Epson lanceert de SureColor SC-P600 A3+-fotoprinter

Wereldwijd debuut tijdens Photokina 2014: topmodel A3-fotoprinter van Epson met nieuwe UltraChrome HD-inkt levert afdrukken van uitstekende kwaliteit

Epson lanceert de SureColor SC-P600 A3+-fotoprinter

Zaventem, 15 september 2014 – Epson kondigt de introductie aan van de SureColor SC-P600, een snelle, flexibele en gebruiksvriendelijke printer die professionele, kwalitatief hoogwaardige fotoafdrukken maakt in formaten tot A3+.

De SureColor SC-P600 is het topmodel A3-fotoprinter van Epson die een sublieme kwaliteit koppelt aan hoge productiviteit en superieure draadloze aansluitmogelijkheden in een compact en betaalbaar pakket. De SureColor SC-P600 biedt de nieuwe UltraChrome HD-inktset en Vivid Magenta-inkt van Epson voor het vervaardigen van afdrukken van uitstekende kwaliteit. De nieuwe 9-kleuren UltraChrome HD-inktset kan een zeer breed kleurenspectrum aan en produceert met 2.84 DMax, de hoogste zwartdichtheid in de industrie1, diepe rijke zwarttinten en ultrazachte vloeiende gradaties.

De SureColor SC-P600, die ideaal is voor enthousiaste fotoliefhebbers en semi-professionele fotografen, zal tevens bedrijven aanspreken, zoals architecten, makelaars in onroerend goed en reclame-/ontwerpbureaus, die regelmatig kwalitatief hoogwaardige presentaties in kleur moeten verzorgen.

De nieuwe printer biedt uitzonderlijke Wi-Fi Direct® draadloze afdrukvoorzieningen vanaf smartphones, tablets en pc's. Voor het eerst bij een monofunctionele Epson A3+-fotoprinter wordt Epson Connect ondersteund. Tevens wordt er ondersteuning voor Google Cloud Print geboden.

De SureColor SC-P600, die is ontworpen voor middellange productieruns, heeft slechts 153 seconden nodig om een 11 x 14 inch afdruk te produceren. Dubbel papierpad maakt afdrukken op A3+-formaat mogelijk om een breed scala van foto- en kunstdrukpapier, canvas en dikke media, terwijl de papierrolvoorziening van de machine perfect is voor uiterst indrukwekkende panoramabeelden. Door de interface met kleurenaanraakscherm van 2,7 inch, die uniek is voor de SureColor SC-P600 in de A3+-sector2, is deze printer gemakkelijk in te stellen en te beheren, zelfs zonder pc.

De SureColor SC-P600 printer zal voor het eerst in Europa worden getoond tijdens Photokina (stand B11, hal 2.2, 16-21 september 2014, Koelnmesse, Keulen).

Belangrijkste kenmerken:

Nieuwe 9-kleuren UltraChrome HD- en Vivid Magenta-inkttechnologie

Uitzonderlijk breed kleurenspectrum en de hoogste zwartdichtheid van Epson (2.84 DMax op PGPP)

Ondersteunt Epson Connect met Apple AirPrint en Google Cloud Print

Wi-Fi Direct voor direct draadloos afdrukken vanaf smartphones, tablets en pc's

Hoge afdruksnelheid van 153 seconden voor 11x14 inch afdruk op A3+

Groot 2,7 inch kleurenaanraakscherm voor eenvoudige instelling en beheer

Ruim 25,9 ml inktpatroonformaat

Compact formaat: 616 x 369 x 228 mm

Voetnoten

1 Vergeleken met de A3+-fotoprinters van concurrenten met een inktset die 6 kleuren of meer omvat en beschikbaar zijn per juli 2014

2 A3+-fotoprinters met meer dan 6 kleuren, op de markt per juli 2014

Over Epson
Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie en heeft een uitgebreid productassortiment van inkjetprinters en printersystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots en andere microapparatuur. Epson streeft ernaar de visie van klanten over de hele wereld te verbreden en biedt klanten in het bedrijfsleven, de handel en industrie een hoge waarde op basis van compacte, energiezuinige en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljard euro. http://www.epson.eu

Ecologische Visie 2050 
http://eco.epson.com/