Epson introduceert gloednieuwe 44-inch foto- en technische printers

De SureColor SC-P8500D en SC-T7700D bieden productiviteit in combinatie met de hoogste veiligheidsmaatstaven

Epson introduceert gloednieuwe 44-inch foto- en technische printers

Zaventem, 15 juni 2021 – Wereldwijd technologiebedrijf Epson kondigt een nieuwe reeks printers aan, inclusief twee nieuwe 44-inch printers – de SureColor SC-T7700D voor de technische/AEC- en POS-markten en de SureColor SC-P8500D voor fotoproductie.

Beide printers zijn ontworpen voor gebruikers die behoefte hebben aan een compacte en stijlvolle printer met dubbele rol – die niet alleen een uitzonderlijke productiviteit en beeldkwaliteit biedt, maar ook het hoogste beveiligingsniveau.

De nieuwe modellen zijn slank en onopvallend vormgegeven en passen naadloos in de meeste werkomgevingen. Door de platte achterkant kunnen ze strak tegen de muur worden geplaatst en het vlakke bovenoppervlak kan worden gebruikt voor proofing.

De printers zijn erg makkelijk in gebruik doordat alles toegankelijk is vanaf de voorkant – de intuïtieve gebruikersinterface, de inschuifbare papierlade en de verbruiksartikelen – allemaal zonder dat de printer verplaatst hoeft te worden.

De productiviteit wordt geoptimaliseerd met de 2,64-inch PrecisionCore MicroTFP-printkop, de Variable Sized Droplet-technologie en de Nozzle Verification-technologie. Een nieuwe, vereenvoudigde functionaliteit voor het automatisch laden van de rollen zorgt voor een moeiteloze media-installatie, gecombineerd met automatische mediawisseling tussen de rollen. De optionele Production Stacker voegt een afwerkingsoplossing toe, waarbij prints van maximaal twee hele rollen worden gestapeld.

Veilig printen is gegarandeerd dankzij een breed scala aan verbeterde IT- en beveiligingsfuncties. Veilige communicatie met netwerkauthenticatie, gegevensbescherming en apparaat-toegangscontrole zorgen ervoor dat zeer vertrouwelijke documenten de bescherming krijgen die ze verdienen. Dankzij Open Platform-ondersteuning, kunnen klanten met ISV's werken voor printoplossingen op maat en centrale beheer- en tracking-toepassingen zoals Epson's Cloud Solution PORT. Softwaretools maken centraal beheer van externe dreigingen mogelijk, waardoor deze printers ideaal zijn voor commerciële bedrijven.

SureColor SC-T7700D

De SureColor SC-T7700D is ontworpen voor architectuur-, ingenieurs- en constructiebedrijven (AEC) die gedetailleerde en nauwkeurige CAD-plannen en -tekeningen produceren, maar ook voor retailers die POS-posters (point of sale) willen maken die de kleuren van het bedrijfslogo exact reproduceren. Overheidsinstellingen met werknemers op verschillende locaties profiteren ook van de hoogwaardige beveiligingsfuncties. De 6-kleuren UltraChrome XD3-inktset maakt gebruik van een nieuwe rode inkt, die voor een levendige kleurdiepte en duidelijke, scherpe lijnen zorgt.

"De SC-T7700D is een volledig geïntegreerde printoplossing met productief printen, slimme functies en eenvoudige bediening met de hoogste normen voor documentbeveiliging," zegt Bradley Venn, Product Manager Corporate Printers bij Epson Europe.

SureColor SC-P8500D

De SC-P8500D is ontworpen voor het printen van posters in grote volumes en voor copyshops die grootformaat-fotoprinten ook als selfservice bieden. De 6-kleuren UltraChrome Pro6-inktset bevat zowel mat- en fotozwart als een nieuwe grijze inkt voor vloeiende overgangen en minder korreligheid.

"Onze klanten in deze markt hebben behoefte aan lage bedrijfskosten, hoge productiesnelheden en eenvoudige printerbediening,” zegt Marc Boehmer, Product Manager voor fotoprinters bij Epson Europe. “Gecombineerd met de geweldige beeldkwaliteit en de kleine footprint, maakt dit de SC-P8500D een ideale propositie.”

De SureColor SC-T7700D en SC-P8500D zijn verkrijgbaar vanaf september 2021.