Epson gaat de strijd met flat-panel displays aan met een nieuwe alles-in-een-vergaderoplossing tot 100 inch

Stroomlijn vergaderingen en stimuleer samenwerking met interactieve displays en Skype-communicatie.

Epson gaat de strijd met flat-panel displays aan met een nieuwe alles-in-een-vergaderoplossing tot 100 inch

Amsterdam, 3 januari 2017 – De nieuwe en intuïtieve interactieve EB-1460Ui projector van Epson bevordert samenwerking en geavanceerde bedrijfsintegratie in vergaderruimtes en ondersteunt daarmee de manier waarop we werken. Deze oplossing van marktleider[1] Epson is voorzien van Wi-Fi en ondersteunt Skype-vergaderingen en remote werken. De projector projecteert een Full HD-beeld op een schermformaat van maximaal 100 inch. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om met collega's samen te werken, of ze nu in dezelfde ruimte zijn of aan de andere kant van de wereld.

Hans Dummer, directeur Visual Instruments, EMEAR, vertelt: "Onze nieuwste oplossing voor het MKB en bestuurskamers maakt een ongekende efficiëntie in vergaderruimtes mogelijk en draagt bij aan een vooruitstrevende en productieve werkomgeving die samenwerken stimuleert. Deze hoogwaardige projectoren met ultrakorte projectieafstand en Wi-Fi maken gebruik van de nieuwste technologie om bedrijfsgegevens te delen op een schaalbaar schermformaat tot maximaal 100 inch. Bovendien bieden ze een indrukwekkende interactiviteit die economisch niet haalbaar is met flat-panel displays. Dit systeem is niet alleen de meest voordelige manier om schaalbare schermformaten te introduceren, maar tovert de werkplek ook om in een moderne, interactieve en productieve omgeving."

Door twee verschillende bronnen met de split-screenfunctie te combineren, kunnen gebruikers twee taken tegelijk uitvoeren, zoals het tonen van een presentatie en het hosten van een videoconferentie. Whiteboardcontent kan gemakkelijk worden opgeslagen, gedeeld of afgedrukt en met de ingebouwde 16W-luidsprekers zijn er geen extra apparaten of kabels nodig voor geluid. Er is ook aan bedrijven met gevoelige gegevens gedacht: op alle modellen kan de toegang tot whiteboardcontent worden beveiligd met een wachtwoord. Deze wachtwoorden worden gecodeerd opgeslagen en ook de draadloze verbinding is beveiligd.

De EB-1460Ui is een alles-in-een-oplossing met een breed scala aan gebruiksvriendelijke en interactieve functies die de samenwerking bevordert en Skype voor bedrijven en andere videoconferentie-oplossingen introduceert in de vergaderruimte. De functies voor remote access zorgen voor minder reiskosten en de functie voor externe bureaubladtoegang geeft u de vrijheid en flexibiliteit om uw computer op uw bureau te laten staan en vanuit elke ruimte op kantoor een presentatie te geven. Individuele presentaties worden kinderspel dankzij de interface met finger-touch en twee interactieve pennen. En met de iProjection-app1 kunt u draadloos allerlei content streamen of delen vanaf mobiele apparaten op basis van iOS of Android. Daarnaast kunnen gebruikers dankzij de ondersteuning voor Miracast-schermspiegeling moeiteloos content delen vanaf elk geschikt Android- of Windows-apparaat dat deze functie ook ondersteunt.

Naast de EB-1460Ui wordt de productreeks uitgebreid met nog twee nieuwe modellen. Beide hebben een ultrakorte projectieafstand, zodat gebruikers zonder verblindend licht presentaties kunnen geven op schermformaten tot wel 100 inch, voor maximale impact en kijkcomfort tijdens vergaderingen. De EB-1460Ui, EB-1450Ui en EB-1440Ui kunnen allemaal heldere en levendige beelden projectoren tot maximaal 4400 lumen dankzij de 3LCD-technologie van Epson. Bovendien hebben de producten in deze reeks een indrukwekkende WUXGA-resolutie, die met 1920 x 1200 hoger is dan Full HD. De langere levensduur van de lamp van tot wel 10.000 uur in Eco-modus draagt bij aan lagere energie- en onderhoudskosten.

De EB-1460Ui is vanaf maart 2017 verkrijgbaar voor een prijs van € 3.099 (ex. btw). De EB-1450Ui en EB-1440Ui zijn nu al verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk € 2.939 en € 2.689 (ex. btw).

 

Kenmerken

EB-1460Ui

EB-1450Ui

EB-1440Ui

Twee interactieve pennen

Interactief via finger-touch

-

Schermspiegeling

-

-

Draadloze connectiviteit

Geniet van uitzonderlijke beeldkwaliteit met de 3LCD-technologie van Epson

Gelijke witte en gekleurde lichtopbrengst

Standaardresolutie

WUXGA

WUXGA

WUXGA

Helderheid

4400 lumen

3800 lumen

3800 lumen

Schermformaat tot 100 inch

Rijkere, duidelijke details met een hoge contrastverhouding (16.000:1)

Lange levensduur van de lamp (5000 uur normaal / 10.000 uur in Eco-modus) en lange onderhoudscyclus voor de luchtfilter (5000 uur normaal / 10.000 uur in Eco-modus)

Whiteboard delen

Horizontale en verticale keystone-correctie

Interactieve pennen met zachte punt, beschikbaar in vilt of teflon

2 HDMI-ingangen voor high-definition video- en audiocontent

Aantekeningen maken zonder pc

Bedieningselementen op het scherm

Easy Interactive Tools

AV-mute en dynamische lampcontrole

Functie voor schuivend split-screen

 

-Einde-

Opmerkingen voor de redacteur

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.
De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 73.000 werknemers in 91 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1,577 miljard euro. http://www.epson.nl/

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/


[1] Op basis van het marktaandeel van interactieve projectors met ultrakorte projectieafstand, FutureSource 2016.