Epson lanceert "Win-een-robot-wedstrijd"

Leg technologie in handen van de toekomst: Epson opent EMEAR-brede wedstrijd met drie robots als prijs

Epson lanceert

VT6-verticale robot met zes assen

Industry 4.0 is werkelijkheid en Epson, de wereldwijde marktleider op het gebied van SCARA-robots en leverancier van automatiseringsoplossingen sinds 1980, is als koploper klaar om deze verandering te leiden. Automatisering reikt steeds verder en er worden veel nieuwe, innovatieve applicaties ontwikkeld voor robots. Deze vormen een revolutie in de productie- en andere sectoren en kunnen mogelijk de kwaliteit van ons werkende leven sterk verbeteren.

De wedstrijd: win tot drie robots

Epson legt onze nieuwste technologie in handen van de toekomst: universiteiten, colleges en onderzoeksinstellingen in de hele EMEAR-regio. Waarom onderwijs- en onderzoeksinstellingen? Om de groei, ontwikkeling en concurrentiepositie van industrie en automatisering te stimuleren.

Meld u online ( https://www.epson.eu/robots-contest) aan vanaf 1 september 2018.

  • Deelnemers dienen hun voorstel op te sturen voor 15december 2018 en maken vervolgens kans om tot drie Epson-robots te winnen om te helpen bij hun project.
  • Deelnemers worden beoordeeld op verschillende criteria, waaronder innovatie, onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, uniek robotgebruik en duurzaamheid
  • De geselecteerde deelnemers ontvangen een uitnodiging om hun inzending te presenteren aan een jury

“Vaardigheden en creativiteit vormen de kern van innovatie. Epson weet hoe hard het nodig is om de ontwikkeling van talent en vaardigheden te ondersteunen. Bijna 50% van de wereldbevolking bestaat nu uit millennials en zij krijgen te maken met een wereld die radicaal anders werkt dan nu. We weten dat jongeren het potentieel hebben. Onze wedstrijd is er daarom op gericht om de technologie van de toekomst in hun handen te leggen," zegt Volker Spanier, hoofd robotica-oplossingen bij Epson Europe.

Het aantal industriële robots dat wereldwijd wordt geïmplementeerd, neemt naar verwachting toe tot 2,6 miljoen apparaten in 2019. Voornamelijk in Midden- en Oost-Europa wordt verwacht dat het gebruik van robots de komende twee jaar per jaar toeneemt met 20%. Na China is dit het hoogste groeipercentage wereldwijd.

Met deze groei staat robotica centraal in de toekomst van productie, de gezondheidszorg en een groot aantal andere sectoren. Robots kunnen ook helpen bij opleidingen, het verminderen van afval en het terugdringen van het energieverbruik. Epson biedt jongeren in EMEAR de mogelijkheid om een betere wereld te creëren met robots.

Om deel te nemen aan de wedstrijd