Epson deelt onderzoek bekend dat aantoont dat het formaat van een scherm van groot belang is

Nieuwe laserprojectoren met een ultrakorte projectieafstand vormen het fundament van de inspanningen van Epson om elke leerling en student in het onderwijs gelijke kansen te bieden

Epson deelt onderzoek bekend dat aantoont dat het formaat van een scherm van groot belang is

Voortbouwend op onderzoek dat vorig jaar in de Verenigde Staten is uitgevoerd, heeft Epson vandaag aangekondigd met nieuwe bevindingen te komen van Radius Global Market Research die zijn gebaseerd op de leesbaarheid van content die op beeldschermen van 70 inch werd weergegeven in klaslokalen van gemiddelde grootte in Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Uit de onderzoeken is gebleken dat meer dan 50% van de leerlingen en studenten in elk van de landen van mening was dat content die werd weergegeven op schermen van 70 inch, moeilijk te lezen was; daarbij nam meer dan de helft van de studenten minimaal één item verkeerd over als dat werd overgeschreven van een scherm van 70 inch.

Het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd onder 119 scholieren en studenten in de leeftijd van 12 tot 22 jaar, die werden verdeeld in groepen van ongeveer 30 personen. De leerlingen en studenten werd gevraagd typische educatieve content te lezen, waaronder diagrammen en tekst, die werden weergegeven op één van de meest verkochte flat panels van 70 inch, opgesteld in een conventionele lesruimte van 8,3 bij 8,4 meter. Vervolgens werd hen gevraagd om zes korte informatie-items te noteren op grond van wat ze hadden gezien. Vergelijkbaar onderzoek is uitgevoerd in een klaslokaal van gemiddelde grootte in Singapore.

De bevindingen van het onderzoek ondersteunen de 4/6/8-regel die wordt gebruikt voor aanbevelingen als het gaat om het schermformaat. Deze regel is een reeds lang bestaande richtlijn die veel werd toegepast door AV-integrators en installateurs voor het vaststellen van het juiste formaat scherm in diverse omgevingen, zoals klaslokalen, vergaderruimten en grote zalen. Zie de bijlage voor meer informatie (185 KB) PDF over de onderzoeken en de 4/6/8-regel.

"Wanneer u het beste scherm voor uw klaslokaal wilt kiezen, is het belangrijk dat het scherm groot genoeg, zodat elke leerling of student in de ruimte duidelijk kan lezen wat er op wordt weergegeven", aldus Yasunori Ogawa, COO van de divisie Visual Products Operations van Epson. "Dit is van absoluut cruciaal belang voor elke leerling of student om succesvol te kunnen zijn. De nieuwe EB-710Ui en andere geavanceerde interactieve beeldscherm- en projectortechnologieën van Epson zijn ontworpen op basis van input van onderwijspersoneel, waardoor heldere, samenwerkende leeromgevingen worden gcreëerd."

De onderzoeksbevindingen worden bekendgemaakt op het moment dat Epson de nieuwste generatie laserprojectoren met ultrakorte projectieafstand aankondigt die zijn ontworpen om de kwaliteit van het leren in onderwijsinstellingen te verbeteren. De EB-710Ui, de nieuwe laserprojector met ultrakorte projectieafstand van Epson, wordt vanaf eind oktober wereldwijd geïntroduceerd en zorgt voor een betere zichtbaarheid in klaslokalen van afbeeldingen met grote formaten tot 2,5 meter. Naast de grote schermgrootte, biedt de EB-710Ui 4000 lumen aan helderheid en WUXGA-resolutie, waardoor dit model heel geschikt is om te worden gebruikt voor het leveren van kwalitatief hoogstaande educatieve-content in klaslokalen overal ter wereld. De EB-710Ui heeft bovendien een laserlichtbron die consistente prestaties levert en het vervangen van lampen door klanten overbodig maakt.

De 3LCD-laserprojectoren van Epson met ultrakorte projectieafstand kunnen worden bekeken op InfoComm 2017 gehouden in Orlando, Verenigde Staten, vanaf 14 tot en met 16 juni. U kunt de producten van Epson zien op stand 1642 en W204B.

Raadpleeg uw plaatselijke Epson-site voor gegevens over Epson-producten.
http://global.epson.com/web_sites.html

* Productnamen en beschikbaarheid kunnen per regio verschillen.