Epson introduceert flatbed film- en fotoscanners die als referentiepunt voor de industrie gelden

Epson introduceert flatbed film- en fotoscanners die als referentiepunt voor de industrie gelden

Zaventem, 16 september 2014 – Epson kondigt de introductie aan van twee uitmuntende flatbed film- en fotoscanners: de Perfection V850 Pro en Perfection V800 Photo, voor het converteren van oude catalogi en verzamelingen fotofilms en -afdrukken in digitale afbeeldingen van professionele kwaliteit. Dankzij de kwaliteit van hun optische onderdelen, de grootte van hun scangebied, het brede scala van ondersteunde filmformaten en geavanceerde opties voor verwijdering van stof en krasjes, zijn zij toonaangevend op de markt in dit segment.

De Perfection V850 Pro en Perfection V800 Photo bieden de ultieme oplossing voor professionele scankwaliteit, snelheid en productiviteit over een breed scala van positieve en negatieve filmindelingen heen, met inbegrip van 35 mm strip, 35 mm dia, medium formaat en 5x4 inch. De functierijke Perfection V850 Pro is de ideale scanner voor professionele fotografen en gevorderde amateurfotografen. Fotoliefhebbers die een uitgebreide verzameling films in een reeks van formaten willen scannen zullen vaststellen dat de Perfection V800 Photo eenvoudige functionaliteit met snelle resultaten in hoge resolutie biedt.

De Perfection V850 Pro en Perfection V800 Photo zullen voor het eerst in Europa worden getoond tijdens Photokina (stand B11, hal 2.2, 16-21 september 2014, Koelnmesse, Keulen).

Het Dual Lens-systeem maakt het scannen van film (op 6400 dpi) en foto's (op 4800 dpi) met hoge optische resolutie en automatische selectie van de juiste lens voor de optimale scankwaliteit en snelheid mogelijk. De scanners bieden een hoge optische dichtheid (4,0 Dmax) en geven een breed scala van kleurtinten met buitengewoon hoge nauwkeurigheid weer, met name in de donkere gedeelten van originelen.

De nieuw ontworpen filmhouders zijn steviger en bieden grotere controle bij het aanpassen van de hoogte van de filmhouder om het brandpunt fijner te kunnen afstellen en beelden scherper te kunnen maken. De nieuwe filmhouders bevatten tevens een plaat ter voorkoming van Newton-ringen om de originelen plat te houden voor een betere scankwaliteit. De V850 wordt geleverd met een tweede set filmhouders voor extra productiviteit.

Beide modellen zijn uitgerust met Digital ICE-technologie voor het verwijderen van onvolkomenheden, zoals stof, haartjes, krassen, vingerafdrukken en kreuken in gescande films, dia's en foto's zonder dat tijdrovende handmatige herbewerking nodig is. Bij Digital ICE voor film wordt gebruikgemaakt van een geavanceerde combinatie van infrarood licht en complexe algoritmen om onvolkomenheden in het oppervlak te detecteren en verwijderen.

Voor hoge productiviteit maken deze nieuwe scanners gebruik van de ReadyScan LED-technologie van Epson, die de opwarmtijd terugbrengt tot minder dan een seconde, waardoor gebruikers vrijwel meteen kunnen starten met scannen. Beide scanners zijn gecertificeerd voor ENERGY STAR, deels dankzij het zeer lage stroomverbruik dat is vereist door de ReadyScan LED-technologie. De buitengewoon lage scantemperatuur die wordt gegenereerd door de LED-lichtbron zorgt ervoor dat zelfs de meest fragiele originelen veilig kunnen worden gescand.

Daarnaast biedt de Perfection V850 Pro onder andere de volgende extra functies: High Pass Optics (een anti-reflectielaag op de lens en superreflecterende spiegel die de allerhoogste beeldkwaliteit levert en de scansnelheid verhoogt), een gratis Fluid Mount-scanaccessoire dat kan worden besteld (tevens optioneel op de V800 Photo) en professionele scansoftware die SilverFast® SE Plus 8 en i1 Scanner omvat.

De Perfection V850 Pro en V800 Photo zijn beschikbaar vanaf oktober dit jaar voor een adviesprijs van respectievelijk 899 euro en 669 euro.

Belangrijkste kenmerken:

Dual Lens-systeem voor geoptimaliseerd scannen van films (6400 dpi) en foto's (4800 dpi)

Hoge optische dichtheid (4,0 DMax) voor uiterst nauwkeurige kleurreproductie

Scannen van het breedste scala van filmformaten, inclusief 35 mm filmstrips, 35 mm dia's, mediumformaat en 5x4 inch

Hoge productiviteit — Epson ReadyScan LED-technologie voor vrijwel onmiddellijk opwarmen; tweede set filmhouders (Perfection V850 Pro)

Digital ICE-hersteltechnologieën voor het automatisch verwijderen/repareren van onvolkomenheden in films en foto's

SilverFast® SE 8 (V800) en SilverFast® SE Plus 8 (V850) professionele scannersoftware

Voor ENERGY STAR gecertificeerd vanwege laag stroomverbruik

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/