Epson introduceert eerste 4K 3LCD-laserinstallatieprojector en een nieuwe compact WUXGA-model van 20.000 lumen

Nieuwe laserprojectoroplossingen bieden de betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en gebruiken, en kunnen gebruikmaken van huidige Epson 4K-compatibele lenzen voor eenvoudige integratie

Epson introduceert eerste 4K 3LCD-laserinstallatieprojector en een nieuwe compact WUXGA-model van 20.000 lumen

6 februari 2018 –Epson heeft twee nieuwe 3LCD-laserinstallatieprojectoren aangekondigd, namelijk de EB-L12000Q, de eerste native 4K 3LCD-projector van 12.000 lumen¹ in de markt, en de EB-L20000U, het eerste model van Epson in de populaire compacte 20.000 lumen WUXGA-installatieprojectiesector. Deze projectoren zijn ontworpen om het productaanbod van Epson uit te breiden in de geavanceerde AV-verhuursector en kunnen worden gebruikt tijdens evenementen, op festivals, bij bezoekersattracties, in grote auditoria, op beurzen en in winkelcentra, maar ook voor zakelijke en educatieve doeleinden.

De EB-L12000Q en EB-L2000U hebben dezelfde behuizing: een licht, compact ontwerp waardoor ze eenvoudig te integreren zijn in bestaande installaties. In beide modellen kan tevens gebruik worden gemaakt van dezelfde 4K-compatibele lenzen als in de bestaande EB-L1000-reeks, zodat introductie van 4K in uw installaties niet tot de extra kosten van het vervangen van lenzen hoeft te leiden. Beide modellen ondersteunen tevens HDR via zowel PQ als HLG.

De installatie is gemakkelijk, niet alleen door de compacte behuizing, maar ook door een ontwerp dat het mogelijk maakt om deze projectoren onder elke gewenste hoek te installeren en vanuit elke gewenste hoek te projecteren, inclusief in portrait mode. Een ingebouwde camera maakt externe diagnose en instelling mogelijk, en kan worden gebruikt in combinatie met de nieuwe Professional Projector Tool-software van Epson voor het instellen van installaties met meerdere projectoren. Tevens kan worden geprofiteerd van geavanceerde technieken zoals edge blending en projectiemapping. Bovendien zorgen verwisselbare interfaceborden voor grotere flexibiliteit en futureproofing voor nog niet vrijgegeven interfaces en overdrachtsnormen.

Dankzij hun verzegelde ontwerp met duurzame anorganische fosforwieltechnologie, bieden deze nieuwe projectormodellen de betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en gebruiken, met de vijfjarige of 20.000 uur garantie van Epson, zonder vervanging van de lamp, zodat zij met vertrouwen kunnen worden geïnstalleerd, zelfs op moeilijk toegankelijke plekken.

Daniel Rose, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'Het maken van de grote stap naar 4K is belangrijk voor Epson en we wilden dit op de juiste wijze aanpakken. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd met de EB-L12000Q, omdat we niet alleen een ongelofelijke resolutie bieden, maar ook een scala aan functies waar de verhuur- en installatiesector om hebben gevraagd, zoals backwards lens compatibility en verwisselbare interfaceborden. De EB-L20000U is net zo belangrijk voor ons, omdat het onze eerste stap in de concurrerende categorie van compacte 20K WUXGA-projectoren vormt en dit apparaat dezelfde functies biedt als het 4K-model, waardoor het zeer eenvoudig te integreren is in bestaande installaties.'

De EB-L20000U is beschikbaar vanaf november 2018 en de EB-L12000Q is verkrijgbaar vanaf januari 2019.

Belangrijkste kenmerkenEB-L20000UEB-L12000Q
Helderheid20.000 lumen12.000 lumen
StandaardresolutieWUXGA4K
Standaard contrastverhouding2500:11200:1
Compatibel met Epson Projector Professional Tool-software
Ingebouwde camera met hoge resolutie voor diagnostiek en instelling
Nieuwe zoomlens met korte projectieafstand
Automatische geometrieverbinding en edge blending
Verwisselbare interfaceborden voor veelzijdige installatie
Geschikt voor HDR (zowel PQ als HLG)
Flexibele verbindingsopties, met inbegrip van HDBaseT, HDMI, DVI en component
Eenvoudige 360⁰ installatie en projectie onder elke gewenste hoek
Compatibel met 12G-SDI-ingang -
Compatibel met BarcoLink
BT.709 en natuurlijke kleurmodi
Afgedichte optische eenheid biedt bescherming tegen stof en rook
1. Vanaf oktober 2017.