Epson kondigt een nieuwe generatie Moverio smart glasses technologie aan

Een decennium aan ontwikkeling voor de Moverio smart glasses van Epson

Epson kondigt een nieuwe generatie Moverio smart glasses technologie aan

Epson kondigt een nieuwe generatie Moverio smart glasses technologie aan

Een decennium aan ontwikkeling voor de Moverio smart glasses van Epson

Het wereldwijde technologiebedrijf Epson heeft de nieuwste generatie van augmented reality (AR)-technologie voor de Moverio smart glasses aangekondigd.  Tien jaar na de introductie van de allereerste Moverio smart glasses, lanceert Epson nu de vierde generatie binoculaire doorzichtige Si-OLED augmented reality smart glasses.

De nieuwe Moverio-reeks – bestaande uit de BT-40 en BT-40S-smart glasses – biedt gebruikers diverse voordelen, waaronder een breder gezichtsveld (FOV), aanzienlijk verhoogde HD-displayresolutie, hoog contrast, verbeterde connectiviteit en een comfortabeler, verstelbaar en eenvoudig te dragen design.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwste smart glasses van Epson zijn:

  • Verhoogde displayresolutie: Full HD 1080p (1920 x 1080).

  • Breder gezichtsveld (FOV) van 34 graden: gelijk aan het bekijken van een scherm van 120 inch vanaf een afstand van 5 meter.

  • Contrastverhouding van 500000:1, wat betekent dat ongebruikte displayruimte echt transparant lijkt.

  • Nieuw headset-design met geavanceerde gewichtsverdeling en optionele neuskussentjes voor verhoogd gebruikerscomfort.

  • Verbeterd esthetisch design met vormgeving in brilstijl en optionele donkere tinten.

  • USB Type-C-connectiviteit voor aansluiting op externe apparaten.

  • Binoculaire, doorzichtige Si-OLED-display.

Valerie Riffaud-Cangelosi, Head of Market Development bij Epson Europe, licht toe: “Dit is een trots en spannend moment voor Epson, nu we onze vierde generatie Moverio augmented reality smart glasses op de markt brengen. We zijn nu al tien jaar actief op het gebied van AR en hebben ons aanbod voortdurend weten te verbeteren op basis van feedback van klanten en ontwikkelaars. In de afgelopen twee jaar is de technologie echt volwassen geworden. We hebben een aanzienlijke toename gezien in echte en praktische gebruikssituaties voor Moverio.

“De pandemie heeft veel toepassingen versneld, waardoor communicatie op afstand een hogere operationele efficiëntie levert, evenals lagere kosten en een lagere carbon footprint. De nieuwste producten – de BT-40S en de BT-40 – zullen de markt nog meer mogelijkheden bieden. Gebruikers zullen profiteren van verbeterde functies zoals een breder gezichtsveld, meer connectiviteit, een hogere resolutie en hoger contrast.”

De vierde generatie van de smart glasses technologie van Epson wordt gelanceerd met de introductie van de BT-40 en BT-40S, elk afgestemd op verschillende markten, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Moverio BT-40 – beschikbaar vanaf december 2020

De Moverio BT-40 is uitgerust met USB Type-C-connectiviteit, waardoor hij kan worden verbonden met een reeks compatibele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Hij kan worden gebruikt als een secundair of uitgebreid display, vergelijkbaar met een externe monitor of projector voor persoonlijk gebruik. Het hoge resolutie display biedt scherpere, levendigere kleuren en kan content van verbonden apparaten spiegelen.

De Moverio BT-40 heeft het voordeel van een groot hoge resolutie display dat alleen zichtbaar is voor de drager van de smart glasses. Dit is ideaal voor gebruikers die niet op kantoor maar in openbare ruimtes werken, waar privacy en comfort extra belangrijk zijn. De lancering is goed getimed omdat de Moverio BT-40 een virtueel werkstation kan bieden, perfect voor zakelijke leidinggevenden die zich aanpassen aan moderne werkstijlen en thuiswerk.  Een extra voordeel is dat de bril een meeslepende ervaring biedt voor persoonlijk entertainment. Gebruikers kunnen comfortabel van content genieten dankzij de nieuwe draagbaarheidsfuncties, die ervoor zorgen dat het apparaat op een breed scala aan hoofdmaten past en comfortabel is voor brildragers. De meegeleverde neuskussentjes zijn ontworpen om de gebruiker te helpen de optimale pasvorm te vinden en kunnen worden gebogen zodat ze bij iedereen passen.

Deze bril is aantrekkelijk voor topmanagers die hun tijd moeten optimaliseren door in openbare ruimtes te werken en daar vertrouwelijke materialen moeten bekijken.

 

Moverio BT-40S – beschikbaar vanaf februari 2021.

De nieuwe Moverio BT-40S bevat de optie van een Intelligent Controller met Android voor aangepaste software-integratie. De Moverio Intelligent Controller is compatibel met Google Play en is op maat gemaakt voor diverse commerciële toepassingen. Met een geïntegreerd touchscreen, gebruikersinterfaces op maat, uitbreidbaar geheugen tot 2 TB en IPx2-rating voor duurzaamheid. De controller bevat ingebouwde Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompas, versnellingsmeter, gyroscoop, camera, zaklamp, microfoon en audioaansluiting. Hij beschikt ook over een krachtige oplaadbare batterij die tot 5 uur videoweergave biedt.

De Moverio BT-40S zal met name onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) helpen bij het ontwikkelen en upgraden van nieuwe en bestaande toepassingen in diverse gebruikssituaties zoals bezoekerservaringen, ondertiteling en tandheelkunde. De nieuwe smart glasses zijn met name voor de volgende gebruikers interessant:

  • Musea, pretparken, historische bezienswaardigheden en andere bezoekersattracties, omdat de doorzichtige smart glasses zorgen voor een verbeterde meeslepende ervaring zonder de noodzaak voor AR of detectie met een ingebouwde camera.

  • Theaters en bioscopen die hun publieksbereik en toegankelijkheid willen uitbreiden door middel van verhoogd gebruikerscomfort en betere ondertitelingsoplossingen met behulp van het grotere visuele display.

  • Tandartspraktijken en operatiekamers die zullen profiteren van verbeterde oplossingen voor gebitsscanning en ontspanningsoplossingen voor patiënten.