Epson breidt reeks commerciële fotoprinters uit

Epson’s eerste schaalbare microlab maakt gebruik van nieuwe compacte zeskleuren fotoprinter

Epson breidt reeks commerciële fotoprinters uit

Zaventem, 25 februari 2014 – Epson breidt zijn reeks commerciële fotoprinters uit met de lancering van de SureLab D7 Studio. Deze schaalbare en flexibele oplossing kan geheel worden aangepast aan de eisen van klanten en kan op de winkelvloer worden gebruikt als een zelfbedieningsterminal voor fotoafdrukken of als microlab voor fotoproductie achter de toonbank. Het microlab bevat de nieuwe SureLab D700-printer, die ook als zelfstandig product kan worden gekocht. Beide zijn vanaf juni 2014 verkrijgbaar.

De SureLab D7 Studio kan hoogwaardige foto's, panoramische afbeeldingen, leporello's en kaarten afdrukken op talloze media, waaronder glanzende en zijdeglanzende media en matte media op papierbasis, vanaf 102 tot 210 mm breed en vanaf 89 tot 1000 mm lang. De SureLab D7 Studio biedt ook ondersteuning voor een groot aantal invoer- en aansluitmogelijkheden, zoals geheugenkaarten, USB, CD/DVD, Bluetooth, Facebook en smartphones/tablets, zodat het snel en eenvoudig is om ontwerpen en foto's op creatieve wijze en met resultaten van topklasse af te drukken.

Marc Boehmer, productmanager bij Epson Europe zegt: “De SureLab D7 Studio biedt een op maat gemaakte en schaalbare oplossing voor kopieerwinkels, retailketens en fotowinkels. Deze kunnen hun activiteiten uitbreiden door het aanbieden van producten en services die een nieuwe inkomstenstroom bieden, en kunnen hierbij optimaal profiteren van de lage kosten per afdruk.”

De SureLab D7 Studio bevat een zelfbedieningsterminal met aanraakscherm voor het bestellen van fotoafdrukken en maximaal twee printers. Er kunnen drie uitbreidingen worden toegevoegd, waarmee het aantal printers dat aan de terminal is gekoppeld op maximaal acht kan worden gebracht. Deze kunnen tegelijkertijd worden gebruikt en worden allemaal bediend via het multi-touch scherm van 22 inch. Het paneel met LED-verlichting kan geheel aan de kleurthema's van de winkel van de klant worden aangepast, terwijl op het multi-touch scherm digitale reclame naar keuze van de klant kan worden weergegeven.

Op basis van het eerder succes van Epson in professionele fotoafdrukken wordt scherpe en levendige beeldkwaliteit gegarandeerd via de bewezen Micro PiezoTM-printkoptechnologie en UltraChrome D6-S-inkt. De SureLab D7 Studio vereist weinig onderhoud en heeft een duurzaam mes, wat de uitvaltijd vermindert en tijd en geld bespaart.

Belangrijkste kenmerken van de SureLab D7 Studio:

Eenvoudig microlab – fotobestellingsterminal en kast met één of twee printers

Open systeem met een groot aantal uitvoeropties, waaronder externe laboratoria

Maximaal drie uitbreidingsmodules kunnen worden toegevoegd aan het microlab, met in totaal zes extra printers

Voor afdrukken op matte media op papierbasis en glanzende en zijdeglanzende media

Afdrukken van 10 cm, 12,7 cm, 15,2 cm of 20,3 cm of op A4-formaat met één printer

Drukt lengten af vanaf 8,9 cm tot maximaal 100 cm

Afdruksnelheid (voor afdrukken van 10 x 15 cm) van 360 vellen/u

Drukt op 20 x 30,5 cm af in 30 seconden in de modus voor snel afdrukken

Drukt op 15 x 10 cm af in acht seconden in de modus voor snel afdrukken

Lengte papierrol van 65 m

Lange levensduur met minimaal onderhoud

Resolutie 720dpi/1440dpi (snel 720x360dpi; standaard 720x720dpi; hoge kwaliteit 1440x720dpi)

UltraChrome D6-S-inkt met individuele inktpatronen van 200 ml

Opmerkingen voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten zowel thuis als in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge meerwaarde op basis van compacte, energiezuinige en ultraprecisietechnologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.540 miljoen euro voor het boekjaar 2012. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com