Epson is toonaangevend op het gebied van betaalbare technologie die de leerstof boeiender helpt maken

Betere presentaties in lesruimtes dankzij projectoren met ultrakorte projectieafstand

Epson is toonaangevend op het gebied van betaalbare technologie die de leerstof boeiender helpt maken

11 januari 2012 –  Tijdens BETT UK 2011 introduceerde Epson al interactieve projectoren met een ultrakorte projectieafstand, en dit jaar komt 's werelds grootste projectorfabrikant[1]terug met zijn tweede-generatiemodellen en met vier nieuwe modellen met ultrakorte projectieafstand. Op basis van feedback uit de branche heeft Epson nieuwe mogelijkheden ontwikkeld, zoals sneller reagerende interactieve pennen en aansluitmogelijkheden zonder pc, zodat de leerstof op veel meer plekken boeiend kan worden gepresenteerd.

Interactieve projectoren met ultrakorte projectieafstand

De interactieve EB-485Wi- en EB-475Wi-projectoren worden geleverd met twee interactieve pennen. Hiermee kunnen docenten en leerlingen gelijktijdig op het scherm schrijven, wat de samenwerking verbetert. Deze lichtgewicht pennen reageren razendsnel en zijn gebruiksvriendelijk dankzij de nieuwe ‘hover’-functie die nauwkeurig detecteert wanneer ze niet in aanraking zijn met het projectieoppervlak.

Deze projectoren werken niet alleen met populaire computersoftware, maar kunnen ook zonder pc worden gebruikt en hebben een ‘instant annotatie’ tool. Docenten kunnen elk plat oppervlak zonder pc-aansluiting interactief maken. Wanneer de projector op een dvd-speler is aangesloten, kunnen er zelfs notities worden gemaakt op bewegende beelden en foto's. De projectoren kunnen in vier standen worden bevestigd, ook onder tafels met glazen blad, en bieden daarmee grotere interactieve mogelijkheden voor boeiend groepswerk.

Projectoren met ultrakorte projectieafstand

Net als de interactieve projectoren kunnen de niet-interactieve versies zoals de EB-485W, EB475W, EB-480 en EB-470 vanaf zeer korte afstand grote beelden projecteren waardoor de schaduwen tot een minimum worden gereduceerd. Alle projectoren zijn gemakkelijk te installeren omdat alle benodigdheden in de doos worden meegeleverd. Met de horizontale keystone-correctie wordt het beeld snel uitgelijnd, terwijl dankzij de plug-and-play USB-functionaliteit en de ingebouwde luidspreker van 16 W slechts één kabel nodig is voor beeld, geluid en bladeren door pagina's. Deze projectoren bieden daarmee een volledig multimediapakket.

Raphael Payre, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Deze nieuwe projectoren zijn het ideale hulpmiddel voor moderne onderwijsinstellingen omdat ze zorgen voor boeiender leerstof voor jonge mensen en de leeromgeving inspirerender helpen maken. Dankzij onze 3LCD-technologie kunnen docenten en leerlingen profiteren van hoogwaardige afbeeldingen met levendige, natuurlijke kleuren en diepe zwarttinten, zelfs bij daglicht. Dankzij de HDMI-ingangen kunnen high-definition beelden met maximale helderheid worden getoond.”

Raphael voegt hieraan toe: “We beseffen dat het economische klimaat moeilijk is voor veel scholen en instanties, en hebben daarom zes verschillende modellen ontwikkeld die passen bij diverse budgetten en de bedrijfskosten laag houden. Zo hebben lamp en filter een lange levensduur, wat betekent dat ze niet vaak vervangen hoeven te worden.”

De EB-485Wi, EB-475Wi, EB-485W, EB-475W, EB-480 en EB-470 zijn verkrijgbaar vanaf januari en worden tijdens BETT UK 2012 geïntroduceerd.

Belangrijkste kenmerken:

Belangrijkste kenmerken:EB-485WiEB-475WiEB-485WEB-475WEB-480EB-470
Presenteren in breedbeeld, met ultrakorte projectieafstand●GA●GA
Elk presentatieoppervlak wordt interactief----
Compleet interactief pakket: projector, twee digitale pennen, ingebouwde software, wandbeugel----
Ingebouwde interactieve functionaliteit voor het annoteren van presentaties zonder pc-aansluiting----
Twee digitale pennen die gelijktijdig kunnen worden gebruikt----
Zeer snel reagerende digitale pennen met ‘hover’-detectie----
Verbeterde offset en vier verschillende bevestigingsposities: muur, plafond, zijkant bureau en onderkant bureau----
Geen beeldkalibratie of drivers nodig----
Lichtrendement van wit en gekleurd licht van 3.100 lumen2.6002.6003.0002.600
Groot geprojecteerd beeld van maximaal 100 inch / 254 cm
Eenvoudige opstelling met snelstarten en onmiddellijk uitschakelen, plus direct aan/uit
Eenvoudige uitlijning van beeld dankzij horizontale en verticale keystone-correctie
Eén kabel voor geluid, beeld en bladeren door pagina's met 3-in-1 USB-weergave
Ingebouwde luidspreker van 16 W
Geschikt voor Epson ELP-DC06 USB Visualiser en Epson ELPCB01 bedienings- en aansluitkast
Lage totale kosten met een lamp die in spaarmodus 4.000 uur of 4 jaar meegaat2 en een filter met een levensduur van 5.000 uur
3LCD-technologie voor diepe zwarttinten en natuurlijke kleuren, zelfs bij daglicht
HDMI-ingang voor high definition-beelden


[1] Bron: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com