Epson introduceert digitale etikettendrukpers SurePress L-6034VW

Eerste industriële drukpers van Epson met UV-inkt en nieuwe PrecisionCore-lineheads voor single pass afdrukken.

Epson introduceert digitale etikettendrukpers SurePress L-6034VW

Zaventem, 24 september 2013. Met de mondiale introductie van de digitale etikettendrukpers SurePress L-6034VW breidt Epson vandaag de reeks van digitale etikettendrukpersen uit. De SurePress L-6034VW is Epson’s eerste industriële drukpers die in één drukgang (single pass) afdrukt, de eerste Epson printer die gebruik maakt van de nieuwe PrecisionCoreTM linehead-technologie enhet eerste product dat Epson’s nieuwe LED-uitgeharde UV-inkt gebruikt met in-line digitale vernistechnologie.

De compacte SurePress L-6034VW levert nauwkeurige kwaliteit met maximale betrouwbaarheid, flexibiliteit en prestaties. Deze drukpers is de meest geschikte oplossing voor etiketfabrikanten die voor het eerst investeren in een digitale etikettenpers of hun productiefaciliteiten willen uitbreiden met een betrouwbare pers die voortdurend hoogwaardige etiketten produceert, iedere dag en met minimale uitvaltijd.

De nieuwe drukpers werd voor het eerst getoond als een prototype tijdens drupa 2012 en wordt vandaag onthuld tijdens Labelexpo Europe in Brussel. De pers is beschikbaar in twee modellen: CMYK met digitaal vernis en hoge dekking van witte inkt (SurePress L-6034VW) en zonder witte inkt (SurePress L-6034V).

De SurePress L-6034VW is volledig ontwikkeld en gefabriceerd door Epson en ontworpen om kleine en gemiddelde volumes af te drukken met excellente duurzaamheid op standaardfilm en papieretiketsubstraten tussen 80 en 340 mm breed. Tijdens het uithardingsproces worden LED-lampen gebruikt ter vermindering van elektriciteitsverbruik. Met dit apparaat kan ook worden afgedrukt op hittegevoelige substraten, zoals polyethyleen(PE), waardoor de reeks van bruikbare materialen wordt gemaximaliseerd.

Om ongeëvenaarde betrouwbaarheid en werkingstijd te kunnen bieden, heeft Epson in de SurePress L-6034VW verfijnde automatische controle-, onderhouds- en reinigingsfuncties ingebouwd. Uniek van Epson is de Nozzle State Analysis-technologie, waarmee automatisch wordt herkend wanneer een spuitkop niet functioneert en deze snel wordt gereinigd en hersteld. Onderbreking van het afdrukken is minimaal en de kwaliteit wordt niet beïnvloed. Dit is een belangrijke functie die uitvaltijd en inktverspilling minimaliseert, en zorgt voor betrouwbaar en continue afdrukken.

De nieuwe PrecisionCore-linehead is het belangrijkste onderdeel dat de hoge prestaties, grote betrouwbaarheid, het weinige onderhoud en de lage bedrijfskosten op de SurePress L-6034VW realiseert. De zes lineheads in de drukpers bevatten ieder 11 PrecisionCore-printkopmodules (met een totaal van 52.800 spuitkoppen) die nauwkeurige kwaliteit met fijne beheersing van inktdruppels van diverse formaten  leveren, alsook een hoge standaardresolutie. De linehead is afgestemd op het werken met de LED-uitgeharde UV-inkt van Epson en de in-line digitale vernistechnologie, om de beste combinatie van 600 x 600 dpi bij 15m/min met levendige kleur, geleidelijke overgangen, en uiterst fijne tekst, lijnen en afbeeldingen te leveren.

De SurePress L-6034VWgeeft gebruikers de flexibiliteit om hoge dekking van witte inkt als eerst of als laatst af te drukken, zodat de invloed van het beeld op heldere en metallische substraten wordt geoptimaliseerd en om de verscheidenheid van produceerbare etiketten te vergroten. De drukpers omvat ook een innovatieve digitale vernisfunctie waarmee gebruikers tijd en kosten kunnen besparen door mat, glans en zelfs een combinatie van beiden toe te passen gedurende het afdrukken, en zodoende een reeks van afwerkingen kunnen bieden. Dit kan worden gedaan op hetzelfde etiket of variëren van etiket tot etiket in dezelfde afdruktaak.

The new SurePress L-6034VW complementeert Epsons bestaande SurePress L-4033AW-etikettenpers en biedt de markt een keuze van technologieën en functionaliteit om aan specifieke behoeften te voldoen. De 7-kleurige SurePress L-4033AW is de enige beschikbare inkjetdrukpers op waterbasis voor digitale etiketten, en zeer geschikt voor afdrukken van hoogwaardige etiketten met zeer kleine volumes. In het bijzonder op papier zonder coating en met textuur. De nieuwe SurePress L-6034VW is een alternatieve single-pass drukpers met een significant hogere productiviteit, voor kleine en middelgrote volumes. Met deze drukpers wordt het afdrukken van etiketten met UV-inkt naar een nieuw niveau gebracht en wordt de reeks van substraten waarop kan worden afgedrukt verbreed.

'De introductie van de SurePress L-6034VW plaatst ons in de unieke positie waarin we twee zeer verschillende drukpersen met twee verschillende inktverzamelingen aanbieden', zegt Duncan Ferguson, directeur, ProGraphics, Epson Europe. 'Etiketfabrikanten kunnen de beste oplossingen kiezen die passen bij hun klantportfolio's en waarmee ze effectief kunnen concurreren voor winstgevende en hoogwaardige opdrachten, terwijl ze de kosten kunnen beheersen.'

De modellen SurePress L-6034VW en L-6034Vzullen in de volgende zomer beschikbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken:

De pers is beschikbaar in twee modellen: met witte inkt (SurePress L-6034VW) en zonder (Surepress L-6034V)

Epson PrecisionCore linehead-inkjettechnologie

Epson LED-uithardbare CMYK UV-inktverzameling met wit-optie en mogelijkheid tot digitaal vernis

Afdrukresolutie van 600 × 600 dpi

Afdruksnelheid van 15 m/min

Maximale afdrukbare etiketbreedte van 330 mm

Druk af op film en papier van 80 tot 340 mm breed en 80 tot 320 microns dik

Inktsysteem met hoge capaciteit dat inktpatronen van 3 liter gebruikt

Langdurig werkzame en weinig elektriciteit verbruikende LED-lichtbron voor pinnen en uitharden

In-line Corona-behandelaar en bijkomende UV-uithardingseenheid

Nozzle State Analysis maakt maximale werkingstijd mogelijk

Gemakkelijk toegankelijke af- en opwikkelaar met zeer nauwkeurige webguide

 

Over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots, tot sensoren en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.
http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkwartier van de groep voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1540 miljoen euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/