Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Met de award behoort Epson tot de top 1% van duurzame technologiebedrijven

Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Epson behaalt EcoVadis platinastatus voor duurzaamheid

Met de award behoort Epson tot de top 1% van duurzame technologiebedrijven

– Epson Europe, 27 oktober 2020 –

Epson heeft de platinastatus voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gekregen van onafhankelijk beoordelaar EcoVadis. [1] De platinaclassificatie, die in 2020 werd ingevoerd, geeft aan dat Epson tot de top 1% van bedrijven in zijn branche behoort. [2] De afgelopen drie jaar kreeg Epson de goud-status toegekend. Goud wordt toegekend aan organisaties die tot de top 5% van de geëvalueerde bedrijven behoren.

De platinabeoordeling werd toegekend als erkenning voor de wereldwijde MVO-initiatieven van Epson. De EcoVadis-beoordeling richt zich op vier thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Epson ontving “Uitmuntend” (de hoogste score) voor het milieu, evenals hoge scores voor duurzame inkoop, arbeids- en mensenrechten en ethiek, waarmee het tot de top 1% behoort in de computer- en randapparatuurindustrie.

Kazuyoshi Yamamoto, president van Epson Europe, voegt daaraan toe: “De EcoVadis platinacertificering geeft onze klanten de zekerheid dat we alle beschikbare maatregelen nemen om duurzaamheid te realiseren in al onze bedrijfsactiviteiten. Duurzaamheid zit in ons DNA, het is onderdeel van alles dat we doen. De platinastatus betekent dat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat elk aspect van ons bedrijf onafhankelijk wordt gecontroleerd en gecertificeerd en dat we ons volledig inzetten om aan de hoogste duurzaamheidsnormen te voldoen.”

EcoVadis biedt een onafhankelijk, betrouwbaar en gemeenschappelijk platform voor het evalueren en beoordelen van meer dan 65.000 groepen en bedrijven in 200 sectoren in 160 landen. Dit gebeurt met behulp van MVO-beoordelingscriteria die zijn gebaseerd op de duurzaamheidsnormen van duizenden externe bronnen zoals ngo's, vakbonden, internationale organisaties, lokale overheden en auditing-organisaties.

Epson wil zijn efficiënte en compacte precisietechnologieën inzetten om innovaties op vier gebieden te stimuleren, waaronder inkjetprinters. We zijn van mening dat onze technologie kan helpen om de impact op het milieu te verkleinen en de productiviteit te verhogen. Zo willen we een belangrijke rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke problemen en het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Epson streeft naar sociale duurzaamheid en we publiceren de details over onze milieu-initiatieven, het creëren van sociale waarde, corporate governance en andere MVO-activiteiten in ons Integrated Report en ons Sustainability Report. Informatie wordt ook geplaatst op de Social Responsibility pagina’s van de corporate website.

Referenties

■ Epson MVO en milieu https://global.epson.com/SR/

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren. De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1] EcoVadis - een onafhankelijk en vertrouwd samenwerkingsplatform - beoordeelt het beleid en het handelen van bedrijven, evenals hun gepubliceerde rapporten die betrekking hebben op het milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De unieke MVO-beoordelingsmethode van EcoVadis omvat meer dan 200 inkoopcategorieën in 160 landen. Meer dan 65.000 bedrijven werken samen met EcoVadis om risico's te verminderen, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen op te bouwen tussen handelspartners.

 

[2] Fabricage van computers en randapparatuurindustrie.