Epson introduceert de nieuwe en verbeterde SureColor SC-F2100

Nieuwe printer biedt sneller en hoogwaardig afdrukken, met minder interventie en de mogelijkheid om belettering en designs te creëren

Epson introduceert de nieuwe en verbeterde SureColor SC-F2100

19 januari 2018– Epson kondigt een nieuwe printer voor directe textieldruk aan, die mogelijkheden biedt voor hoogwaardige afdrukken in full colour op een groot aantal items, waaronder t-shirts, sweaters, polo's en draagtassen. De SureColor SC-F2100 vervangt het bestaande SC-F2000-model en bevat een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies, waaronder verbeterde snelheid en betrouwbaarheid, lagere totale eigendomskosten en de mogelijkheid om uw eigen printdesigns te vervaardigen met de Epson Garment Creator-software.

De SC-F2100 is gericht op kleine tot middelgrote bedrijven die hun serviceaanbod willen uitbreiden met rechtstreekse textieldruk, zoals productiebedrijven die t-shirts bedrukken, online t-shirt retailers, drukkerijen die hoge en lage volumes produceren en ondernemingen die hun eigen werkkleding of promotionele artikelen met een bedrijfslogo willen produceren.

Deze nieuwe textielprinter biedt een complete Epson-oplossing, inclusief printer, inkt, software en garantie. Dit betekent dat de gebruiker er zeker van kan zijn dat alle onderdelen zijn ontworpen en uitgebreid getest voor optimale samenwerking. De SC-F2100 levert snellere resultaten dan zijn voorganger, met extra, snelle printmodi en verbeterde circulatie van de inkt voor sneller opstarten. Ook biedt de printer een soepelere reproductie van afbeeldingen en een breder kleurenspectrum dan het vorige model.

Neil Greenhalgh, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'Onze eerste printer voor rechtstreeks afdrukken op textiel was een groot succes. Het ontwikkelen van een verbeterde opvolger was dus zeker een uitdaging. Met de SC-F2100 zijn we er echter in geslaagd elk aspect te verbeteren: de printer is sneller, biedt hogere kwaliteit en is veelzijdiger, met software waarmee het eenvoudig is om uw eigen unieke designs te maken. En daarbij biedt het nieuwe model sneller en eenvoudiger onderhoud en lagere totale eigendomskosten.'

Het veelzijdige Garment Creator-hulpprogramma van Epson is gratis bij de SC-F2100 verkrijgbaar. Met deze software kunt u tekst en meerdere afbeeldingen toevoegen, pre-settings voor beeldaanpassing vastleggen en beschikt u over een hotfolder en ondersteuning voor CMYK-afbeeldingen.

De SC-F2100 beschikt over een automatische onderhoudsmodus met een apart reinigingspatroon. Gepland onderhoud wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. Ook heeft de printer een stoffilter dat pluisjes en stof op de printkop voorkomt. Voor de textielplaat van deze printer worden een speciale grip pad en grip tool meegeleverd, zodat het eenvoudiger is om textiel te plaatsen.

De SC-F2100 is verkrijgbaar vanaf maart 2018.

Belangrijkste kenmerken:

 • PrecisionCore TFP-printkop

 • CMYKW UltraChrome DG-inkt in vijf kleuren geleverd in inktpatronen van 600 ml

 • Automatisch onderhoud met afzonderlijk reinigingspatroon opgenomen in de configuratie

 • Verbeterde circulatie van de inkt voor sneller opstarten

 • Extra snelle afdrukmodi

 • Printmodus voor double-strike afdrukken in kleur en zwart-wit

 • Met de verbeterde Garment Creator-software kunt u tekst en meerdere afbeeldingen toevoegen en pre-settings voor beeldaanpassing vastleggen; deze biedt tevens een hot folder en ondersteuning voor CMYK-afbeeldingen

 • Verbeterde screening voor soepelere reproductie van afbeeldingen en een breder kleurenspectrum

 • Meegeleverd grip pad voor de textielplaat kan aan de plaat worden toegevoegd voor een betere grip

 • Opvulstukken voor nauwkeurigere aanpassing van de rolafstand

 • Zoemer waarschuwt bediener voor fouten als deze niet bij de printer is

 • Stoffilter voorkomt pluizen en stof op de printkop

 • Printmodus voor double-strike afdrukken in kleur en zwart-wit

 • Verbeterd bedieningspaneel biedt extra functies en geeft meer informatie

 • Griphulpmiddel voor de textielplaat meegeleverd voor het gladstrijken van textiel op de plaat vóór het printen

 • Kan afdrukken op textiel tot 25 mm dik

 • Modus voor witte inkt, voor kleureninkt of Dual Colour, afhankelijk van instelling

 • ECO PASSPORT-certificering van OEKO-TEX®¹

 • Eenjarige garantie en uitgebreide garantie beschikbaar

1. ECO PASSPORT van OEKO-TEX® is een systeem waarmee leveranciers van textielchemicaliën kunnen aantonen dat hun product geschikt is voor gebruik in duurzame textielproductie. Epson UltraChrome DG-inkt en -voorbehandelingsvloeistof zijn gecertificeerd door Eco Passport. Dit is een internationale veiligheidsnorm in de textielindustrie. De veiligheidscertificering geldt voor volwassenen en kinderen, inclusief baby’s.