Epson introduceert nieuwe serie SureColor SC-F serie kleursublimatieprinters

44-inch en 64-inch modellen markeren Epson’s toetreding tot de markt voor textielprinters

Epson introduceert nieuwe serie SureColor SC-F serie kleursublimatieprinters

Amsterdam, 14 november 2012– Met de aankondiging van twee kleursublimatieprinters met rolinvoer, de 44-inch SureColor SC-F6000 en 64-inch SureColor SC-F7000, treedt Epson vandaag toe tot de markt voor kleursublimatieprinters.

Beide printers bieden hoogwaardige uitvoer tot 720 x 1440 dpi op alle toonaangevende transfer media. De SC-F6000 en SC-F7000 zijn niet alleen de eerste kleursublimatieprinters van Epson, maar ook de eerste in de gehele sector waarin elk onderdeel, van inkt en printerkop tot printerbehuizing en optionele accessoires, ontworpen en vervaardigd zijn door één bedrijf. Dit garandeert optimale kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid voor een maximale productie en winst, met tegelijkertijd een lage TCO (Total Cost of Ownership).

De SureColor SC-F-modellen zijn duurzame en robuuste CMYK-printers met rolinvoer en bieden ondersteuning aan een breed scala van toepassingen. De 64-inch SureColor SC-F7000 is geschikt voor normale tot hoge afdrukvolumes en de 44-inch SureColor SC-F6000 voor lage tot normale afdrukvolumes. Beide machines zijn ontwikkeld voor het efficiënt afdrukken op hoogwaardig zacht bewegwijzeringsmateriaal, sportkleding, normale kleding, accessoires, op maat gemaakte promotiemateriaal en decoratieve gadgets. De innovatieve functies voor het laden en instellen van media, zoals de automatische mediaspanner en het intuïtieve LCD-bedieningspaneel, kunnen door één persoon worden bediend. Hierdoor zijn beide printers snel en eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Beide modellen hebben een uitvoersnelheid van 16 tot 57 m2/uur, afhankelijk van de toepassing [1], en beschikken over een geïntegreerd en eenvoudig te hervullen inktsysteem van 1,5 liter voor hoge capaciteit. Daarnaast kan er dankzij de automatische opwikkelrol – standaard op de SC-F7000 en optioneel voor de SC-F6000 – maximaal en ononderbroken worden afgedrukt. De printer hoeft slechts minimaal stil te staan voor onderhoudswerkzaamheden.

Epsons MicroPiezo TFP®-printkop, een reeds gevestigde technologie in de kleursublimatiesector, zorgt voor nauwkeurige, herhaalbare prestaties en een uitmuntende duurzaamheid. Samen met de UltraChrome DS-inkt van Epson, een speciaal ontwikkelde nieuwe inkt op waterbasis, produceert deze printkop uitmuntende afbeeldingen met levendige kleuren, intense zwarttinten, scherpe contouren en vloeiende gradaties. Textielafdrukken die  met de SureColor SC-F-reeks zijn gemaakt, bieden tevens een hoge licht- en wasbestendigheid en zijn bestand tegen slijtage en transpiratie.

Guy Martin, Product Manager bij Epson Europe, zegt: “De digitalisatie van afdrukken op textiel heeft momenteel slechts een marktaandeel van minder dan 2%, maar deze toepassing groeit snel. We willen dat percentage laten toenemen door professionele printsectoren de meest betrouwbare en kosteneffectieve productieoplossingen aan te bieden voor de productie van kleine oplagen, volledig door Epson ontwikkeld voor constante kwaliteitsresultaten.”

Guy voegt daar aan toe: “Met de nieuwe SureColor SC-F6000 en SC-F7000 biedt Epson de kleursublimatiemarkt de juiste printers voor een breed scala aan creatieve toepassingen, ondersteund door de expertise en ondersteuning van Epson. Dit is nog maar het begin voor ons, in de toekomst zullen we meer producten op de markt brengen.”

Prijzen en beschikbaarheid zijn momenteel nog niet bekend.

Belangrijke functies(SC-F7000)(SC-F6000)
Productieve, betrouwbare en flexibele kleursublimatieprinters64-inch44-inch
Geheel door Epson ontwikkeld voor maximale productiviteit en een lage TCO (Total Cost of Ownenship)
MicroPiezo TFP-printkop van Epson voor hoge doorvoer,een resolutie van 720 x 1440 dpi en een lange levensduur
Druk CMYK af op een breed scala aan kleursublimatie-transfer mediaMaximaal 64-inch breedMaximaal 44-inch breed
Media laden aan voorzijde, slechts één persoon vereist-
Media laden aan achterzijde slechts één persoon vereist-
Automatische mediaspanner-
Maximale uitvoersnelheden tot 57 m2/uur in conceptmodus, 28 m2/uur in de productiemodus, 16 m2/uur in kwaliteitsmodus1
Geïntegreerde, eenvoudig bij te vullen inktsysteem van 1,5 liter voor weinig onderhoud en langer afdrukken
Automatische take-up systeem voor langer, schadevrijafdrukkenOptioneel
Optioneel mediatoevoersysteem voor zware rollen tot maximaal 80 kg-
Epson UltraChrome DS-inkt op waterbasis voor levendige kleuren, scherpe contouren en vloeiende gradaties met uitstekende licht- en wasbestendigheid en bestand tegen slijtage en transpireren.
Ethernet en USB-connectiviteit

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 75.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2010 een omzet van 1.583 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com[1] Specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Neem contact op met uw plaatselijke Epson-dealer voor meer informatie.