Epson 25: hoe we producten duurzamer maken

Lees meer over de Epson 25 bedrijfsvisie en hoe we een langetermijnaanpak kiezen bij ontwerp, ontwikkeling en fabricage van onze producten

Epson 25: hoe we producten duurzamer maken

Epson 25: hoe we producten duurzamer maken

Alle organisaties moeten in het algemeen belang hun steentje bijdragen in het gevecht tegen opwarming van de aarde. Eén van de sterkste punten van Epson is innovatie. Dankzij ons voortdurende streven naar implementatie van het Japanse monozukuri (een filosofie die staat voor 'de kunst en wetenschap van het maken van dingen') en Sho Sho Sei (compactheid, precisie en energiebesparing), kunnen we dit doel op economische wijze behalen.

Onze inzet voor duurzame bedrijfspraktijken en deze Japanse principes zijn de reden dat we ons volledige productaanbod voorzien van een milieustempel en producten ontwerpen die efficiënter én effectiever zijn.

Onze WorkForce Pro-inkjetprinters zijn ontwikkeld met deze filosofieën als kerngedachte. Dankzij hun inktsystemen met hoge capaciteit hoeven verbruiksartikelen minder vaak te worden vervangen, wat leidt tot 94% minder afval dan voor alternatieve producten van de concurrentie, evenals tot 96% minder energieverbruik 1.

Voor bedrijven die behoefte hebben aan textielprinting bestaan ook zeer grote voordelen. Met onze digitale inkjetmethode wordt het afdrukproces ingekort van maximaal twee maanden tot een totaal van veertien dagen. In tegenstelling tot traditionele 'analoge' textielprints, wordt met digitale printers direct op de stof gedrukt. Dat betekent dat er geen platen vereist zijn, wat leidt tot minder stroomverbruik en minder gebruik van water, inkt en chemicaliën. Deze technologie gebruikt namelijk tot 75% minder stroom en water tijdens productie dan traditionele methoden 2.

En niet alleen onze inkjettechnologie is milieuvriendelijker. Deze volledig nieuwe aanpak blijkt ook duidelijk uit onze interactieve projectoren. Ze verminderen de impact van gebruikers op het milieu dankzij een keur aan functies die stroomverbruik verminderen, zowel bij het projecteren van beelden als in stand-bymodus. Een van de modi is de recent ontwikkelde functie voor lichtoptimalisatie, waarbij de helderheid van de lamp wordt aangepast aan het geprojecteerde beeld en stroomverbruik tot 27% kan worden verminderd zonder dat dit van invloed is op de beeldkwaliteit.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de leidende positie die we nemen in het tegengaan van klimaatverandering. Maar dat vinden we nog niet voldoende. Op basis van onze Epson 25 bedrijfsvisie, kiezen we voor een langetermijnfilosofie voor ontwerp, ontwikkeling en productie van onze producten, zodat we een nieuw tijdperk kunnen inluiden van verbonden gebruikers, dingen en informatie dankzij efficiënte, compacte precisietechnologie.

We streven elke dag naar het creëren van producten die beter zijn voor de aarde en beter voor onze gebruikers. Als mensheid vormen innovatie, verbeeldingskracht en creativiteit de manier waarop we de wereld kunnen behouden en onze kinderen een mooie toekomst kunnen bieden.

1Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met april 2015, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/inkjetsaving

2Bron: intern Epson-onderzoek uit 2015