Epson kondigt uitbreiding van bekroonde LabelWorks-reeks aan

Signalisatiemateriaal en adresetiketten afdrukken via Epsons eerste etikettenprinter met dubbele afdrukfunctionaliteit

Epson kondigt uitbreiding van bekroonde LabelWorks-reeks aan

1 april 2012 – Epson breidt bekroonde LabelWorks-reeks uit met de LabelWorks Pro100. Deze printer met dubbele afdrukfunctionaliteit is de eerste etikettenprinter van Epson waarmee zowel duurzaam plastic signalisatiemateriaal als tijdelijke papieren etiketten kunnen worden afgedrukt. Dit is te danken aan de technologie voor een combinatie van thermische overdracht en direct thermisch afdrukken. Ook is het de eerste etikettenprinter op de markt die gebruik maakt van chloorvrij Olefine-plastic, voor milieuvriendelijke etiketten.                                                                                                                                

Consumenten kunnen de duurzame plastic labels gebruiken voor allerlei doeleinden - of het nu gevarenbordjes, naamkaartjes of ander signalisatiemateriaal voor kantoor of magazijn betreft. Ze kunnen kiezen uit zeven verschillende kleuren Olefine-plastic. De etiketten worden afgedrukt op rollen van 100 mm en 50 mm breed, met inktlinten in vijf verschillende kleuren. De afdrukresolutie van 300 dpi is een van de hoogste bij printers in deze prijscategorie, zodat het maken van hoogwaardige, duurzame etiketten binnen ieders handbereik ligt.

De LabelWorks Pro100 kan ook tot 230 cm lange etiketten van 100 of 50 mm breed afdrukken. Het meegeleverde bevestigingsapparaat (met luchtbelwaterpas) zorgt dat etiketten recht en zonder luchtbellen worden bevestigd. Dankzij de opties voor randloos afdrukken en vergroot afdrukken kunnen vier etiketten naast elkaar worden gerangschikt, voor één groot bord of etiket.

Met de voorgesneden papieren etiketten kunnen tijdelijke stickers voor onderhoud en beveiliging worden gemaakt, of etiketten voor verzenden en adresseren. Elke rol voorziet in 510 etiketten met identieke afmetingen. Daarop kunnen gebruikers eenvoudig en efficiënt zwarte tekst, pictogrammen, randen en streepjescodes afdrukken.

De LabelWorks Pro100 is direct aansluitbaar op pc's en Mac-computers en is een gebruiksvriendelijke, veelzijdige en compacte etikettenprinter. Met behulp van het interactieve menu en de gebruiksvriendelijke aanwijzingen en pictogrammen kunnen de gewenste etiketten eenvoudig en met precisie worden gemaakt. En als er veel etiketten worden afgedrukt, zorgt de automatische snijfunctie voor overzichtelijk beheer.

Herve Thevenin, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Het is geweldig dat we de bekroonde LabelWorks-reeks met deze nieuwste toevoeging nóg aantrekkelijker weten te maken. Met de dubbele afdrukfunctionaliteit van de bijzonder gebruiksvriendelijke LabelWorks Pro100 voorzien we de markt van boeiende nieuwe mogelijkheden. Ook versterken we zo Epsons reputatie als toonaangevende leverancier van etikettenprinters.”

Herve voegt toe: “Het Olefine-plastic biedt een chloorvrij alternatief voor etiketten van andere soorten plastic. Bovendien voldoet de LabelWorks Pro100 aan de ENERGY STAR-normen. Het is dus niet alleen een veelzijdige, maar ook een milieuvriendelijke printer.”

De LabelWorks Pro100 is verkrijgbaar vanaf mei dit jaar, met een adviesprijs van € 499, excl. BTW.

Belangrijkste kenmerken:

Compacte elektronische etikettenprinter die zowel op pc als Mac kan worden aangesloten

Thermische overdracht en direct thermisch afdrukken - zowel op plastic als op papier

Resolutie van 300 dpi voor hoogwaardige etiketten

Randloos afdrukken, dus meer etiketten per tape. Ook kunnen grote borden worden gemaakt door afbeeldingen over max. vier naast elkaar geschikte etiketten te verdelen

Probleemloze etikettenproductie met automatische snijfunctie

Breed scala aan combinaties tussen plastic etiketten en tekstkleur

Eenvoudig invoegen van afbeeldingen, randen, streepjescodes en meer dan 466 symbolen

Duurzame, watervaste etiketten van plastic, die bestand zijn tegen hitte en kou

Gebruiksvriendelijke software voor etiketbewerking meegeleverd

Bevestigingsapparaat (met ingebouwde luchtbelwaterpas) om etiketten recht en zonder luchtbellen te bevestigen

Milieuvriendelijke tape van Olefine-plastic (chloorvrij)

Voldoet aan ENERGY STAR-normen

Opmerking voor de redacteur:

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur. 

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 78.000 werknemers in 99 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.583 miljoen euro voor het boekjaar 2010. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com