Epson lanceert eerste zakelijke A3 EcoTank's en levert kostenefficiënte, duurzame oplossingen voor groter formaat kantoordocumenten

Functierijke, efficiënte A3-afdrukoplossingen ter ondersteuning van duurzame zakelijke initiatieven

Epson lanceert eerste zakelijke A3 EcoTank's en levert kostenefficiënte, duurzame oplossingen voor groter formaat kantoordocumenten

Epson breidt haar assortiment zakelijke EcoTank-printers uit met de lancering van de eerste multifunctionele A3 EcoTank-producten, die zowel in kleur als zwart-wit op A3-formaat kunnen afdrukken: de EcoTank Pro ET-16680 [L15180 voor CEE/MEA]en ET-M16680 [M15180 voor CEE/MEA].

Deze oplossingen zonder cartridges garanderen langdurig, probleemloos afdrukken zonder vervanging of opslag van cartridges en bieden een energiezuinig alternatief voor laserprinters.

“Deze producten met minimale gebruikersinterventie zijn ideaal voor elk bedrijf dat op duurzame wijze wil afdrukken op grotere A3-formaten”, zegt Anthony Wells, productmanager bij Epson Europe.

“Deze Heat-free inkjetprinters gebruiken tot 83% minder stroom dan laserprinters en maken gebruik van inkttanks met een hoge capaciteit, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan voorraadbeheer. Bovendien wordt zo de creatie, verzending en afdanking van cartridges geëlimineerd.  In plaats daarvan worden ze bijgevuld met inktflessen met een hoge capaciteit en leveren ze zo tot wel 7.500 zwart-wit- en 6.000 kleurenafdrukken.”

Deze schone producten kunnen via open connectiviteit eenvoudig worden geïntegreerd in een veilige printworkflow en bieden zowel lage kosten per pagina als lage totale eigendomskosten. En ze zijn ideaal voor het verhogen van de efficiëntie onder kleine werkgroepen met een eerste afdruktijd van slechts 5,5 seconden.

“Nu ze na een periode van verandering opnieuw de balans opmaken, zijn veel bedrijven op zoek naar manieren om duurzaamheidsinitiatieven te ontplooien. De keuze voor de Heat-free inkjettechnologie van Epson in plaats van een laserprinter is een voorbeeld van een kleine verandering die een groot verschil kan maken en steun biedt aan de inspanningen van eindgebruikers om het stroomverbruik en het afval gerelateerd aan afdrukbenodigdheden te verminderen”, concludeert Wells.