Epson kondigt nieuwe serie van compacte, 3LCD laser-installatieprojectoren met verwisselbare lens aan

De fit-and-forget EB-L1075U-, EB-L1070U- en EB-L1050U-projectoren zijn ideaal voor settings die grote, gedetailleerde en krachtige beelden vereisen

Epson kondigt nieuwe serie van compacte, 3LCD laser-installatieprojectoren met verwisselbare lens aan

5 februari 2019 –Epson heeft een nieuwe reeks 4K 3LCD laser-installatieprojectoren aangekondigd. Met de EB-L1075U, EB-L1070U en EB-L1050U komen grote locaties tot leven dankzij een heldere (tot 7000 lumen), gedetailleerde, levendige en kleurrijke projectie.

Dit zijn Epson’s meest veelzijdige installatieprojectoren met ondersteuning voor verwisselbare lenzen. Met hun onopvallende, strakke design en minimale ventilatorgeluid passen ze naadloos in tal van verschillende omgevingen, variërend van bezoekersattracties tot collegezalen, musea en vergaderruimten.

Elke projector is beschikbaar als 'body only' om de gebruiker te laten profiteren van een ruime keuze aan optionele lenzen. In plaats van een kant-en-klaar product te bieden, geven we met deze flexibele aanpak de gebruiker de mogelijkheid om voor elk scenario de juiste lens kiezen. Er zijn 12 verwisselbare Epson-lenzen beschikbaar, gezamenlijk goed voor alle projectieafstanden, van dichtbij tot ver weg. Epson zal ook een multifunctioneel pakket aanbieden met de ELPLM08-lens, voor gebruikers die een complete kant-en-klare projectieoplossing nodig hebben.

De EB-L1075U, EB-L1070U en EB-L1050U produceren een indrukwekkende laser-beeldkwaliteit met prachtige kleuren, hoog contrast, heldere wittinten, scherp gedefinieerde schaduwen en diepe zwarttinten. Dit alles wordt gerealiseerd dankzij WUXGA-resolutie, 4K enhancement, laserlichtbron-technologie, maximaal 7000 lumen, hoge CLO (Colour Light Output), 3LCD-technologie en een standaard contrastverhouding van 2000:1.

Installatie verloopt eenvoudig en de fit-and-forget betrouwbaarheid zorgt ervoor dat ze probleemloos ingepast kunnen worden op moeilijk toegankelijke plekken. Andere opvallende voordelen zijn de flexibiliteit door de 360-graden installatie en het feit dat ze stiller en lichter zijn dan de vorige modellen. Na installatie zijn deze laserprojectoren 20.000 uur onderhoudsvrij.

 

Leon Mclean, Product Manager Visual Instruments bij Epson Europe, zegt: 'Deze nieuwe reeks laser-installatieprojectoren is een echte aanwinst voor ons toch al indrukwekkende productaanbod. De krachtige, gedetailleerde beeldweergave wordt aangevuld door een subtiel design dat de gebruiker meer flexibiliteit en betrouwbaarheid biedt bij de installatie.'

De EB-L1075U (zwart), EB-L1070U (wit) en EB-L1050U (wit) zijn verkrijgbaar vanaf september 2019.