EPSON blikt vooruit naar de toekomst tijdens MAONO in MuHKA Antwerpen

 EPSON blikt vooruit naar de toekomst tijdens MAONO in MuHKA Antwerpen

Zaventem, 20 mei 2015 – Van 28 mei tot 29 juni organiseert het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA) de tentoonstelling MAONO. De tentoonstelling maakt deel uit van de tentoonstelling ‘De Welvaartsmaatschappij’. MAONO stelt er in samenwerking met Epson België de resultaten voor van een project rond toekomstverkenning dat plaatsvond in de Democratische Republiek Congo van 2012 tot 2014. Een 15-tal kunstenaars uit Lubumbashi, werkzaam in 10 verschillende disciplines, werkten samen met studenten en jongeren uit hun stad en Brussel om hun toekomstvisie in perspectief te zetten.

De toekomst: voortdurend in beweging, nooit helemaal af

De organisatoren van MAONO kozen ervoor om een Epson Stylus Pro 7900 printer centraal in de tentoonstellingsruimte op te stellen. De grootformaatprinter zal op vaste tijdstippen tijdens de duur van de tentoonstelling de werken van de kunstenaars afdrukken op Premium Luster Photo papier. De kunstenaars en de organisatoren van de tentoonstelling willen zo duidelijk maken dat er steeds aan de toekomst gewerkt wordt. De kunstenaars die meewerkten aan het project zijn Amos Nkulu (9A), Alain Senga, Carole Maloba, Claus Sinzo Anzaa, Daddy Tshikaya, Daniel Sixte Kakinda, Eugénie Yuma, Georges Senga , Gody Ngosa, Jean Katambayi, Judith Kalenga, Pecho Kamunga Mwehu, Rita Mukebu , Sando Marteau en Stéphanie Ansia.

“Onze keuze voor Epson was eigenlijk vanzelfsprekend”, zegt Maya van Leemput, coördinatrice van het project bij het MuHKA. “Het bedrijf heeft een jarenlange expertise opgebouwd in het afdrukken van hoogwaardige foto’s. De afdruksnelheid en afmetingen van deze grootformaatprinter beantwoordden bovendien exact aan onze vraag om tijdens de tentoonstelling ‘live’ kunst te produceren. We zijn ervan overtuigd dat het afgedrukte resultaat de toekomstvisie van de kunstenaars ten volle tot zijn recht zal laten komen.”

“Uiteraard zijn we trots dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze tentoonstelling”, bevestigt Mark Dreesen, Account Manager Pro Graphics bij Epson Belux. “Het is altijd verrassend om te zien hoe creatieve talenten onze producten gebruiken om het publiek te verwonderen en te inspireren. Toeval of niet, MAONO betekent in het Swahili ‘visie’. Epson daagt mensen uit om hun visie te verbreden - ‘Exceed your Vision’, dat is net wat deze Congolese kunstenaars ook hebben gedaan: hun visie op de toekomst in beelden weergeven. Daar zetten we graag onze schouders onder.”

--------------------------------------------------------------------------

Praktische info:
Waar?
Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen – 5e verdieping - Inbox Leuvenstraat 32

2000 Antwerpen
 

Wanneer? Van 28 mei tot 29 juni 2015

Website : http://www.muhka.be/

 

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2013 een omzet van 1.517 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/