Eerste 3-in-1 chequescanner en -printer verbetert klantenservice

Bespaart geld, tijd en ruimte op de balie

Eerste 3-in-1 chequescanner en -printer verbetert klantenservice

November 2011 -Met gebruikmaking van de eigen expertise als leverancier aan de sector financiële dienstverleners heeft Epson de nieuwe TM-S9000MJ ontwikkeld: de eerste echte alles-in-één oplossing voor het scannen en afdrukken van cheques en het afdrukken van bonnen. De TM-S9000MJ helpt financiële instellingen die hun klanttevredenheid willen vergroten dit doel te bereiken en zorgt tegelijkertijd voor een besparing van geld, tijd en ruimte op de balie.

De TM-S9000MJ is een compact en volledig geïntegreerd apparaat voor dubbelzijdig scannen in kleur, inkjetafdrukken voor endossering en afdrukken van thermische bonnen. Deze 3-in-1 zorgt niet alleen voor gestroomlijnde processen, maar is ook veel efficiënter dan een combinatie van meerdere apparaten. Het energieverbruik is lager, er is minder onderhoud nodig en er hoeven geen reservescanners of -printers te worden aangehouden.

De TM-S9000MJ is de nieuwe norm voor snelheid en nauwkeurigheid. Het apparaat kan tot maar liefst 200 cheques per minuut scannen, met automatische skew-correctie en filtering van achtergrondgeluid voor rechte en leesbare scans. Ook ID-kaarten met foto evenals losse vellen kunnen snel en precies worden gescand en de efficiency wordt verder verhoogd dankzij de uitstekende MICR-herkenning met een nauwkeurigheid van ten minste 99,9 procent.

De TM-S9000MJ is ontworpen om financiële instellingen te helpen hun klantenservice te verbeteren en heeft een afdrukbereik voor de endossering van cheques (tot 16 regels). Hierdoor kan alle benodigde informatie worden afgedrukt en kunnen kassiers cheques direct bij de balie afdrukken. Dit betekent dat ze niet naar het backoffice hoeven te lopen, wat tijd bespaart en de veiligheid bevordert. Alle handelingen worden in het bijzijn van de klant verricht.

Laura Buehler, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Bij de TM-S900MJ is niet alleen gebruikt gemaakt van de expertise die Epson bezit op het gebied van scannen en inkjetafdrukken, maar ook van de kennis van thermisch afdrukken die wij als de grootste Europese fabrikant van verkooppuntprinters in huis hebben[1]. De TM-S9000MJ kan thermische bonnen in grijswaarden afdrukken met een snelheid tot 300 mm/sec en verbruikt daarbij ook nog eens tot 30 procent minder papier. Deze papierbesparing wordt bereikt door de bovenkant van de volgende bon af te drukken vóór de huidige wordt afgesneden. Ook wordt de regelafstand teruggebracht zonder de inhoud te wijzigen.”

De TM-S9000MJ kan door iedereen zonder voorafgaande training worden bediend; het openen van de papiertrajecten gebeurt op intuïtieve wijze, net als het vervangen van papier of van de zuinige inktpatronen. Een led-lampje geeft het inktniveau aan, wat problemen door onleesbare afdrukken helpt voorkomen.

De Epson TM-S9000MJ is verkrijgbaar vanaf 1 maart 2012.

Belangrijkste kenmerken

Een echte alles-in-een kleurenchequescanner, endosseringsprinter en bonnenprinter

Dit 3-in-1-apparaat bespaart balieruimte en energie en heeft minder kabels nodig

Scant tot 200 cheques per minuut (full colour, dubbelzijdig)

Extra groot afdrukbereik voor endossering: tot 16 regels

Scant ID-kaarten met foto evenals losse vellen

MICR-herkenning met een nauwkeurigheid van ten minste 99,9 procent

Drukt thermische bonnen af met een snelheid tot 300 mm/sec.

Automatische documentinvoer voor 100 vellen

Detectie van dubbele invoer

Automatische skew-correctie en filtering van achtergrondgeluid

Intuïtieve vervanging van verbruiksmaterialen, dus geen gebruikerstraining nodig

Led-lampje ter indicatie van het inktniveau

Papierbesparende functie

Optionele MSR-lezer

Optionele USB-hub


[1]Bron: Interconnection Consulting, 2010.