Epson kondigt eerste grootformaat-printer met harsinkt aan

De 64-inch-SureColor SC-R5000 biedt nauwkeurige, kleurconsistente en sneldrogende afdrukken op een brede waaier aan oppervlakken

Epson kondigt eerste grootformaat-printer met harsinkt aan

SureColor SC-R5000

Epson kondigt eerste grootformaat-printer met harsinkt aan

17 september 2020 – Dankzij de lancering van de SureColor SC-R5000 heeft Epson zijn signage-printerlijn uitgebreid met een oplossing voor harsinkt. Dat maakt het voor providers van printservices en creatieve designbureaus mogelijk om een ruim gamma aan signage en hoogwaardige toepassingen te produceren met milieuvriendelijke en schitterende resultaten.

De nieuwe R-reeks levert een antwoord op bestaande uitdagingen bij het werken met op hars gebaseerd inkt. Het is een ideale oplossing die steunt op de jarenlange innovaties van Epson op het gebied van beeldvorming, kleurbeheer en substraatcontrole.

De nieuwe 64-inch-printer biedt uitzonderlijke printprestaties en kleurcontrole onder impuls van de PrecisionCore Micro TFP-printkop. De nauwkeurige temperatuurregeling, met dank aan vier temperatuursensoren, zorgt ervoor dat de kleur van rand tot rand en van boven naar beneden consistent is. Drie onafhankelijke verwarmingsstations (voorverwarming / plaatverwarming / uithardingsverwarming) garanderen kleuruniformiteit en goede materiaalverwerking.

Het efficiënte droog- en uithardingsproces maakt het mogelijk om op dezelfde dag te lamineren en te leveren, zodat de doorlooptijden van gebruikers verminderen.

De PrecisionCore Micro TFP-printkop met lange levensduur zorgt van de eerste tot de laatste afdruk voor nauwkeurige en herhaalbare kleuren. Omdat piëzo-printkoppen niet aan thermische degradatie onderworpen zijn, blijven de druppelplaatsing en puntgrootte gedurende de volledige levenscyclus van de printkop consistent. Wanneer de printkop toch moet worden vervangen, kan de operator dit zelf doen, zodat uptime en productiviteit toenemen.

De toonaangevende Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) garandeert de zeer nauwkeurige maatvastheid die nodig is voor bijvoorbeeld etalages en wandbekleding. De consistente herhaalbaarheid vermindert de verspilling van materiaal en beperkt de installatietijd, terwijl de klant van naadloze resultaten geniet.

De nieuwe UltraChrome RS-inktset met zes kleuren bevat geurloze harsinkt op basis van water die geschikt is voor gebruik in omgevingen zoals scholen, ziekenhuizen, hotels en indoorfaciliteiten. De inktoplossing in bulk heeft een optie met inktzakken van 1,5 liter voor middelgrote printvolumes en een dubbele set inkt met hot swap-functie voor grote printvolumes, beschikbaar op de SC-R5000L.

Richard Barrow, Senior Product Manager, Epson Europe: “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en begrepen hun vraag naar kwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid en stabiele kleurprestaties binnen de markt van harsinkt. Dankzij de introductie van de SC-R5000 zijn we nu in staat om aan deze behoeften tegemoet te komen. Met onze line-up van eco-solvent, UV en nu ook harsinkt, is Epson de one-stop-shop voor alle vereisten op het vlak van signage, POS en interieurdecoratie.”

De belangrijkste features van de SC-R5000 zijn:

  • Epson UltraChrome RS-inkt – harsinkt met een breed kleurengamma
  • Hoge krasbestendigheid
  • GreenGuard Gold, AgBB en Franse VOC-certificatie
  • Het nauwkeurige op- en afrolsysteem biedt afdrukken van rol naar rol voor de hoogste productiviteit
  • Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC) voor nauwkeurige en stabiele materiaalinvoer
  • Onderdelen die door de operator zelf vervangen kunnen worden (vervangbare printkop)
  • Nieuw ontworpen verwarming met drie stations (voorverwarming / plaatverwarming / uithardingsverwarming)
  • Inktoplossing in bulk – zakken van 1,5 liter voor gebruikers met een middelgroot printvolume en van 2 x 1,5 liter voor  gebruikers met een groot printvolume, ondersteund door hot-swap-functie
  • 4,3-inch-touchscreen voor een intuïtieve bediening
  • Epson Edge Print RIP-software voor eenvoudige installatie

De SC-R5000 zal vanaf december 2020 verkrijgbaar zijn.