smartphones en tablets

Lichtgewicht, oplaadbare actieve USB shutter-bril2 voor 3D-beeldweergave (niet meegeleverd)

Gemakkelijke uitlijning van het projectiebeeld dankzij de handmatige horizontale keystone-correctie met schuif en automatische verticale keystone-correctie (+/- 30°)

Vier kleurmodi voor 2D-beelden (Huiskamer, Dynamisch, Home Cinema en Game); twee kleurmodi voor 3D (3D Dynamisch en 3D Home Cinema)

Geïntegreerde 2W luidspreker

Garantie van 3 jaar of 2.000 uur voor de lamp

Opmerkingen voor de redactie

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1540 miljoen euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com/


[1]Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]De RF 3D actieve shutter-bril is een onderdeel van het Full HD 3D Glasses Initiative, www.fullhd3dglasses.com