Epson introduceert de ET-3600 en voegt dubbelzijdig afdrukken toe aan zijn 3-in-1 printer zonder inktpatronen

Probleemloos en betaalbaar afdrukken is nu nóg beter

Epson introduceert de ET-3600 en voegt dubbelzijdig afdrukken toe aan zijn 3-in-1 printer zonder inktpatronen

1 augustus 2016 - Na de succesvolle lancering van het revolutionaire EcoTank-inktreservoirsysteem met hoge capaciteit in september 2015, heeft Epson de ET-3600 toegevoegd aan zijn productaanbod. Dit nieuwe 3-in-1 inktreservoirsysteem biedt nu automatisch dubbelzijdig afdrukken, de functie waar de meeste klanten ons in hun feedback om hebben gevraagd[1].

De ET-3600 is ontworpen om dagelijkse afdruktaken nog eenvoudiger en betaalbaarder te maken. De printer drukt automatisch op beide zijden van een pagina af, waarmee het papierverbruik met de helft wordt verminderd en de bedrijfskosten nog verder worden verlaagd.

 Als vertegenwoordiger van het gehele EcoTank-systeem biedt de ET-3600 een probleemloze en betaalbare oplossing voor dagelijkse afdruktaken thuis. Dankzij het inktreservoirsysteem met zeer hoge capaciteit zijn geen inktpatronen meer nodig, zodat de gebruiker geen patronen meer hoeft te kopen en vervangen, wat zeker op prijs zal worden gesteld door consumenten die regelmatig hoge volumes afdrukken. In plaats hiervan wordt de ET-3600 geleverd met twee sets inktflessen met hoge capaciteit[2], waardoor de gebruiker een indrukwekkende hoeveelheid van 11.000 pagina's in zwart-wit en in kleur[3] kan afdrukken. Dat betekent dat dit model extreem lage kosten per pagina levert en in staat is om veel meer pagina's af te drukken voordat de reservoirs moeten worden nagevuld.

Met deze printer kunnen afdrukkosten niet alleen met gemiddeld minstens 70% worden teruggedrongen[4], maar klanten kunnen ook vertrouwen op de hoge kwaliteit. De printer produceert heldere, scherpe en nauwkeurige afdrukken met de duurzame en betrouwbare Micro Piezo-technologie van Epson en originele Epson-inkten. Voor extra gemoedsrust wordt de ET-3600 geleverd met een uitgebreide garantie van maximaal drie jaar of 50.000 pagina’s.

Bovendien is de ET-3600 voor nog groter gebruiksgemak ook voorzien van Wi-Fi en Wi-Fi Direct, waardoor de gebruiker kan profiteren van Epson Connect[5]-functies zoals extern afdrukken en afdrukken via e-mail vanaf smartphones en tablets.

Esther Anies, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'De EcoTank-reeks is een groot succes, maar ons streven is altijd om ons productaanbod te verbeteren en om aan alle behoeften van onze klanten te voldoen. Wij denken dat er zeker vraag zal zijn  naar de 3-in-1 ET-3600, dankzij de toevoeging van dubbelzijdig afdrukken.'

De ET-3600 is verkrijgbaar vanaf september 2016.

Belangrijkste kenmerken:

  • Geïntegreerd inktreservoir met extra hoge capaciteit
  • Afdrukken, kopiëren, scannen    
  • Dubbelzijdig afdrukken
  • 1.200 dpi-scanner
  • Tweeregelig LCD-scherm voor nog groter gebruiksgemak
  • Wi-Fi-, Wi-Fi Direct- en Ethernet-connectiviteit
  • Epson iPrint en Epson Connect
  • Afdruksnelheid van 13/7,3 ppm[6]
  • Inclusief twee sets inkt (2 flessen van 140 ml met zwarte pigmentinkt + zes flessen van 70 ml met originele Epson-kleureninkt)
  • Epson-garantie van maximaal drie jaar of 50.000 pagina’s. Zie www.epson.nl/printergarantie of http://www.epson.be/printergarantie voor meer informatie

 


Opmerkingen voor de redacteur

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten op het gebied van printing, visuele communicatie, kwaliteit van leven en productie te overtreffen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printsystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 70.000 werknemers in 94 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieubelasting te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1,577 miljard euro. www.epson.nl

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] 35% van gebruikers (in het VK, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) koos in december 2015 dubbelzijdig afdrukken als de extra functie; gebruikers waren bereid meer voor deze functionaliteit  te betalen, zoals bleek uit de registratie-enquête naar aanleiding van de aankoop van het EcoTank ET-2500-systeem.

[2] Extra vervangende inktflessen met hoge capaciteit zijn verkrijgbaar.

[3] Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn geëxtrapoleerd op basis van de originele methodiek van Epson vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712. Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen/kosten per pagina kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur.

[4] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig.  Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing.

[5] Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga naar www.epsonconnect.nl of www.epsonconnect.be voor meer informatie over ondersteunde talen en apparaten.

[6] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde weer van ESAT voor Office Category Test voor standaard enkelzijdig.  Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/testing