Epson introduceert industriële printer voor kleurenetiketten

Fabrikanten hebben nu de mogelijkheid hoogwaardige, op maat gemaakte etiketten te produceren in eigen beheer, met ongekende snelheid en kwaliteit

Epson introduceert industriële printer voor kleurenetiketten

Zaventem, 1 november 2014 – De nieuwe ColorWorks C7500 is het ultieme apparaat voor de productie van hoogwaardige kleurenetiketten in eigen beheer, waarmee fabrikanten tijd en geld besparen. Met de mogelijkheid aangepaste etiketten in kleine oplagen on-demand af te drukken bespaart dit apparaat ook op de kosten van het voorbedrukken.

Met de C7500 bouwt Epson voort op het succes van de TM-C3500 voor het on-demand afdrukken van kleurenetiketten in kleine oplagen, met een ongekende snelheid en printkwaliteit. De C7500 biedt:

 • hoge printkwaliteit (600 x 1200 dpi),
 • hoge afdruksnelheden (300 mm/sec.),
 • uitstekende betrouwbaarheid dankzij de nieuwe PrecisionCore MicroTFP permanente lineheadprintkop.

Met deze industriële printer kunnen fabrikanten voldoen aan hun behoeften voor de productie van etiketten in eigen beheer, inclusief etiketten voor voedingsproducten en dranken, verpakkingen en dozen, alsmede EU-energielabels and GHS-etiketten.

Met het on-demand afdrukken van etiketten bespaart u met C7500 ook op de kosten van het voorbedrukken, vanwege het beperken van verspilling en het vermijden van grote voorraden etiketten.

De C7500 is uitgerust met Epson's nieuwe PrecisionCore lineheadprintkop, speciaal ontwikkeld voor commerciële doeleinden op de markt voor industriële etikettering. Deze printkop zorgt voor hoge betrouwbaarheid, en biedt de mogelijkheid hoogwaardige etiketten te produceren op hoge snelheden.

Technologie voor spuitkopcontrole en puntsubstitutie verkleint de kans op drukfouten en dode pixels, en zorgt voor consistente afdrukken.

Vanwege de afzonderlijke inktpatronen met hoge capaciteit hoeft alleen de verbruikte kleur te worden vervangen, waardoor kosten worden bespaard en inktverspilling wordt beperkt.

De C7500 is gebruiksvriendelijk en vereist bijna geen onderhoud. Met het LCD-bedieningspaneel is de printer snel en eenvoudig te installeren, en dankzij het ESC/Label, onze nieuwste printeropdrachtset voor kleurenetikettenprinters, kan de printer onder vrijwel alle besturingssystemen worden geïntegreerd.

Ivan Tanev, Market Development Manager bij Epson Europe, zegt het volgende: “Fabrikanten kunnen nu profiteren van de mogelijkheid oplagen af te drukken on-demand en in eigen beheer van afzonderlijk aangepaste kleurenetiketten. Behalve de uitstekende betrouwbaarheid, biedt de C7500 aanzienlijke kostenbesparingen dankzij de permanente printkop die de hele levensduur van de printer meegaat[1] en nooit hoeft te worden vervangen. Deels dankzij het gebruik van inkt op pigmentbasis, voor het maken van sneldrogende etiketten die niet vlekken, waterbestendig zijn en niet vervagen, kan de gebruiker nu profiteren van een uitstekende printkwaliteit.”

Een scherp en hoogwaardig afdrukresultaat wordt bereikt dankzij de Variable-Sized Droplet Technology (VSDT), waarmee inktdruppels met een nauwkeurig afgemeten omvang kunnen worden geproduceerd.

De C7500 is verkrijgbaar vanaf januari 2015.

Belangrijkste kenmerken:

 • On-demand in kleine oplagen afdrukken van etiketten in full colour (CMYK)
 • Hoge printkwaliteit met een resolutie van 600 x 1200 dpi
 • Nieuwe PrecisionCore MicroTFP-printkop in een lineheadconfiguratie
 • Hoge afdruksnelheden van 300 mm/sec.
 • Lage kosten per etiket
 • Dankzij de afzonderlijke inktpatronen bespaart u geld, omdat u alleen de verbruikte kleur hoeft te vervangen
 • Grote inktpatronen van 300 ml
 • Het controleren van de printerstatus verloopt eenvoudig via het LCD-scherm en de printerinstellingen kunnen via het bedieningspaneel worden gewijzigd zonder pc
 • Afdrukken maken van hoge kwaliteit op een brede reeks van materialen, waaronder mat en glanzend papier met coating, en synthetische media in tal van indelingen en grootten
 • Kan afdrukken op media van maximaal 102 mm (4 inch) breed
 • Epson DURABrite Ultra Ink voor duurzame afdrukken die bestand zijn tegen vlekken, vervagen en de meeste vloeistoffen
 • Technologie voor spuitkopcontrole detecteert verstopte spuitkoppen vóór het afdrukken en corrigeert deze met minimaal inktverbruik
 • Puntsubstitutie zorgt voor de correctie van verstopte spuitkoppen
 • Automatische papiersnijder is standaard meegeleverd en afwikkelaar voor het afdrukken van rol naar rol is optioneel beschikbaar
 • Is uitgerust met printertaalondersteuning (ESC/Label) zodat de C7500 vanuit elk besturingssysteem of softwareprogramma kan worden bediend
 • Wordt geleverd met standaarddrivers voor belangrijke software als Codesoft, Bartender en NiceLabel
 • Inclusief software voor implementatie, beheer en onderhoud

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] De productlevensduur van de ColorWorks C7500 is gedefinieerd als 500 km ingevoerde papierlengte