Epson introduceert budget-vriendelijke projectoren voor scholen

Nieuwe, eenvoudig te gebruiken serie biedt hoge beeldkwaliteit en slimme functies voor docenten

Epson introduceert budget-vriendelijke projectoren voor scholen

Epson®,wereldwijd leider in de markt voor projectoren[1], introduceert vandaag de EB-S9, EB-X9 en EB-W9 – een serie betaalbare projectoren die scholen uitstekende projectiekwaliteit binnen hun budget biedt. Alle drie de projectoren zijn speciaal voor het onderwijs ontworpen en bieden een uitstekende beeldkwaliteit dankzij de 3LCD-technologie van Epson. De talloze slimme functies zorgen ervoor dat ze eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn, zodat docenten hun waardevolle lestijd optimaal kunnen gebruiken.

Scholen kunnen kiezen uit verschillende resoluties: de EB-S9 met SVGA en de EB-X9 met XGA. Met de EB-W9 met WXGA kan zonder aanpassingen een breedbeeldscherm van een pc worden weergegeven.

Dankzij de 3LCD-technologie van Epson hebben de projectoren een lichtrendement van gekleurd licht (CLO) dat even hoog is als het lichtrendement van wit licht, waardoor lespresentaties tot leven komen met sprankelende, natuurlijke kleuren. Met de hoge helderheid van 2.500 lumen kunnen docenten het licht aan laten, zodat studenten aantekeningen kunnen maken.

De installatie is snel en eenvoudig, zonder opwarmtijd, zodat docenten meer tijd kunnen besteden aan lesgeven. Eventuele vervormingen kunnen eenvoudig worden opgelost met handmatige verticale keystone-correctie voor een perfect beeld. Grote afbeeldingen kunnen vanaf een kleine afstand worden geprojecteerd. Dankzij deze flexibiliteit kunnen de projectoren in bijna elk leslokaal, hoe klein ook, worden gebruikt.

Scherm en muis van een pc of Mac kunnen via één USB-kabel worden bediend en de ingebouwde luidspreker van 1 W zorgt voor perfect geluid. De monitoruitgang levert zowel projector- als pc-schermbeelden zodat de docent zich niet om hoeft te draaien om te zien wat er op het projectiescherm staat.

Omde investeringen van de school te beschermen, beschikken de projectoren over een aantal beveiligingsfuncties om diefstal te ontmoedigen, zoals een opening voor een hangslot en een beveiligingskabel, Kensington-slot en wachtwoordbeveiliging.

Julia Lin, Product Manager voor projectoren bij Epson, zegt hierover: “Wat deze serie zo geschikt maakt voor gebruikers in het onderwijs is de extreem lange levensduur van de lamp van 5.000 uur[2]en de hoeveelheid functionaliteiten, die geen enkele andere producent voor deze prijs kan leveren. We bieden bovendien de keuze uit 35 talen – onze naaste concurrent biedt er slechts 22 , waarmee we tegemoetkomen aan de behoefte om de menutaal aan te passen.

Verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2010

Voornaamste kenmerken

  • Presenteren bij helder licht, dankzij het even hoge lichtrendement voor wit en gekleurd licht.
  • Geschikt voor elk leslokaal, hoe klein ook, en kan op kleine afstand grote afbeeldingen projecteren.
  • Eenvoudig te installeren en uit te schakelen, met functie voor snel opstarten en onmiddellijk uitschakelen.
  • Eenvoudig beheer van presentaties via pc of Mac met 2-in-1 USB-weergavefunctie die weergave- en muisbesturing combineert.
  • Lagere verbruikskosten dankzij de Epson E-TORL-lamp, met een gegarandeerd extra lange levensduur van 5000 uur2.
  • Keuze uit 35 talen, die met één druk op een knop kunnen worden ingesteld.
  • Bescherm uw projector tegen diefstal met beveiligingsfuncties zoals een Kensington-slot, opening voor hangslot en beveiligingskabel en wachtwoordbeveiliging.
  • Geluid direct via de projector met de ingebouwde luidsprekers van 1 W.

[1]Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]In spaarmodus