Epson en Usain Bolt gaan samenwerking aan om afdrukken zonder cartridges te promoten

Bij de campagne wordt gebruikgemaakt van TV, outdoor, POS en sociale media om de bekendheid van Epson's EcoTank-printers te vergroten

Epson en Usain Bolt gaan samenwerking aan om afdrukken zonder cartridges te promoten

Epson heeft een samenwerking aangekondigd met Usain Bolt, de snelste man ter wereld. Usain, achtvoudig winnaar van Olympisch goud, en algemeen beschouwd als de grootste sprinter aller tijden, zal het gezicht vormen van een grote awareness campagne voor de Epson’s EcoTank-printers zonder cartridges. 

Usain zal samen met Epson’s EcoTank schitteren in een TV-reclamecampagne die later deze week in het VK en Duitsland begint, en zal verschijnen op billboards, online banneradvertenties op websites, op Point-of-Sale in grote winkels en op Epson’s social media kanalen in de rest van de EMEAR-regio. Usain zal op zijn eigen luchtige manier aantonen dat je met EcoTank-printers van Epson letterlijk "Just Fill and Chill" kunt doen en tot drie jaar kunt afdrukken zonder cartridges en zonder gedoe 1.

De campagne zal ook benadrukken hoe klanten tot 90% op hun printkosten kunnen besparen met ReadyPrint, Epson’s abonnementsdienst 2waarbij nieuwe inkt automatisch thuis bij je wordt afgeleverd voordat je inkt opraakt.

Sinds de lancering in 2010 zijn wereldwijd meer dan 60 miljoen EcoTank-inkttankprinters met hoge capaciteit verkocht, waardoor klanten tot 90% op hun printkosten besparen 3. De printers worden geleverd met inktflessen met hoge opbrengst in plaats van met cartridges. Eén set inktflessen bevat het equivalent van tot 72 inktcartridges. Epson heeft onlangs zijn bekroonde assortiment EcoTank-printers vernieuwd, zodat drukke huishoudens en kleine kantoren kunnen genieten van probleemloos afdrukken tegen extreem lage kosten per pagina. Alle nieuwe EcoTank-printers van Epson zijn voorzien van Micro Piezo Heat-Free Technology, zodat u ook kunt genieten van een lager energieverbruik en minder behoefte aan vervangende onderdelen hebt.  

Yoshiro Nagafusa, president van Epson Europe, zei het volgende over de samenwerking: "Usain is de perfecte partner voor ons! Hij is een van de meest herkenbare mensen ter wereld en zijn boeiende karakter zal helpen om onze voordelige afdrukoplossingen op een leuke, gedenkwaardige en boeiende manier tot leven te brengen. Nu meer mensen thuiswerken dan ooit tevoren en het moderne gezinsleven drukker wordt, is dit precies het juiste moment om nog meer bekendheid te geven aan onze EcoTank-printers en de kostenbesparende voordelen die ze opleveren."

Usain Bolt zei: "Ik ben verheugd om samen te werken met Epson en te helpen de voordelen van EcoTank-printers meer bekendheid te geven. Ik werk alleen samen met merken die naar mijn idee echt een verschil kunnen maken. EcoTank printers nemen veel van de frustraties weg die bestaan rond het printen met cartridges, dus alles wat het leven een beetje gemakkelijker kan maken, moet een goede zaak zijn.  Maar het gaat om veel meer dan dat! We delen veel van dezelfde waarden, zoals het bouwen aan een betere toekomst. Voor Epson gaat het erom vertrouwen op te bouwen via zijn producten, producten die gemeenschappen helpen groeien en bloeien. En voor mij gaat het erom anderen te inspireren om hun dromen te volgen, hoe groot of klein deze ook zijn."

Voor een blik op de nieuwe tv-commercial, en om wat van de extra beelden te zien die tijdens de opnames zijn gefilmd, neem een kijkje op ons YouTube-kanaal https://www.youtube.com/user/EpsonEurope

1. Gebaseerd op een gemiddeld printvolume van honderd pagina’s per maand en uitgaande van het laagste rendement van de eerste inktset.
2. ReadyPrint EcoTank - bespaar tot 90% op de printkosten
De berekening van de ReadyPrint Unlimited van Epson bevat gebundelde inktflessen (meegeleverd bij printer) en de activeringskosten van het betreffende apparaat, in combinatie met abonnementskosten van het printen van het maximale aantal pagina's binnen het betreffende abonnement voor een periode van 5 jaar, in verhouding tot de gemiddelde kosten om één printer te kopen (inclusief gebundelde cartridges) en hetzelfde aantal pagina's te printen (A4-afdrukken van ISO/IEC 24711) met de originele verbruiksmaterialen die in de 50 best verkochte thuisprinters gebruikt worden (volgens de marktgegevens van het verkooppunt van GfK inkjetprinters en inkjetcartridges in Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje en Italië in april 2019 tot maart 2020). De kosten per pagina worden berekend met betrekking tot de gemiddelde printkosten voor deze 50 beste modellen, berekend door de betreffende inkomsten van de cartridgeverkoop en de totale opbrengst te delen door de unitprijs (volgens de marktgegevens van het verkooppunt van GfK inkjetcartridges in Duitsland, Frankrijk, het VK, Spanje en Italië in april 2019 tot maart 2020).
3. De gemiddelde besparing op de kosten per pagina en het gemiddelde aantal inkjetcartridges dat voor het afdrukken van hetzelfde aantal pagina’s als de EcoTank '102' en '104'-inktflessen nodig zou zijn. Vergelijking tussen het gemiddelde rendement (A4-afdrukken conform ISO/IEC 24711) van EcoTank '102'- en '104'-flessen, en de originele verbruiksmaterialen die worden gebruikt in de vijftig bestverkochte printers met inkjetcartridges (volgens de marktgegevens van het GfK Inkjet Printing Devices and Inkjet Printing Cartridges Point-of-Sale-panel voor Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië van april 2019 tot maart 2020).