Epson introduceert het eerste transferpapier voor kleursublimatie

DS-transferproductiepapier is de perfecte aanvulling op Epson SureColor-printers en UltraChrome DS inkten voor mode en zachte beletteringstoepassingen

Epson introduceert het eerste transferpapier voor kleursublimatie

Amsterdam, 25 maart 2014 – Epson introduceert DS-transferproductiepapier, het eerste kleursublimatiemateriaal van Epson. Het unieke DS-transferproductiepapier is geoptimaliseerd voor gebruik met de Epson SureColor SC-F-inkjetprinters en UltraChrome DS inkten en is speciaal ontworpen voor de volume productie van mode en zachte beletteringstoepassingen.

DS-transferproductiepapier is licht (75 g/m²) en ontworpen om snel te drogen en het rimpelen van nat papier tegen te gaan. De hoge inkttransfercapaciteit naar textielsubstraten, zelfs bij een hoog inktverbruik, vergroot de efficiëntie en zorgt voor een consistente hoge kwaliteit, scherpe afbeeldingen en levendige kleuren. De uitstekende dimensionale stabiliteit (maatvast) van DS-transferproductiepapier tijdens de afdruk- en inkttransferprocessen zorgt voor een probleemloze verwerking van het papier, maximale productiesnelheden en verkleint de potentiële verspilling van papier, inkt en textiel.

Fabien Nicol, senior productmanager, bij Epson Europe, zegt: 'Ons eerste transferpapier biedt de eindgebruiker een complete oplossing in de vorm van printers, inkt en media van Epson, die samenwerken om de beste kwaliteit en prestaties voor textieltoepassingen te garanderen.'

Het DS-transferproductiepapier is beschikbaar vanaf april 2014, is compatibel met de SureColor SC-F-kleursublimatieprinters en beschikbaar in twee rolgroottes: 1,08 m x 152 m en 1,62 m x 175 m.

Belangrijkste kenmerken:

Ontworpen voor mode en zachte beletteringstoepassingen

Maatvast

Lichtgewicht (75 g/m²) en sneldrogend zonder rimpelvorming

Hoge inkttransfercapaciteit naar substraat

Levert consistente kwaliteit, scherpe afbeeldingen en levendige kleuren

Eenvoudig te verwerken

Minimaliseert de verspilling van papier, inkt en textiel voor maximale kosteneffectieve productie

Geoptimaliseerd voor de Epson SureColor SC-F6000-, SC-F7000- en SC-F7100-kleursublimatieprinters

Compatibel met Epson UltraChrome DS ink

Beschikbaar in twee rolformaten

 

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. http://www.epson.eu/

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com