Epson kondigt 30.000 lumen ProAV laser-installatieprojector aan tijdens ISE 2019

Bezoek de visueel spectaculaire ‘EpsonVortex’ en maak kennis met nieuwe AV-oplossingen voor signage, bedrijven en entertainment op de Epson-stand (H90, Hal 1).

Epson kondigt 30.000 lumen ProAV laser-installatieprojector aan tijdens ISE 2019

5 februari 2019 –Op de openingsdag van ISE 2019 zal Epson een voorproefje geven van de nieuwe 30.000 lumen laserprojector (de EB-L30000U), voordat deze officieel wordt geïntroduceerd in 2020. Deze geavanceerde installatie-laserprojector is ontwikkeld voor de verhuur- en stagingsector, de horecamarkt en bezoekersattracties.

Epson introduceert tevens de nieuwste reeks 'fit-and-forget', compacte laser-installatieprojectoren, de EB-L1075U, EB-L1070U en EB-L1050U. Dit zijn de meest betaalbare en veelzijdige installatieprojectoren van Epson, compleet met 4K enhancement en ondersteuning voor verwisselbare lenzen. Ontworpen voor grote ruimtes, variërend van bezoekersattracties tot collegezalen, musea en vergaderruimten, deze projectoren produceren heldere (tot 7000 lumen), gedetailleerde, levendige en krachtige beelden. Met hun minimalistische en onopvallend design en minimale ventilatorgeluid passen ze naadloos in tal van verschillende omgevingen.

Tijdens ISE wordt ook de EB-U50 geïntroduceerd, een stijlvolle en robuuste signage-projector met lage totale eigendomskosten (TCO). Ontworpen om het publiek te boeien door het verlichten van en projecteren op vrijwel elk oppervlak. De EB-U50 is compact en onopvallend, kan worden gebruikt als projector of als spotlight en is ideaal voor winkeletalages, showrooms, dynamische of ervaringsgerichte content voor digitale kunst, commerciële signage, inrichting, onderwijs of zakelijke presentaties.

#EpsonVortex is het hoogtepunt op de Epson-stand dit jaar: een ‘kinetisch portal’ voor een 360 graden bezoekerservaring. De bezoeker wordt niet alleen midden in de ervaring geplaatst, maar wordt ook deel van de installatie. Elke trip door de EpsonVortex is uniek. Epson maakt hiervoor gebruik van 16 dubbelgestapelde EB-L1755U-laserprojectoren met ELPLU03-lenzen en een aangepaste 4D-soundtrack met multi-channel audio. Als bezoeker ga je helemaal op in deze unieke installatie bij het binnentreden van de portal, omdat elke persoon in kaart wordt gebracht door middel van een lasermatrix met real-time visuele beelden, waardoor een voortdurend veranderend schouwspel ontstaat dat reageert op elke beweging die de bezoeker maakt.

Neil Colquhoun, Vice President, CISMEA & Professional Displays bij Epson Europe, zegt: 'Dit is onze krachtigste AV-aanbod tot nu toe, van de zeer geavanceerde EB-L30000U met 30.000 lumen tot de nieuwe, compacte EB-U50 signage-projector. We hebben ons indrukwekkende assortiment installatieprojectoren compleet gemaakt om te voldoen aan de meest veeleisende omgevingen, en we zien ernaar uit om ze te demonstreren op ISE.'

Andere hoogtepunten op de stand zijn onder meer een demonstratie door het Britse National Theatre van de onlangs gelanceerde 'smart caption glasses' die zijn ontworpen voor mensen met gehoorverlies. De smart caption glasses maken gebruik van de Moverio augmented reality smart glasses van Epson om theaterbezoekers real-time gesynchroniseerde transcripties van de dialoog direct op de lenzen van de bril te bieden. Dit betekent dat mensen met gehoorverlies nu de actie kunnen volgen zonder hun ogen van het podium te halen.

Augmented reality is volop in ontwikkeling, met tal van proof-of-concept toepassingen die geleidelijk tot gangbare implementaties zijn ontwikkeld. Onze samenwerking met het National Theatre is hier een prachtig voorbeeld van. We laten zien hoe onze Moverio-bril mensen met gehoorverlies kan helpen door het theater weer toegankelijk voor hen te maken. Daarnaast zijn er nog vele andere nuttige toepassingen in tal van branches zoals retail, gezondheidszorg en onderwijs, en ook voor onderhoud en reparatie, entertainment, musea en bezoekersattracties,’ zegt Valerie Riffaud Cangelosi, Head of New Market Development, Epson EMEA.

Geniet van de nieuwste projectietechnologie van Epson op onze stand (H90) in hal 1tijdens ISE 2019. Gebruik #EpsonISE19om deel te nemen aan het gesprek.