Efficiënter vergaderen met Epson-projectoren

De EB-1410Wi reeks helpt bedrijven hun vergaderingen te optimaliseren dankzij de nieuwe geïntegreerde interactieve projectiefunctie

Efficiënter vergaderen met Epson-projectoren

15 oktober 2012 – Epson, al meer dan 10 jaar de wereldleider op het gebied van projectoren [1], biedt nu een complete digitale oplossing voor vergaderingen. De EB-1410Wi en EB-1400Wi combineren de voordelen van projectoren, interactieve whiteboards, flip-overs en ander presentatieapparatuur in een enkel eenvoudig te gebruiken apparaat. Beide modellen bieden een interactief geprojecteerd beeld met een grootte van 100 inch en een breed scala aan invoerbronnen. Omdat bedrijven het aantal benodigde apparaten in hun vergaderruimtes kunnen reduceren, kunnen zij hun productiviteit vergroten en de installatiekosten verminderen.

Dankzij de geavanceerde functies van de EB-1410Wi-reeks, kunnen gebruikers elk oppervlak omtoveren in een 100 inch interactief scherm. Ook kunnen zij op elk willekeurig geprojecteerd beeld, afkomstig van een groot aantal verschillende invoerbronnen (computers, kantoornetwerken, USB-geheugensticks [2], visualisers en vele andere slimme apparaten), aantekeningen maken. Met de meegeleverde interactieve pennen hebben gebruikers volledige controle over computersoftware – net als met een muis – en kunnen ze tijdens vergaderingen aantekeningen maken. Na afloop van een vergadering kunnen de aantekeningen worden opgeslagen en gedeeld binnen kantoornetwerken en op USB-geheugensticks2, en via e-mail direct vanuit de projector naar andere gebruikers worden gestuurd.

U kunt de projectoren ook aansluiten op de alles-in-één inkjetprinters van Epson, zoals de zakelijke inkjetprinters uit de WorkForce Pro 4500-reeks. Gebruikers kunnen documenten direct naar de projector scannen en aantekeningen van vergaderingen afdrukken. Voor het printen van aantekeningen kunnen ook de meeste bestaande printers van bedrijven [3] op de projectoren worden aangesloten.

De EB-1410Wi en EB-1400Wi zijn ook uitgerust met een multi-locatiefunctie. Hiermee kunnen tot vier aparte projectiesystemen op afstand worden aangesloten, zodat gebruikers hun afbeeldingen en presentaties kunnen delen en op afstand aantekeningen bij dezelfde afbeeldingen kunnen maken.

Julia Lin, Product Manager bij Epson Europe, zegt hierover: “Deze nieuwe 100 inch interactieve projectiesystemen zijn meer dan alleen maar interactieve projectoren. Ze bieden een complete digitale oplossing voor vergaderingen. Eén enkel apparaat doet het werk van drie of vier andere apparaten. Hierdoor kunnen bedrijven hun investeringskosten voor extra apparatuur verminderen en efficiënter vergaderen.”

Julia voegt nog toe: “Dankzij de intuïtieve schermmenu's en de gebruiksvriendelijke bedieningselementen is voor deze apparaten geen specifieke training nodig. Met de geavanceerde functies kunnen gebruikers zonder problemen presentaties geven, wetende dat ze alles onder controle hebben.”

De EB-1410Wi en EB-1400Wi zijn verkrijgbaar vanaf januari 2013.

FunctiesEB-1410WiEB-1400Wi
Universele interactieve oplossing voor vergaderruimtes
Compleet interactief pakket: projector, twee digitale pennen, geïntegreerde software, wandbeugel
Aantekeningen tijdens vergaderingen opslaan, bewerken en delen
White & Colour Light Output 3.100 lumens2,600
Groot geprojecteerd beeld van maximaal 100 inch/254 cm
Presenteren in breedbeeld en met ultrakorte projectieafstand
Maak elk presentatieoppervlak interactief
Compatibel met Epson-inkjetkantoorprinters en tevens de meeste huidige kantoorprinters
Ingebouwde interactieve functionaliteit voor het maken van aantekeningen tijdens presentaties zonder aansluiting op een computer
De twee interactieve pennen kunnen gelijktijdig worden gebruikt
Multi-locatiefunctie
Extern bedieningspaneel met grote, eenvoudig te gebruiken knoppen
Geen beeldkalibratie of stuurprogramma's nodig
Ingebouwde luidspreker van 10 W
3LCD-technologie voor natuurlijke kleuren en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid
Digitale DisplayPort- en HDMI-ingangen voor high-definition inhoud

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 75.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2010 een omzet van 1.583 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com[1] Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2] De toegang tot USB-A kan worden uitgeschakeld als het informatiebeveiligingsbeleid van een bedrijf daarom vraagt

[3] Compatibele emulaties: PCL6, ESC/P-R, ESC/Page, ESC/Page-Color