Epson introduceert zijn eerste UV LED-flatbed

De SureColor SC-V7000 levert snelle prints van hoge kwaliteit op een breed scala aan media

Epson introduceert zijn eerste UV LED-flatbed

Epson introduceert zijn eerste UV LED-flatbed

Epson kondigt vandaag de lancering aan van zijn eerste UV LED-flatbed signage-printer voor signmakers die hun aanbod willen uitbreiden en hoogwaardige UV-signage willen leveren. De SureColor SC-V7000 bouwt voort op het succes van de bekroonde reeks SureColor S-serie signage-printers van Epson, die snelle en betrouwbare resultaten van hoge kwaliteit leveren op een groot aantal verschillende media.

De SC-V7000 is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van signmakers die een snellere doorvoer en lagere totale eigendomskosten willen, zonder concessies te hoeven doen aan het resultaat.

Deze robuuste, betaalbare signage-printer, die vanaf november verkrijgbaar is, is uitgerust met Epsons Micro Piezo-printkop in combinatie met een nieuw ontwikkelde set van tien originele inkten, waaronder standaard grijs, rood, wit en vernis. Dit zorgt voor een nauwkeurige reproductie van spot- en bedrijfskleuren – kleuren waarvoor geen compromis mogelijk is.

Het vacuümsysteem is standaard voorzien van vier zones en zorgt ervoor dat operators alleen het oppervlak gebruiken dat nodig is voor de afdruktaak. Verdere functionaliteiten, zoals een ionisator en registratiepinnen, zorgen voor gebruiksgemak, efficiëntie en productiviteit. Met de Epson Edge Print RIP-software en de UV-flatbed controller software kunnen operators het printen versnellen en eenvoudig en reproduceerbaar signage van hoge kwaliteit produceren.

De UV-flatbedprinter heeft een printcapaciteit tot 2,5 x 1,25m en print rechtstreeks op een breed scala aan substraten tot 80 mm dik, waaronder acryl, polycarbonaat, PVC, glasvezel, aluminium, metaal, polyester, foamboard, styreen, hout en steen.

“Elke functie van de SC-V7000 is ontworpen met de klant in gedachten,” zegt Richard Barrow, Senior Product Manager bij Epson Europe. “We hebben unieke Epson features toegevoegd om ons aanbod op de signage-markt te differentiëren en te verbeteren. De SC-V7000 is een robuuste en betaalbare UV LED-flatbed signage-printer waarmee je snel en hoogwaardig kunt printen op een breed scala aan media. Hij markeert de intrede van Epson op de UV-flatbed signage-printmarkt en daar zijn we trots op.”

Belangrijke eigenschappen van de SC-V7000 zijn:

  • Een nieuw ontwikkelde 10-kleureninktset met Licht Cyaan, Licht Magenta en grijs voor een lage korreligheid en rood voor levendige en heldere prints.
  • Simultaan printen op hoge snelheid, zelfs bij gebruik van wit, kleur en vernis, dankzij het unieke printkop-ontwerp. Deze extra inkten bieden de mogelijkheid om gespecialiseerde prints te verfraaien zonder dat dit ten koste gaat van de productiesnelheid.
  • Maximale printafmetingen – W2.500 x D1.250mm
  • 4-zone vacuümsysteem
  • Registratiepennen voor eenvoudige en consistente positionering
  • Maximale mediadikte: 80 mm met automatische hoogtedetectie en -aanpassing
  • Ionisator wordt standaard meegeleverd om statische elektriciteit te verminderen die onnauwkeurigheden van de inkjet kan veroorzaken
  • Epson Edge Print RIP-software

De SureColor SC-V7000 is eind 2020 beschikbaar in West-Europa. Extra regio's worden vanaf april 2021 toegevoegd.