Eerste HD 3LCD-projector met iPod-dockingstation

Bekijk, beluister en deel muziek, video's en foto's met Epson’s MG-850HD

Eerste HD 3LCD-projector met iPod-dockingstation

1 september 2011 –Epson heeft haar ervaring als wereldleider in de projectormarkt[1]benut voor het creëren van de eerste HD 3LCD-thuisbioscoopprojector met iPod-dockingstation[2]. Nu hoeven gebruikers geen apps of bijlagen meer te downloaden. Ze sluiten gewoon hun iPod, iPhone of iPad[3]op het dockingstation aan.

Met de ingebouwde stereoluidsprekers van 10 W kan de MG-850HD niet alleen muziek, video's en foto's afspelen, maar ook tv-programma's en hele speelfilms die van iTunes zijn gedownload. En dat allemaal op een groot, bioscoopformaat scherm tot wel 300 inch. Dankzij de vele aansluitmogelijkheden kan de gebruiker ook materiaal via traditionele Blue-ray-spelers, dvd-spelers, pc's, tv's en spelconsoles bekijken.

De projector is voorzien van de nieuwste Epson-technologieën en levert een even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht van 2.800 lumen en een hoge contrastverhouding van 3.000:1 voor hoogwaardige beelden, ook bij daglicht. De 3LCD-technologie van Epson zorgt voor duidelijke en heldere beelden die een lust voor het oog zijn.

Met de plug-and-play-functionaliteit kunnen gebruikers de projector snel en eenvoudig aansluiten en gebruiken. In welke hoek de projector zelf ook hangt, gebruikers kunnen het beeld gemakkelijk recht en correct uitlijnen dankzij de gebruiksvriendelijke horizontale schuif voor keystone-correctie.

“De MG-850HD is een perfect voorbeeld van Epson's toewijding om voor wat betreft thuisentertainment de grenzen van innovatie te verleggen,” zegt Madlyne Colson, productmanager van Epson Europe. “Het gebruiksvriendelijke menu, bijvoorbeeld, is zodanig ontworpen dat gebruikers moeiteloos kunnen navigeren, en de unieke afstandsbediening heeft een stijlvolle knopindeling en verlichting voor gemakkelijke bediening in het donker.”

De MG-850HD is verkrijgbaar vanaf november 2011.

Kenmerken

Groot scherm van 720p, geschikt voor HD

De eerste HD 3LCD-thuisbioscoopprojector2 met iPod-dockingstation3

Uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit dankzij de 3LCD-technologie van Epson

Aansluiting voor settop-box, dvd-/Blu-ray-spelers en gameconsoles via verschillende ingangen

3.000:1 contrastverhouding voor diepere zwarttinten

Ook bij daglicht kijken dankzij het even hoge lichtrendement voor wit en gekleurd licht van 2.800 lumen

Gemakkelijke uitlijning van het projectiebeeld dankzij de handmatige horizontale en automatische verticale keystone-correctie

Eenvoudig mee te nemen aan de draagbeugel

Gebruiksvriendelijk menu voor eenvoudige bediening

2 geïntegreerde stereoluidsprekers van 10 W

Lamplevensduur van 5.000 uur voor langer kijkgenot

5 kleurenstanden (auto, dynamisch, woonkamer, bioscoop, games) en 4 geluidsstanden (standaard, zang, muziek, film)

Microfooningang (mono)

1.2 handmatige zoom / lensscherpstelling

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor bedrijven en thuiskantoren, tot elektronische en kristalapparatuur.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 75.000 werknemers in 100 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 2.400 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.875 miljoen euro voor het boekjaar 2009. www.epson-europe.com

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com[1] Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]Vanaf september 2011

[3]Gemaakt voor iPod Touch (1e, 2e, 3e, en 4e generatie), iPod nano (3e, 4e en 5e generatie),  iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en iPad 2