Epson introduceert ultra-draagbare projectoren voor sprekers die veel onderweg zijn

Deze nieuwe serie biedt een uitzonderlijke beeldkwaliteit in de dunste en lichtste behuizing die Epson ooit heeft ontworpen

Epson introduceert ultra-draagbare projectoren voor sprekers die veel onderweg zijn

Epson®, wereldwijd  leider in de markt voor projectoren[1], introduceert vandaag de EB-1750, EB-1760, EB-1770W en EB-1775W – een reeks projectoren met een combinatie van scherpe beelden van hoge kwaliteit met een lichtgewicht, slimline design. Deze reeks projectoren, de lichtste en dunste die Epson ooit heeft gefabriceerd, is specifiek ontworpen voor professionals die veel onderweg zijn.

Deze projectoren wegen slechts 1,7 kg en zijn met hun hoogte van 44 mm ultradun. Ze zijn dan ook kleiner dan  de meeste laptops en passen gemakkelijk in een laptoptas. In combinatie met de snelle en eenvoudige installatie, de quick-start-up en instant-off functies biedt deze projector een moeiteloze manier om presentaties en beelden op verplaatsing met anderen te delen.

Dankzij de 3LCD-technologie van Epson hebben de projectoren een superieure helderheid van maximaal 3.000 lumen en een lichtrendement van gekleurd licht (CLO) dat even hoog is als het lichtrendement van wit licht.  Hierdoor hebben presentaties levendige en toch natuurlijke kleuren die indruk zullen maken, ook wanneer ze bij volledig daglicht worden geprojecteerd, en kan het publiek gemakkelijk aantekeningen maken.

Vincent van Rij, Product Manager voor projectoren bij Epson Europe, zegt hierover: “De producten zijn het ultieme middel voor presentaties onderweg. Alle modellen beschikken over automatische verticale keystone-correctie en de EB-1775W heeft ook automatische horizontale keystone-correctie. Hierdoor wordt het beeld onmiddellijk scherpgesteld op elk plat oppervlak en past de automatische horizontale en verticale keystone-correctie de vorm aan voor een nauwkeurige projectie. Dankzij de exclusieve Screen Fit-functie die met een speciale knop wordt bediendpassen de projecties perfect op elk projectiescherm met een zwart frame, waardoor de beelden altijd in een paar seconden recht en vrij van vervormingen zijn.”                                            

Dankzij de high-speed draadloze connectiviteit – meegeleverd met de EB-1775W en optioneel bij de EB-1760/1770W – zijn er geen kabels nodig. Wanneer de projector eenmaal via de Easy MP-software voor netwerkprojectie is aangesloten, biedt deze tal van verbeterde functies waaronder weergave op meerdere schermen, en kunnen maar liefst vier projectoren worden aangesloten op één computer. En met de optionele Quick Wireless Connection-toets maakt u in een handomdraai verbinding. 

Zelfs wanneer de ruimte beperkt is, kunnen grote afbeeldingen worden geprojecteerd. Er kan al een 60 inch-beeld (16:10 beeldverhouding) worden bereikt wanneer de projector slechts 1,35 meter van het scherm is verwijderd.

Alle modellen met uitzondering van de EB-1750 bieden een native WXGA-resolutie die, zonder dat er instellingen nodig zijn, alles weergeeft wat op een breedbeeldcomputer (Mac en pc) wordt getoond, waardoor er circa 30% meer van de pixels op het scherm geprojecteerd worden dan bij XGA-resolutie.

Voor professionals die veel onderweg zijn en een verbeterd gebruiksgemak wensen, is deze serie ook voorzien van een 3-in-1 USB-displayfunctie - uniek voor Epson - zodat gebruikers geluid en beelden kunnen afspelen en de projector kunnen bedienen met slechts één Mac-compatible USB-kabel. Bovendien converteert de meegeleverde Epson-software PowerPoint-dia's voor multimediapresentaties zonder pc die rechtstreeks vanaf een USB-flashdrive vertoond kunnen worden.

Verkrijgbaar vanaf midden oktober 2010.