Epson introduceert 1 nieuwe fotoprinter en 2 nieuwe alles-in-één-printers voor thuisgebruik

Epson introduceert 1 nieuwe fotoprinter en 2 nieuwe alles-in-één-printers voor thuisgebruik

Zaventem, 2 september 2014 – Epson heeft 3 nieuwe inkjetprinters voor thuisgebruik aangekondigd. De twee Expression Home printers – XP 225 en XP422 –zijn uitgerust met Wi-Fi, een reeks van mobiele afdrukopties en ontworpen voor drukke huishoudens. De Expression Photo XP-55 is een snelle zeskleuren fotoprinter bestemd voor amateurfotografen  en voorziet in mobiele afdrukopties, meerdere papierladen, scannen, duplex afdrukken en bediening via aanraakscherm.

Expression Home (XP-225 en XP-422) alles-in-één-printers zijn compact en maken het gemakkelijk om af te drukken, te scannen en te kopiëren. Beide modellen zijn uitgerust met Wi-Fi en functies voor mobiel afdrukken en maken gebruik van een 1200 dpi scanner. De XP-422, met een LCD-kleurenscherm van 6,4 cm met touch screen, beschikt over Wi-Fi Direct en is compatibel met Apple Airprint[i] en Google Cloud Print.

De nieuwe Expression Home alles-in-één-printers maken gebruik van Epson Claria Home-inkt. Dit is een veelzijdige 4-kleuren set met inktpatronen die scherpe, heldere tekstdocumenten en glanzende foto's van fotolabkwaliteit levert. U kunt ook tot 30% inkt besparen[ii] met afzonderlijke inktpatronen van Epson, waarbij alleen de verbruikte kleur hoeft te worden vervangen.

De XP-225, en XP-422 zijn beschikbaar vanaf begin oktober  voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk € 69 en € 89 .

Beide Epson Home-modellen zijn compatibel met de Epson iPrint-app[iii] waarmee afdrukken vanaf tablet-pc's en smartphones gemakkelijk wordt gemaakt. iPrint biedt niet alleen directe toegang tot foto's en documenten die zijn opgeslagen op een tablet-pc of smartphone, maar tevens mogelijkheden voor het afdrukken van webpagina's, het op afstand scannen van documenten of het openen van document in opslagaccounts in de cloud, waaronder Dropbox, Evernote, Box en Google Drive.

Belangrijkste kenmerken:

·  Alles-in-één-printers met 1200 dpi scanner

·  Epson Claria Home-inkten voor gebruik met Expression Home-modellen

·  Wi-Fi en Wi-Fi Direct (enkel beschikbaar bij de XP-422)

·  Epson iPrint en Epson Creative Print

De Expression Photo-printer XP-55 biedt Wi-Fi-connectiviteit en maakt gebruik van individuele Epson Claria Photo HD-inkten, waardoor deze printer bij uitstek geschikt is voor amateurfotografen die foto's van superieure kwaliteit willen produceren die bij gebruik van Epson-media en opslag in een fotoalbum tot wel 300 jaar meegaan[iv]. Foto's kunnen worden afgedrukt op fotopapier, dik karton en cd's/dvd's, terwijl documenten dubbelzijdig kunnen worden afgedrukt. De Expression Photo XP-55 beschikt over een ISO-afdruksnelheid van 9,5 pagina's per minuut voor zwart-wit en 9 pagina's per minuut voor kleur[v].

Dominic Schouterden, Consumer Sales Manager België bij Epson Europe zegt: "Aangezien de meeste foto's nu worden gemaakt met een smartphone of tablet, is er grote vraag naar Wi-Fi-printers die foto's van topkwaliteit kunnen produceren zonder computer. Maar een moderne printer moet meer doen dan dat. De monofunctionele XP-55 blinkt uit in foto's, terwijl dit model net zo gemakkelijk omgaat met tekstdocumenten en creatief drukwerk.”

De Expression Photo XP-55 biedt Epson Connect, waarmee gebruikers van overal ter wereld kunnen afdrukken door foto's en documenten direct per e-mail naar de printer te sturen of via een extern printerstuurprogramma. Epson Connect bevat tevens de Epson iPrint-app voor eenvoudig afdrukken vanaf smartphones of tablet-pc's via Wi-Fi. Foto's kunnen tevens rechtstreeks vanuit Facebook worden afgedrukt met de Epson Creative Print-app[vi] of rechtstreeks vanaf mobiele apparaten dankzij compatibiliteit met Apple AirPrint[vii] en Google Cloud Print. Dankzij de automatische setup van Wi-Fi kunt u deze printer in een handomdraai verbinden met een draadloos netwerk[viii].

De Expression Photo XP-55 is vanaf november beschikbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van € 159.

Belangrijkste kenmerken:

·  Foto's afdrukken in 10 seconden

·  Wi-Fi

·  Claria Photo HD-inkt

·  Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor extra dik karton en fotopapier

·  Epson Connect, iPrint en Creative Print

·  Apple AirPrint en Google Cloud Print

·  Duplex afdrukken Afdrukken op cd/dvd

·  Draadloze PictBridge

·  Automatische Wi-Fi setup

Ga voor meer informatie naar: www.epson.nl/thuisfoto.

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/

[i] AirPrint-printers werken met iPad (alle modellen), iPhone (3GS of later) en iPod touch (3e generatie of later) met de laatste versie van iOS

[ii] Vergeleken met soortgelijke printers van de concurrentie minimaal 100 €/£ bij gebruik van driekleurige inktpatronen. Tests uitgevoerd door BLI, mei 2014. Wegingsfactor toegepast voor afdrukken van documenten (87%) en foto's (13%) op basis van 'Printing Usage & Attitudes Study' van TNS, juni 2013. Breng voor meer informatie een bezoek aan www.epson.eu/individualinks

[iii] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor afdrukken via e-mail en scannen naar cloud is een internetverbinding nodig. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[iv] De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vocht en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.

[v] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Voor meer informatie gaat u naar www.epson.eu/testing

[vi] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor E-mail Print is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[vii] AirPrint-printers werken met iPad (alle modellen), iPhone (3GS of hoger) en iPod touch (3e generatie of hoger) met de nieuwste iOS-versie.

[viii] Automatische setup is compatibel met Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS. Voor de eerste Wi-Fi-setup hebben Windows XP-gebruikers een USB-kabel nodig. Deze wordt niet meegeleverd.