Epson introduceert proefdruk-, fotografie- en fine art-printer met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid

De SureColor SC-P5000 biedt nauwkeurige kleurafstemming van maximaal 99% van Pantone solid coated-kleuren

Epson introduceert proefdruk-, fotografie- en fine art-printer met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid

Amsterdam, 2 januari 2017 – Epson kondigt de introductie aan van de SureColor SC-P5000 17-inch printer. De SC-P5000 is ontworpen voor proefdruk-, fine art- en fototoepassingen en is beschikbaar in een 10-kleuren inktset met violet of licht-licht zwart, waardoor een vrijwel perfecte kleurafstemming wordt bereikt van maximaal 99% van Pantone solid coated-kleuren1.

De SureColor SC-P5000 is ontworpen om de populaire Stylus Pro 4900 te vervangen en om de SureColor-reeks met HDX inkt, inclusief de SC-P7000 (24 inch) en SC-P9000 (44 inch), te completeren. De printer is beschikbaar in twee opties, een met een violet inktset voor pre-press proefdrukken ten behoeve van adverteerders, fabrikanten en ontwerpers, om een nauwkeurige verpakking, marketingmaterialen en bedrijfskleuren te garanderen. De andere optie omvat een licht-licht zwart (LLK-) inktset en is bedoeld voor professionele fotografen en kunstenaars die de details, de kleuren en het contrast van hun originele kunstwerken perfect willen reproduceren.

Boris Creischer, productmanager bij Epson Europe, zegt: 'Het maakt niet uit of de gebruikers productontwerpers, kunstenaars of fotografen zijn, ze willen allemaal hetzelfde: kleurnauwkeurigheid. Met de nieuwe SC-P5000 worden kleuren zo precies gereproduceerd dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het afdrukresultaat, in de wetenschap dat de gewenste kleur perfect zal worden weergegeven in het eindproduct. En u hoeft absoluut geen expert te zijn om deze resultaten te bereiken – de SC-P5000 is zeer eenvoudig te installeren en gebruiken, en biedt uitstekende betrouwbaarheid.'

De SC-P5000 biedt een breed scala aan nieuw ontwikkelde dan wel verbeterde kenmerken waarmee u verzekerd bent van een betrouwbare dagelijkse werking en minimaal onderhoud. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de nieuwe printerkappen en afdichtingen om het binnendringen van stof te beperken en een verbeterde automatische spuitkopcontrole en stapsgewijze reinigingsprocedure.

Kleurnauwkeurigheid wordt in de SC-P5000 alleen geëvenaard door printkwaliteit, die gebruikmaakt van de geavanceerde printkoptechnologie van Epson voor de productie van duurzame afdrukken met hoge resolutie. Een druppelgrootte van 3,5 pl en een resolutie van 2880 x 1440 dpi zorgen voor scherpe en gedetailleerde resultaten, terwijl de Ultrachrome HDX-inkten een sterk verbeterde lichtechtheid bieden. De SC-P5000 past naadloos in elke proefdrukworkflow en biedt geautomatiseerde controle van proefdrukken met de SpectroProofer. De nieuwe printer wordt ondersteund door alle belangrijke RIP- en softwareleveranciers.

                                                                                                         

De SureColor SC-P5000 is vanaf 2 januari 2017 beschikbaar in vier varianten met de onderstaande prijzen:

 • Standaard met violet - € 1.995 (ex. BTW)
 • Standaard met licht-licht zwart - € 1.995 (ex. BTW)
 • SpectroProofer met violet - € 3.195 (ex. BTW)
 • SpectroProofer met licht-licht zwart - € 3.195 (ex. BTW)

Belangrijkste kenmerken:

 • De eerste en enige 17-inch grootformaatprinter met violet-inkt voor proefdrukken
 • Eveneens verkrijgbaar in versie met licht-licht zwart-inktconfiguratie1 voor beeldende kunst en professionele fotografie
 • Beide varianten kunnen worden geleverd met of zonder SpectroProofer
 • SpectroProofer maakt gebruik van een ILS30 spectrometer, waarmee een geautomatiseerde proefdrukworkflow wordt ondersteund die voldoet aan de huidige M1-norm
 • Automatische spuitkopcontrole (NVT) om verstopping te voorkomen
 • Verbeterd gebruikersinterfacepaneel met geïntegreerde handleidingen
 • Verbeterde lichtechtheid van inkten biedt 15 jaar extra stabiliteit2
 • Nieuwe gele inktformule met vergroot formaat van pigmentdeeltjes voor hogere lichtechtheid
 • Nieuwe printerkappen, afdichtingen en antistatische doeken om het binnendringen van stof te beperken
 • Hoge resolutie van 2880 x 1440 dpi
 • Reinigen op basis van een timer (TCL) om het reinigingsproces te automatiseren
 • Preventie van statische elektriciteit op media en plaat om de vorming van banding te voorkomen
 • Interne kleurkalibratie (IMS, Ink Mark Sensor) om de uitvoer van de verschillende modellen van de EPSON SC-P-serie af te stemmen en kleurafwijkingen als gevolg van leeftijd en omgeving te voorkomen
 • Eenvoudig wisselen van media tussen papierrol en papiervellen
 • Eenvoudig mediabeheer dankzij stapsgewijze instructies via het LCD-kleurenscherm
 • Kan afdrukken vanaf papierlade, op papierrol, losse vellen of fine art-papier
 • Grotere inhoud van inktpatroon (200 ml) en kleinere inktdruppelgrootte (3,5 pl) dan concurrerende producten
 • Compacter dan vergelijkbare printers

1. Bij gebruik van de violet inktset. 98% nauwkeurigheid kan worden bereikt met de licht-licht zwart-inktset. Getest met behulp van Epson Proofing Paper White Semimatte.

2. Vergeleken met de Stylus Pro 4900 (60 jaar in plaats van 45).

-Einde-

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 91 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

www.global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1.577 miljoen euro.

www.epson.eu

Ecologische visie 2050

http://eco.epson.com/