Epson lanceert GoBoard Education-software voor docenten en studenten om in realtime verbinding te maken, te creëren en samen te werken

GoBoard Education-software maakt dynamisch en boeiend leren mogelijk in zowel klaslokalen als op afstand door middel van unified communication en displaysamenwerking

Epson lanceert GoBoard Education-software voor docenten en studenten om in realtime verbinding te maken, te creëren en samen te werken

Onder impuls van interactieve displays bevinden leermethoden zich momenteel in een stroomversnelling. Dergelijke displays worden gebruikt in flexibele leeromgevingen en dienen ter ondersteuning van een toename in het afstands- en hybride leren. Daarom heeft Epson een geavanceerde, collaboratieve softwareoplossing voor het onderwijs gelanceerd; GoBoard Education-software.

Deze software biedt een reeks functierijke interactieve samenwerkingsoplossingen waarmee leerlingen en docenten onderling content kunnen creëren en delen via alle interactieve displaysystemen. De software integreert met videovergaderplatformen zoals MS Teams, Zoom en vele andere.

Docenten kunnen aantekeningen maken op het interactieve display en handtekeningen omzetten in clipart-afbeeldingen of -vormen. Ook kunnen ze in realtime online content opzoeken en toevoegen.

Dankzij door AirServer mogelijk gemaakte integratie ondersteunt GoBoard Education-software draadloze protocollen voor het delen van schermen, waaronder Miracast, AirPlay en Google Cast. Zo kunnen leerlingen tijdens de les eenvoudig hun mobiele displays delen.

De Docentenconsole die bij de software wordt geleverd, helpt het onderwijzend personeel om boeiende content te creëren en te beheren, waar ze ook zijn. De extra functies bieden de mogelijkheid om enquêtes toe te voegen die in realtime kunnen worden beantwoord door elke leerling die via de bijbehorende app is verbonden met de les.

De bijbehorende app voor leerlingen kan gratis worden gedownload en biedt leerlingen op hetzelfde netwerk de mogelijkheid om het whiteboard in realtime op hun apparaten te bekijken, om lessen en content lokaal op te slaan voor latere weergave, en zelfs om rechtstreeks op het whiteboard te werken. Leerlingen die op afstand werken, kunnen de content op de display bekijken en er in realtime op reageren door verbinding te maken via de gekozen VC-oplossing.

“Epson richt zich van oudsher op hardware, maar met deze verschuiving naar interactief displaygebruik in klaslokalen, en nu veel leerlingen hybride lessen volgen, zagen we een behoefte aan een oplossing die zowel leerlingen als docenten van dienst zou zijn, zowel in het klaslokaal als op afstand”, lichtte Kiran Sanghera, Manager of Product Management, toe.

“We wilden docenten een oplossing geven die meer interactiviteit biedt voor displays, whiteboards en flatpanels. Van draadloze connectiviteit en compatibiliteit met alle interactieve displays, inclusief flatpanels, tot geïntegreerde videovergaderingen: GoBoard Education-software is werkelijk multifunctioneel.”

Ga voor meer informatie naar:  www.epson.nl/goboard