Epson krijgt miljoenencontract van AED voor projectoren

Epson's werelds grootste projectorfabrikant, heeft een overeenkomst aangekondigd ter waarde van enkele miljoenen euro´s met AED.

Epson krijgt miljoenencontract van AED voor projectoren

Amsterdam, 27 oktober 2016 – Epson, 's werelds grootste projectorfabrikant, heeft een overeenkomst aangekondigd ter waarde van enkele miljoenen euro´s met AED, het toonaangevende verkoop- en verhuurbedrijf voor de installatie en distributie van projectoren in de Benelux, voor de levering van 130 laserprojectoren, waaronder 70 exemplaren van de nieuwe EB-L1505U, een van de helderste 3LCD-projectoren op de markt.

Thierry Heldenbergh, managing director, AED Display, merkt op: “AED richt zich al vele jaren op toonaangevende technologie en heeft daarom voor Epson gekozen omdat dit bedrijf ruimschoots voldoet aan onze bijzonder strenge normen voor duurzame, veelzijdige en altijd heldere projectoren die sublieme kleurkwaliteit en beeldprestaties leveren. Als marktleider in de Benelux op het gebied van verhuur, verkoop en distributie, hechten we grote waarde aan de aanzienlijke investeringen van Epson in de nieuwe reeks laserinstallatieprojectoren, die ons in staat stelt de uitzonderlijke kwaliteit te bieden die onze klanten terecht van ons verwachten.”

In de woorden van Neil Colquhoun, Executive Director Professional Displays bij Epson Europe: “Het doet me groot genoegen om deze spannende samenwerking met AED aan te kondigen. Epson heeft al een enorme groei meegemaakt na de lancering van de nieuwe reeks installatieprojectoren die is uitgerust met onze superieure anorganische optische 3LCD-technologie. Dankzij deze overeenkomst met AED verwelkomen wij een uitstekende partner met een schat aan ervaring op het gebied van verhuur en verkoop van installatieprojectoren en zien wij uit naar nieuwe groeimogelijkheden voor onze beide bedrijven.

De EB-L1505 is niet alleen een van de helderste 3LCD-laserprojectoren op de markt, alleen de Epson EB-L25000 biedt nog betere prestaties[1], maar is ook kleiner en lichter dan concurrerende producten[2]. Met een rotatie van 360 graden biedt deze projector zeer flexibele montage en dankzij een afgedichte optische eenheid en anorganisch fosforwiel 20.000 uur aan betrouwbaar, onderhoudsvrij gebruik[3], waardoor het een ideaal apparaat is voor de meest veeleisende omgevingen zoals concertzalen en theaters.

Epson is 's werelds grootste projectorfabrikant en is al 15 jaar achtereenvolgend toonaangevend leverancier van projectoren[4]. De 3LCD-projectoren hebben inmiddels een cumulatieve wereldwijde verkoop van 20 miljoen apparaten gerealiseerd. In Epson's nieuwste reeks van 3LCD-projectoren vindt u met 25.000 lumen de helderste[5] 3LCD-projector ooit, en wij zijn de eerste projectorfabrikant die anorganische 3LCD-panelen met een laserlichtbron produceert.  

De voordelen van Epson's 3LCD-laserprojectoren zijn onder andere:

Beeldkwaliteit

Dankzij een uiterst efficiënte lichtbron zijn Epson's 3LCD-laserprojectoren uitermate geschikt voor grote locaties zoals auditoria en concertzalen. Dankzij Epson's eigen 3LCD-technologie kunnen de nieuwe projectoren spectaculaire beelden reproduceren met een uitzonderlijk hoge kleurhelderheid.

Betrouwbaarheid

Epson's originele LCD-panelen en fosforwiel zijn gemaakt van anorganisch materiaal met een superieure licht- en hittebestendigheid. Dankzij de combinatie hiervan met een laserprojector leidt dit tot heldere, levendige beelden voor zeer lange tijd en kunt u rekenen op 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik.

Flexibiliteit

Epson's productassortiment van 3LCD-laserprojectoren is ontworpen voor elke denkbare ruimte en toepassing. Met een groot aantal lenzen en een rotatie van 360 graden kunnen deze projectoren in tal van verschillende locaties worden geïnstalleerd voor videoprojectiemapping, signalisatiemateriaal en een heel scala aan andere toepassingen.

 


Opmerkingen voor de redacteur

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 67.000 werknemers in 90 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

www.global.epson.com

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1577 miljoen euro.

http://www.epson.nl

Ecologische visie 2050  

http://eco.epson.com/

Over AED
AED Rent werd opgericht in België in 1985 als een dry-hire verhuurbedrijf voor licht- en geluidsapparatuur. Momenteel is AED group (AED Rent, AED Display, AED Distribution, AED Store, AED Lease, AED Second Hand en AED Studios) een van de belangrijkste spelers in Europa op de audiovisuele markt, en heeft meer dan 250 werknemers in 5 landen (België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk). De AED group voorziet professionele AV-gebruikers in hun behoefte aan licht-, geluids- en video-apparatuur, inclusief accessoires, die te huur of te koop (nieuw en tweedehands) worden aangeboden, en biedt daarnaast ook de bijbehorende reparatiediensten en leasingservices. Om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van zijn klanten, heeft AED group een indrukwekkend assortiment van hoogwaardige apparatuur in voorraad.

 

[1] Sommige lenzen met korte of ultra-lange projectieafstand kunnen geen 25.000 lumen produceren.

[2] Met ingang van september 2016 wordt het model met 12.000 lumen ruim 18% kleiner en 8% lichter dan producten van de concurrentie. De afmetingen van de EB-L1505U/EB-L1500U (B 586 x D 467 x H 185) en gewicht (22 kg), vergeleken met die van de Panasonic PT-DZ13K (B 530 x D 548,5 x H 200) en gewicht (24 kg), maken dit de kleinste en lichtste projector van 12.000 lumen op de markt.

[3] Geschatte tijdsduur totdat de helderheid met 50% afneemt vanaf het moment van ingebruikname. Gemeten met versnellingstest bij aangenomen aanwezigheid van 0,04 - 0,20 mg/m3 aan fijnstof. Tijd is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en -omgevingen.

[4] Grootste marktaandeel in verkochte eenheden voor projectoren van 500 lumen en hoger. (Bron: Futuresource Consulting Limited, 2001-2015)

[5] Met ingang van september 2016