Epson kondigt zijn eerste 3LCD-installatielaserprojector met 4K-resolutie aan tijdens ISE 2018

Tevens worden op de eerste dag van de beurs nog een reeks van andere nieuwe producten in de professionele AV-, zakelijke en signagesectoren aangekondigd

Epson kondigt zijn eerste 3LCD-installatielaserprojector met 4K-resolutie aan tijdens ISE 2018

6 februari 2018 – Op de openingsdag van ISE 2018 heeft Epson zijn eerste native 4K-projector aangekondigd. De EB-L12000Q is een krachtige 3LCD-laserprojector van 12.000 lumen, die is ontworpen voor onder andere geavanceerde verhuur- en vaste installaties tijdens evenementen, op festivals, bij bezoekersattracties, in grote auditoria, op beurzen en in winkelcentra. De EB-L12000Q kan dezelfde 4K-compatibele lenzen gebruiken als de projectoren uit de bestaande Epson EB-L1000-reeks, voor maximale veelzijdigheid.

Daarnaast introduceert Epson de EB-L20000U, waarmee Epson de eerste stap zet in de populaire compacte WUXGA-categorie van 20K lumen. Beide nieuwe modellen hebben dezelfde behuizing, die is ontworpen om te passen in industriestandaard frames van stalen buizen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgenomen in bestaande installaties. Ook biedt dit de betrouwbaarheid van zorgeloos installeren en projecteren bieden vanuit elke hoek, ook in portrait mode.

Ook werd op de eerste dag van de beurs de EV-100 aangekondigd. Dit is een nieuw type projector voor Epson, waarmee de aanwezigheid van het bedrijf in de signage- en verlichtingssector wordt uitgebreid. De EV-100 van 2000 lumen, met zijn strakke design, kan worden gebruikt als een projector of als spotlight en is ideaal voor zorgvuldig samengestelde visuele omgevingen zoals showrooms in de retail, etalagedisplay in de winkel, museumtentoonstellingen en galerie-evenementen, waarbij minimale visuele wirwar van cruciaal belang is. Het apparaat kan worden gebruikt voor het verstrekken van informatie, het weergeven van video, het projecteren van bewegende patronen of zelfs voor video mapping op kleine objecten.

Om het nieuwe projectoraanbod dat tijdens ISE 2018 wordt aangekondigd compleet te maken, introduceert Epson een reeks nieuwe 3LCD-laserprojectoren die zijn ontworpen voor vergaderruimten, onderwijsinstellingen en bezoekersattracties. De EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U en EB-L400U zijn ontworpen ter vervanging van bestaande op lampen gebaseerde projectoren in scenario's waarbij oplossingen met 4500 tot 6000 lumen zijn vereist, en bieden een scala aan functiesets, van basic instapmodellen tot meer gespecialiseerde functies zoals HDBaseT-connectiviteit en screen mirroring.

Bovendien zal Epson de nieuwe Professional Projector Tool-software aankondigen. Dit hulpprogramma werkt met laserinstallatieprojectoren van Epson en maakt het snel en eenvoudig om meerdere projectorinstallaties te implementeren en gebruik te maken van technieken zoals edge blending en projectiemapping.

Modellen uit al onze nieuwe projectorreeksen komen in actie tijdens ISE, met inbegrip van de EB-L12000Q en EB-L20000U, alsmede projectoren uit de EV-100, EB-L610U, EB-L700U en EB-L1000-reeks in gebruiksscenario's uit de werkelijke wereld. Ook presenteren we enkele van onze meest indrukwekkende, op projectiemapping gebaseerde beelden tot nu toe, met behulp van edge-blended beelden van meerdere EB-L25000U projectoren, om een uiterst kleurrijk en betoverend verhaal tot leven te wekken.

In de woorden van Neil Colquhoun, Executive Director Professional Displays bij Epson Europe: 'De aankondiging van onze eerste projector met 25.000 lumen twee jaar geleden vormde een zeer belangrijk moment voor Epson, maar de presentatie van onze eerste projector met native 4K-ondersteuning tijdens ISE 2018 overtreft dit mogelijk zelfs. De EB-L12000Q is een fraai staaltje technologie, waarmee Epson de overstap maakt naar een nieuwe wereld van haarscherpe resolutie. Het apparaat vormt onderdeel van ons sterkste productaanbod voor de professionele AV-sector tot nu toe, met een nieuw compact 20K-model, evenals vernieuwende oplossingen voor signage en vergaderruimten, plus software van Epson die standaard geavanceerde projectietechnieken beschikbaar maakt voor gebruikers.'

Geniet van de nieuwste projectietechnologie van Epson tijdens ISE 2018 op stand H90 in hal 1.