Epson innoveert met introductie van nieuwe projectoren voor bedrijven

Epson innoveert met introductie van nieuwe projectoren voor bedrijven

Zaventem, 26 juni 2014 Epson heeft zes nieuwe 3LCD-projectoren in twee nieuwe reeksen aangekondigd, met innovaties die uniek zijn voor zakelijke projectie. De vier modellen in de EB-1985WU-reeks, waaronder Epson’s eerste WUXGA-projector onder de 5 kg, en de eerste projector met Miracast, bieden hoge resoluties maximale helderheid, zodat uw zakelijke presentaties altijd optimaal weergegeven worden. De uit twee modellen bestaande EB-1430Wi-reeks biedt twee interactieve systemen voor vergaderruimten met ultrakorte projectieafstand.

Maarten Kuenen, Business Unit Manager bij Epson Europe, zegt: “Sinds Epson eerder dit jaar de finger-touch technologie heeft gelanceerd, kunnen docenten, leerlingen en studenten samenwerken door middel van hun vingers of interactieve pennen voor het onderstrepen van of schrijven op beelden, dia's, grafieken en zelfs video. Finger-touch is fantastisch voor samenwerking en brainstormsessies, en daarom introduceren we het nu ook in de bestuurskamer en vergaderruimten op een projector met ultrakorte projectieafstand. Vraag naar hoge resolutie zakelijke projectoren die de resoluties aankunnen van de meest gangbare laptops, bestaat al lang. Het doet ons dan ook groot genoegen om de 1985WU-reeks te lanceren, die een WUXGA-resolutie koppelt aan een hoge helderheid.”

Alle zes projectoren zijn gebaseerd op de eigen 3LCD-technologie van Epson, die garant voor een gelijke White en Colour Light Output voor heldere beelden en levendige kleuren.

De EB-1985WU-reeks (EB-1985WU, EB-1980WU, EB-1975W en EB-1970W) bestaat uit zakelijke projectoren met grote mogelijkheden die WUXGA-resolutie en een helderheid van 4800 lumen leveren, voor gedetailleerdere en helderdere presentaties, zelfs bij daglicht. Alle modellen hebben HDMI-poorten, Wi-Fi- en bekabelde LAN-aansluitmogelijkheden en ingebouwde luidsprekers van 16 W, zijn compatibel met de iProjection-app[1] van Epson en bevatten bovendien Miracast en WiDi voor het draadloos streamen van content vanaf tablets of smartphones.

De EB-1985WU, EB-1980WU, EB-1975W en EB-1970W zijn verkrijgbaar vanaf augustus. Prijsinformatie is nog niet beschikbaar.

De EB-1430Wi-reeks (EB-1430Wi en EB-1420Wi) introduceert ultrakorte projectieafstanden in vergaderruimten, evenals interactiviteit via de twee pennen. Met de nieuwe modus voor het delen van een whiteboard kunnen aanwezigen bij vergaderingen whiteboard-content weergeven of aantekeningen maken vanaf een groot aantal smart devices zonder dat hiervoor speciale apps zijn vereist. Met de functie om vanaf meerdere locaties aantekeningen te maken op beelden wordt het nog eenvoudiger om samen te werken bij vergaderingen tussen verschillende kantoren. Beide modellen worden geleverd met de EasyMP-software voor netwerk monitoring, netwerkprojectie en multi-pc-projectie, en de iProjection-app1 van Epson voor apparaten met een touch screen, zodat content eenvoudig kan worden gedeeld en weergegeven. De EB-1430Wi en EB-1420Wi hebben een helderheid van 3300 lumen en WXGA-resolutie, twee HDMI-ingangen, ingebouwde luidsprekers van 16 W en twee interactieve pennen.

De EB-1430Wi biedt bovendien finger-touch interactiviteit. Bij finger-touch bediening staat directe interactiviteit via natuurlijke gebaren centraal. Deze techniek is ideaal voor het benadrukken van een punt of mening. Finger-touch is een nauwkeurige technologie die eenvoudig kan worden geconfigureerd en gebruikt en die een aanvulling vormt op het gebruik van interactieve pennen. De technologie werkt door middel van een lasergordijn over het geprojecteerde beeld, dat onderbrekingen door een of meer vingers kan detecteren.

De EB-1430Wi en EB-1420Wi zijn vanaf juli verkrijgbaar, voor een respectievelijke prijs van € 2.399 en € 2.049.

Functies van de EB-1985WU-reeksEB-1985WUEB-1980WUEB-1975WEB-1970W
ResolutieWUXGAWUXGAWXGAWXGA
White en Colour Light Output (lumen) met een gelijke helderheid4800440050005000
3LCD-technologie voor een gelijke White en Colour Light Output
Wi-Fi- en WiDi/Miracast-connectiviteit__
Lange levensduur van lamp in uren (eco-modus/normaal)4000/30004000/30004000/30004000/3000
Automatische verticale en horizontale keystone-correctie
Hulp bij scherpstellen en screen-fit functie
2 HDMI-poorten, waaronder een met MHL-connectiviteit
OSD-kopieerinstellingen
Split-screen functie
Netwerkprojectie, direct via USB presenteren zonder pc
Compatibel met iProjection1-software
Multi-pc-software die maximaal 50 pc's ondersteunt
Ingebouwde 16 W luidspreker
Functies van de EB-1430Wi-reeksEB-1430WiEB-1420Wi
White en Colour Light Output (lumen) met een gelijke helderheid33003300
Native resolutie (16:10 beeldverhouding)WXGAWXGA
Ultrakorte projectieafstand
Twee interactieve pennen
Interactie via finger-touch-
Contrastverhouding 10.000:1
2 HDMI-ingangen voor HD video- en audiocontent
4-in-1 USB-display
Aantekeningen maken zonder pc, projectorbediening op het scherm
Easy Interactive Tools 3.0
Split-screen functie
Ingebouwde 16 W luidspreker
Wi-Fi-mogelijkheden

[1] iProjection-app is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/