Eenvoudig etiketten maken met Epson

Bedrijven besparen tijd en geld met veelzijdige LabelWorks-serie

Eenvoudig etiketten maken met Epson

9 september 2011 – Voortbouwend op haar succes in de zakelijke druk- en etikettensector kondigt Epson een nieuw assortiment veelzijdige en gebruikersvriendelijke etikettenprinters aan. Het assortiment, een oplossing voor etikettering onderweg of vanaf de pc, bestaat uit de compacte LabelWorks LW-300, ideaal voor het maken van etiketten op kantoor, de lichte LW-400 met verlicht scherm, waarmee overal en altijd etiketten kunnen worden afgedrukt, en de LW-900P, die wordt aangesloten op een pc of Mac voor het snel creëren van hoogwaardige etiketten. Alle drie de modellen zijn compatibel met een breed scala aan Epson-etikettapes, zodat zo goed als elk denkbare etiket kan worden afgedrukt. De economische tape van negen meter levert verder flinke besparingen op.

De LW-300 en LW-400 zijn gemakkelijk in het gebruik dankzij een intern toetsenbord voor stand-alone bediening en speciale toetsen voor snelle toegang tot snij- en afdrukfuncties. Aangezien favoriete etiketdesigns in het interne geheugen van de etikettenprinters kunnen worden opgeslagen, kunnen bedrijven tijd besparen bij hergebruik van de etiketten. In de LW-300 kunnen tot 30 designs worden opgeslagen, in de LW-400 tot 50 en het aantal ontwerpen dat op de LW-900P kan worden opgeslagen, wordt slechts beperkt door de harde-schijfruimte van de gebruiker.

Met de LW-900P kunnen de meest geavanceerde etiketten in een enorm scala aan breedtes worden geproduceerd. En toch is deze printer eenvoudig in het gebruik. Met de meegeleverde software kunt u dankzij een ruime keuze aan vooraf gedefinieerde sjablonen, frames, symbolen, streepjescodes en afbeeldingen in een handomdraai etiketten afdrukken. Gebruikers kunnen natuurlijk ook hun eigen etiketten ontwerpen, of gegevens importeren in csv-, xls(x)- en txt-indeling, zodat elke regel met gegevens opeenvolgend wordt afgedrukt. Als het design eenmaal is afgedrukt, snijdt de LW-900P elk etiket automatisch volledig of voor de helft door.

De drie modellen bieden alle veelzijdigheid met een ruime keuze aan lettertypen, tekengroottes, symbolen, randen en stijlen. Daarnaast kunnen de LW-400 en LW-900P streepjescodes afdrukken. De LW-900P beschikt over een exclusieve functie waarmee de hoeken van het etiket worden afgerond om loslaten te voorkomen.

Epson's ruime collectie etiketten van 6, 9, 12, 18, 24 en 36 mm breed volstaat voor praktisch elk etiket. Het assortiment bestaat onder meer uit standaard, zwarte, transparante, matte en beschrijfbare matpapieren etiketten, indextabetiketten, markerings- of wikkelkabeletiketten, tal van kleuren waaronder fluor- en pastelkleuren en twee kleefkrachtniveaus. Alle Epson-etiketten zijn duurzaam, waterbestendig en bestand tegen hoge en lage temperaturen.

Herve Thevenin, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Om onze klanten te helpen zoveel mogelijk etiketten uit hun printer te halen, minimaliseren onze etikettenprinters de marges van elk etiket om tapeverkwisting te voorkomen. Daarnaast is onze economische tape van negen meter een van de langste tapes op de markt.”

De Epson LabelWorks-serie is sinds 1 september 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs voor de LW-300 is € 41,90 (ex. BTW), de adviesprijs voor de LW-400 is € 57,90 (ex. BTW) en de adviesprijs voor de LW-900P is € 199,90 (ex. BTW).

Belangrijkste kenmerkenLW-300LW-400LW-900P
Intern toetsenbord voor stand-alone bediening-
Kan worden aangesloten op een Mac of pc (software meegeleverd)--
LCD-scherm-
LCD-scherm met achtergrondverlichting--
Kan worden gebruikt met batterijen of meegeleverde AC-adapterAlleen wisselstroomadapter
Keuze uit vooraf gedefinieerde etiketsjablonen of eigen ontwerp-
Keuze uit 14 lettertypes, 5 tekengroottes, 10 stijlen, 457 symbolen en 87 kaders/framesOneindig (afhankelijk van pc van gebruiker)
Meerdere regels afdrukken2 regels4 regelsZoveel als er gelezen kunnen worden
Streepjescodes afdrukken-8 types14 types
Gegevens importeren als csv, txt en xls(x) en etiketten afdrukken voor elke gegevensregel--
Een serie etiketten met oplopende alfanumerieke reeks afdrukken
Automatisch volledig of half doorsnijden--
Etikethoeken afronden--
Geschikt voor etiketten van 6, 9 en 12 mm breed
Geschikt voor etiketten van 18 mm breed-
Geschikt voor etiketten van 24 en 36 mm breed--
Compatibel met uiteenlopende combinaties van etiket-/tekstkleuren en etikettypes, inclusief transparant, fluorescerend, metallic en kabelwikkels● (met uitzondering van kabelwikkels)● (met uitzondering van kabelwikkels)
Duurzame, watervaste etiketten die bestand zijn tegen hitte en kou
Minimale etiketmarges voor meer etiketten per tape
Economische tapes van 9 meter
Twee tapes van vier meter meegeleverd in de verpakking
Twee jaar garantie, verlengd tot drie jaar wanneer het product op de Epson-website wordt geregistreerd

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor bedrijven en thuiskantoren, tot elektronische en kristalapparatuur.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 75.000 werknemers in 100 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 2.400 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.875 miljoen euro voor het boekjaar 2009. www.epson-europe.com

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com